Oglasi

недеља, 12. јул 2015.

RAZOTKRIVENI STE: Mesec u kom ste odgovorni otkriva vaše karakteristike

 RAZOTKRIVENI-STE-Mesec-u-kom-ste-odgovorni-otkriva-vase-karakteristike zanimljivosti
RAZOTKRIVENI-STE-Mesec-u-kom-ste-odgovorni-otkriva-vase-karakteristike
        
Pogledajte vaše karakteristike koje određuje mesec u kom ste rođeni
Svaka osoba na ovom svetu je jedinstvena i, zaista, ne bi bilo zanimljivo da je drugačije. Ipak, određene karakteristike se vežu za osobe koje su rođene u određenom mesecu. Donosimo i dobre i loše, u zavisnosti od toga u kom ste mesecu rođeni.

Januar

* Ambiciozni i ozbiljni

* Vole da podučavaju i da uče

* Uvek gledaju na mane i slabosti drugih ljudi
* Vole da kritikuju

* Marljivi i produktivni

* Inteligentni, uredni i organizovani

* Osetljivi i dubokoumni

* Znaju kako da usreće druge

* Inače tihi, sve dok se ne uzbude ili ne postanu napeti

* Prilično rezervisani

* Veoma pažljivi

* Otporni na bolesti, ali skloni prehladama

* Romantični, ali imaju poteškoća da izraze ljubav

* Vole decu

* Dobri domaćini

* Odani

* Potrebno je da...

Pročitajte ceo članak na kurir-info.rs

PRITISNETE NEKI PRST, prestane da vas boli ZUB, a ŠTA se desi kada PRITISNETE OSTALE PRSTE!

PRITISNETE NEKI PRST, prestane da vas boli ZUB, a ŠTA se desi kada PRITISNETE OSTALE PRSTE!

PRITISNETE NEKI PRST, prestane da vas boli ZUB, a ŠTA se desi kada PRITISNETE OSTALE PRSTE!
dokazano.net
Džin sin džicu – je drevni oblik japanske  isceljenja, koja pomaže balansiranju emocija, zahvaljujući stimulaciji tačaka na rukama.

Osnova ovog učenja zasniva se na sledećem principu: svaki prst na ruci povezan je sa određenim organom kojem odgovara određena emocija.

Ako treba da delujete na neki organ, uhvatite prst drugom rukom i držite ga 3-5 minuta. Za to vreme duboko dišite. Takođe, možete uraditi opstu harmonizaciju vašeg tela, tako što ćete to uraditi sa svakim prstom na ruci.

Organi tela koji su povezani sa prstima:

Veliki prst.
Organi: želudac i slezina.

Emocije: anksioznost, depresija i zabrinutost

Fizički simptomi: bolovi u stomaku, problemi sa kožom, glavobolja, neuroza.

Kažiprst.
Organi: bubrezi i bešika

Emocije: razočaranje, strah i konfuzija.

Fizički simptomi: bolovi u mišićima, leđima, zubobolja, probavne smetnje.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Srednji prst.
Organi: jetra i žučna kesa.

Emocije: neodlučnost, bes, razdražljivost.

Fizički simptomi: problemi sa cirkulacijom krvi, menstrualni bolovi, problemi sa vidom, umor, frontalna glavobolja, migrena.

Domali prst.
Organi: pluća i debelo crevo.

Emocije: negativnost, tuga, strah od odbacivanja, žalost.

Fizički simptomi: zujanje u ušima, respiratorni problemi, astma, kožne bolesti, problemi sa varenjem

Mali prst.
Organi: srce i tanko revo

Emocije: briga, anksioznost, nervoza, odsustvo samopoštovanja

Fizički simptomi: bolesti srca, bol u grlu, nadimanje stomaka, problemi sa kostima.

dokazano.net

Sladoled sa jogurtom

Sladoled sa jogurtom

Sastojci
0,5 l jogurta
1 čaša šećer
1/4  l mleka
150 gr. šlaga u prahu
ekstrati (malina,jagoda,vanila,,banana,breskva i dr. )
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Priprema
Jogurta umutiti sa šećerom.
Umutiti šlag i mleko.
Obe mase dobro mikserom sjediniti.
Staviti ekstrat  po ukusu i izmešati.
Činije staviti u zamrzivač da se sladoled dobro stegne.

Napomena: Ovo je recept za jednu meru, ali veoma je ukusan i osvežava pa preporučujem da odmah pravite duplu meru!

Uživajte!

NARODNA VEROVANJA NA PETROVDAN: Strogo je propisano šta danas valja raditi

NARODNA VEROVANJA NA PETROVDAN: Strogo je propisano šta danas valja raditi
wikipedia.org

Petrovdan je crkveni i narodni praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu, koji se slavi 29. juna po julijanskom kalendaru (12. jul po gregorijanskom).
Jedan od ključnih datuma letnjeg ciklusa praznika, koji ima mnogo zajedničkog s Ivanjdanom, glavnim letnjim praznikom.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Petrovdan je smatran za kalendarsku granicu u godini: posle njega u prirodi nastupaju promene, koje ukazuju na približavanje jeseni (narodni kalendar). Po rus. verovanjima, na Petrovdan je to bože sv. Petar «popluvao» lišće, pa se stoga posle tog dana više ne kuvaju trave i bile, ne lome segrane za metle i el. Bugari su verovali da posle P. vreme biva hladnije, da se sunce okreće zimi, da ptice prestaju da pevaju, a trava da raste. U nekim ruskim obredima na Petrovdan odrazile su se predstave oovom prazniku kao kalendarskom vrhu godine. Tako su u južnorus. gubernijama ludi odlazili u osvit zore na Petrovdan da «čuvaju sunce», tj. da gledaju kako ono na izlasku «igra», prelivajući se u raznim bojama.
Kod Srba postoji običaj da se uoči ovog velikog praznika pale lile, koje se prave od mlade kore divlje trešnje ili breze. Obično se to radi na mestima gde se narod okuplja, na trgovima, raskršćima i u tome učestvuju deca i omladina. Paljenje vatre i lila simboliše na ona vremena kada su hristoborni carevi progonili i mučili hrišćane, vezujući ih za drvene stubove, natapajući ih smolom i paleći ih. Njihova tela su tada gorela kao buktinje, osvetljavajući trgove kao danas simbolične vatre i lile.

Kako da privučemo energiju novca: 5 malih trikova za poboljšanje materijalne situacije

Kako da privučemo energiju novca: 5 malih trikova za poboljšanje materijalne situacije

ivimo u materijalnom svetu i, bez obzira na to koliko svoje potrebe smanjujemo, bez novca ne možemo opstati, zato treba da naučimo kako da ga privučimo i sačuvamo...

Iako neki religijski i duhovni pravci javno zastupaju stav da je novac kao materijalna kategorija nebitan, čini se da i oni koji tako tvrde u to previše ne veruju niti to svojim primerom potvrđuju.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Ne samo da nam je neophodan za zadovoljenje egzistencijalnih potreba nego nam omogućava i da kvalitetnije živimo. Ako novac stavimo na pravo mesto, on nam pomaže da živimo u skladu sa sopstvenim vrednostima - slobodnim, neuslovljenim i autentičnim životom.

Uz pomoć mali trikova naučite da poboljšate svoju materijalnu situaciju.

Novac je vaša energija, stoga je razmenjujte svesno! Kada nešto kupujete, budite svesni toga. Tako ćete više ceniti svoj novac, osvestićete svoje stvarne potrebe i možda shvatiti da vam neke (dotad neizbežne) stavke u budžetu naprosto ne trebaju.
Ipak, ne preterujte s budžetom! Koncentrisanost na troškove slična je koncentrisanosti na probleme. Kada ste usmereni na probleme, ne možete videti rešenja. Osim toga, prema zakonu privlačenja, privući ćete još više problema. Ako se fokusirate na troškove, stalno će vam iskakati novi, nepredviđeni. Usmerite se radije na prihode. Budite zahvalni na njima, čak i ako su mali. Budite zahvalni na svemu materijalnom i nematerijalnom što imate, jer zahvalnost kao životni stav uvek donosi obilje.
Ne postavljajte odjednom prevelike ciljeve u vezi s novcem i materijalnim vrednostima. Postavljajte ih u manjim koracima - onako kako se duhovno razvijate. U protivnom vaš sistem to neće moći da prihvati, pa ćete doživeti neuspeh. Obeshrabrićete se i idući put teže pokušati.
Ne ulazite u projekte ako nemate energije da ih dovršite jer time energiju dodatno rasipate. Nastavljate da je gubite i nakon što ste od projekta odustali. Naime, svaki započeti projekat znači otvaranje novog energetskog kruga, koji se zatvara tek kada ono što ste započeli i dovršite. Ako ono na šta ste se obavezali (prema sebi ili drugima) ne dovršite, na krugu nastaje pukotina kroz koju vaša energija otiče, čak i kada ste na projekat zaboravili. Ako imate puno nedovršenih projekata, kroz njih gubite jako mnogo energije koja vam je potrebna za nove, finansijski isplative projekte. Da biste sprečili dalje oticanje energije, prvo zatvorite manje krugove, one za koje imate energije. One koji više nemaju smisla možete i raskinuti, ali to učinite s punom svesnošću i s razumevanjem.
Ne trošite vreme i energiju na izgradnju poslovne i finansijske strukture ako pre toga niste stvorili kvalitetne energetske temelje, jer će bez njih sve strukture biti labilne. Strukture stvorene na kvalitetnim temeljima nakon nekog vremena postaju samoodržive, što znači da im ne treba vaša energiju da bi opstale.
Izvor: lovesensa.rs

Zlata vrijedi – Petnaest blagodeti moćnog jabukovog sirćeta

Zlata vrijedi – Petnaest blagodeti moćnog jabukovog sirćeta

Jabučni ocat je bogat vitaminima A, B, C i P, mineralima florom, fosforom, kalcijem, magnezijem, natrijem i željezom te sadrži 13 esencijalnih aminokiselina i enzime.
Jabuka kao glavni sastojak ima vrlo visoka nutritivna svojstva, sadrži brojne vitamine i minerale među kojima je možda najvrredniji pektin – prehrambeno vlakno topivo u vodi koje ima sposobnost vezanja vode u probavnom sistemu i na taj način pridonosi osjećaju punoće i sitosti.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








No osim kao dodatak salati jabukovo sirće može se koristiti puno šire. Razrijeđen s vodom ili pak nanesen direktno na kožu, ocat je namirnica koja doista zlata vrijedi.
Blagodeti octa:
– suzbija gripu
– pomaže pri rješavanju bubrežnog kamenca
– regulira pH vrijednost u organizmu
– pomaže kod mučnina
– pomaže kod alergija
– snižava nivo glukoze u krvi i djelotvoran je kod dijabetesa
– ublažava migrenu i upale mišića
– djeluje protuupalno te pomaže kod artritisa
– pomaže kod infekcije dišnih putova te kod upale sinusa
– snižava krvni pritisak
– snižava nivo holesterola i pomaže pri mršavljenju
– vrlo je efikasan u borbi protiv peruti i iritacija tjemena
– rješava probleme s gljivica na noktima
– umiruje kožu oštećenu ubodom insekta
– isušuje virusne bradavice

Izvor:depo

субота, 11. јул 2015.

PERECI

PERECI

Sastojci:
500 gr brašna
1 kašikica soli
250gr  margarina
1 žumance
250 ml mleka
1 kašikica šećera
1/2 kvasca
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Kvasac izmešati sa toplim mlekom , dodati so i šećer i ostaviti da nadođe 10-tak minuta.
Pola margarina izmešati mikserom sa praškom za pecivo, nadošlim kvascem i soli. Dodati ostatak mleka i postepeno dodavati brašno. Mesiti dok se sve sjedini. Umešeno testo ne sme da bude previše tvrdo. Ostaviti testo 20-tak minuta da nadođe. Testo razvijte na željenu debljinu i modlicom izvlačite perece.
Pleh nauljiti i ređati perece, premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni, 20-tak minuta.