Oglasi

среда, 15. јул 2015.

KAKO DA KORISTITE SIROVI BIJELI LUK A DA NE ŠIRITE NEPRIJATAN MIRIS?!


KAKO DA KORISTITE SIROVI BIJELI LUK A DA NE ŠIRITE NEPRIJATAN MIRIS?!

Od svih ljekovitih vrsta biljaka i namirnica u skoro svim zemljama i na skoro svim kontinentima bijeli luk se svuda pominje izdvaja i  koristi kao odličan prirodni lijek. Ipak zbog problema sa neugodnim mirisom koji ostavlja usljed konzumiranja svježeg bijelog luka na okolinu većina ljudi ga skoro nikada ne koristi sirovog. Bijeli luk najzdraviji je u sirovom obliku i to tako da se prije upotrebe na nekoliko minuta zgniječi ili isjecka te odstoji na zraku da bi se stvorili odgovarajući hemijski elementi , prije svega alicin.  Ovako pripremljen bijeli luk je najzdraviji ali stvara najviše neugodnog mirisa.  Ipak pronašli smo i isprobali jedno dobro riješenje koje će vam omogućiti korištenje bijelog luka u sirovom obliku bez imalo neugodnog mirisa.  Potrebno je da samo pažljivo slijedite naše upute i počnete već danas sa jednim od najboljim i najednostavnijih zdravstvenih tretmana.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Potrebno je da pronađete domaći sitniji bijeli luk. Naglašavamo domaći jer smo preplavljeni velikim i “sumnjivim” bijelim lukom uvezenim iz Kine.  Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na česna. Izdvojite 2-3 sitna česna i stavite ih u malo vode da odstoje desetak minuta. Nakon toga izvadite ih iz vode I jednostavno prstima ogulite kožicu koja će se lako skinuti sa mokrog i natopljenog česna. Nemojte koristiti nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete česno. Ono mora ostati kompletno i netaknuto što je ključ za korištenje bijelog luka bez mirisa. Kada ste ogulili česna popijte ih sa čašom vode kompletna baš kao što pijete tablete. Uradite to na prazan stomak najbolje barem 45 minuta prije jela. i to je sve. Ovako korišten bijeli luk neće proizvesti nikakav miris,  rastvoriće se u vašem organizmu i donijeće vam najveći dio korisnih svojstava. Mirisa neće biti niti malo niti taj, niti naredni dan.  Isprobano je. Ako nam ne vjerujete probajte sami a upitajte nekog od ukućana da li se osjeti neprijatan zadah nakon korištenja. Važno je da bijeli luk ne bude niti malo zarezan ili oštećen prilikom pripreme i guljenja. Također je veoma važno da izaberete isključivo male lukovice i česna kako  vam ne bi zapele u grlu prilikom gutanja. Ona ne bi trebala biti veća od tableta ili kapsula. Naš domaći bijeli luk skoro uvijek je malih dimenzija i taj vam i preporučujemo.
Bijeli luk može vam pomoći za skoro svaku vrstu tegobe koju imate, a čak i ako ste potpuno zdravi redovna upotreba bijelog luka garantovano će vam produžiti život i popraviti zdravlje u svim njegovim aspektima. Bijeli luk reguliše toksine u organizmu. eliminiše bakterije iz probavnog trakta i organizma, djeluje antiupalno, smanjuje krvni pritisak, pročišćava krvne sudove, smanjuje masnoće u krvi, blagotvorno djeluje na srce i mozak, pospješuje cirkulaciju, čisti jetru, bubrege i crijeva, pozitivno djeluje na premorenost, razdražljivost i nervozu, prevenira skoro sve vrste raka,  djeluje pozitivno na vid, sluh, pamćenje, perifernu cirkulaciju, daje vam energiju i snagu i gotovo da nema organa ili bolesti na koje nema pozitivan uticaj.  Preporučujemo vam da na ovaj način svakodnevno I trajno  koristite bijeli luk a neće proći dugo vremena prije nego ćete osjetiti poboljšanja u kvaliteti vašeg zdravlja i života.
Dovoljno je da uzimate 1-2 mala česna svaki dan a vrijeme upotrebe prilagodite svom načinu života.
Izvor: ZdravljeBEZdoktora.com

MATIČNJAK: Biljka koja vraća radost življenja

MATIČNJAK: Biljka koja vraća radost življenja

Matičnjak je jedna od malobrojnih biljaka koje su istovremeno ljekovite, mirisne, ukrasne, začinske, aromatične, medonosne i imaju industrijsku primjenu.

Francuski travar Maurice Messegue je rekao: “Za mene je ova biljka kraljica svih stimulirajućih trava. Nespretnom ljubavniku, nemirnoj glavi porodice, ženama opterećenim problemima, očajnicima i onima što ih prati osjećaj poraza u životu savjetujem ovu čarobnu biljku koja obnavlja organizam, vraća snagu i radost življenja.“
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Ova divna biljka ugodnog limunastog mirisa, srodnik je kadulje i lavande.

Pčele ga vole, pa zbog toga i nosi ime matičnjak (lat. Melissa officinalis), a nazivaju ga i melisa, limunčica, čelinjak, limunka, maternjak, pčelinja metvica, rojevac i macina trava.

Matičnjak je jedna od malobrojnih biljaka koje su istovremeno ljekovite, mirisne, ukrasne, začinske, aromatične, medonosne i imaju industrijsku primjenu.

U liječenju je zastupljen i cijenjen od davnina.

Plinije ga je preporučivao za oči, Sveta Hildegarda za radost, Paracelzus ga je nazivao eliksirom života, a postoje bilješke da je i Shakespeareu bio omiljena biljka.

Ljekovito djelovanje matičnjaka

Izvedeno je više studija na temu djelovanja matičnjaka na stres, nesanicu i napetost, a sve su potvrdile njegovu učinkovitost.

U kombinaciji s valerijanom jednako je djelotvoran poput sintetskog lijeka za smirenje triazolama, ali za razliku od njega ne uzrokuje nuspojave.

Dokazano je da matičnjak pojačava koncentraciju i potiče bolje rješavanje tekstualnih i slikovnih zadataka.

Također se smatra da zbog antioksidanata, koji štite stanice tijela od oštećenja uzrokovanih oksidacijom, matičnjak pomaže i oboljelima od Alzheimerove bolesti da poboljšaju pamćenje i koncentraciju.

ESCOP (Europski znanstveni fitoterapijski komitet) službeno je odobrio oralnu upotrebu matičnjaka za napetost, nemir i  razdražljivost.
biljna-medicina


уторак, 14. јул 2015.

Zaustavite glavobolju u trenu uz pomoć ovog magičnog napitka!


Zaustavite glavobolju u trenu uz pomoć ovog magičnog napitka!

Migrena je izuzetno česta bolest koja pogađa 36 milijuna muškaraca, žena i djece, samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Ljudi koji pate od migrene znaju da je to strašna bol koju nije lako izliječiti. Barem je tako bilo do sada!
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Lijek za glavobolju
Izvori kao što su Migraine Research Foundation i Healthy Life Tricks vam predlažu da zaboravite tablete protiv bolova i probate ovaj jednostavan recept koji navodno može riješiti vašu glavobolju u samo nekoliko minuta.

Malo ljudi zna da je ovo metoda koja može pomoći gotovo svakome tko pati od migrene. To je metoda tradicionalne narodne medicine koja se koristi već stoljećima, ali se danas, zbog utjecaja farmaceutskog marketinga, više kritizira nego preporuča. Vi odlučite sviđa vam se ili ne, ali svakako pokušajte sljedeći put kada imate glavobolju i javite nam rezultat.
Metoda liječenja: Sol i sok od limuna

Prvo, trebali biste odabrati kvalitetnu sol. Preporučljivo je da koristite himalajsku kristalnu sol, jer je obogaćena mineralima. Ova sol sadrži 84 elemenata, što je više nego dobro, ako se uzme u obzir da znanost poznaje njih 118.

Sol može vas spasiti od glavobolje i migrene jer povećava razinu serotonina u krvi, jača živčani sustav, normalizira kiselo-alkalnu ravnotežu u tijelu.

Uzmite čašu svježe iscijeđenog soka od limuna i dodajte 2 žličice soli.
Promiješajte, a zatim prelijte u veću čašu i dodajte vodu.
Nakon što sve dobro izmiješate, popijte cijelu čašu odjednom.
Okus nećemo komentirati, ali ovaj lijek magično djeluje istog trenutka!

Izvor: ZdravaPriroda.com / atma

Napitak vraća vid i sedoj kosi prirodnu boju

Napitak vraća vid i sedoj kosi prirodnu boju

Pre svega, ako pitate za mišljenje nekoga ko je koristio ovaj prirodni lek, on će vam sa zadovoljstvom saopštiti da ovo piće sigurno poboljšava vid.

Takođe, ako koristite ovaj lek, primetićete veliko poboljšanje kod izgleda vaše kože. Međutim, neverovatan efekat ovog leka je da će obojiti sede i učiniti da vaša kosa ima veći volumen nego ranije.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">







Potrebni sastojci:

200 grama ulja semena lana
4 srednja limuna
3 mala čena belog luka
1 kg meda
Način pripreme:

Stavite beli luk i limun u blender i izmiksujte. Ne zaboravite da oljuštite samo dva limuna pre stavljanja u blender. Nakon toga, dodajte ulje semena lana i med i opet izmešajte. Stavite smesu u staklenu činiju i čvrsto je zatvorite poklopcem. Držite ovu smesu u frižideru.

Kako da ga koristite:

Konzumirajte jednu kašiku smese pola sata pre jela. Koristite samo drvenu varjaču!
Preporučuje se da konzumirate ovu mešavinu tri puta dnevno.

webtribune

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom

Postoje dva načina izlječenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Zeleni paradajz je jednostavan narodni lijek za borbu sa varikozom

Operite nekoliko zelenih plodova paradajza i isjecite ih na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza stavite na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu.

Po potrebi zavežite nekim zavojem.

Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osjećaja peckanja na koži. Ako ne možete dugo da trpite, sklonite ga čim osjetite peckanje, i operite vene hladnom vodom.

Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo.

Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana.

Poslije dvije nedelje venski čvorovi će početi da blijede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Liječenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom, SAMO UKOLIKO NE MOŽETE DA NABAVITE ZELENI PARADAJZ JER JE ON MNOGO UČINKOVITIJI.

Postupak je sličan prethodnom.

Crveni paradajz operite, isjecite na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstite nekim zavojem. Poslije paradajz zamjeniti drugim. Ovu proceduru sprovodite uveče pred spavanje.

Trajanja liječenja je individualano. Možete kombinovati i sa zelenim paradajzom radi boljeg rezultata.
Izvor:kucnilekar.com

NEMOJTE držati paradajz u frižideru,izgubiće ukus!

NEMOJTE držati paradajz u frižideru,izgubiće ukus!
Većina ljudi će, nakon kupovine poznate letnje namirnice, ukusne plodove paradajza da odloži u frižider kako bi im se očuvala svežina.

Međutim, naučnici iz francuskog Agrikulturnog društva tvrde da je istina upravo suprotna.

Oni su brojnim istraživanjima potvrdili da čuvanjem paradajza u frižideru on brže postane mekan i gubi svoje hranjive sastojke, a njegova karakteristična aroma slabi.

Paradajz potiče iz područja tople klime, a njegovim skladištenjem u frižideru dolazi do hemijskih promena koje uzrokuju raspad ćelija.

To se događa već na temperaturi nižoj od 10 stepeni, dok većina frižidera radi na temperaturi od dva do šest stepeni Celzijusovih.

Ukoliko ste kupili paradajz koji je već mekan i prezreo, tada je stavljanje u frižider jedina opcija kako on ne bi propao, ističu naučnici.

(Dnevno.hr)

Recept za savršenu bikini liniju!

 Recept za savršenu bikini liniju!
Nakon četiri dana, toliko će vam se osladiti, da nećete ni pomisliti da prestanete da ga pijete

Sa dolaskom sunčanih dana, većina žena razmišlja kako bi mogla da se oslobodi viška kilograma i bude spremna za plažu, bikini, kratke suknje i šortseve.

Ako ste i vi među njima, idealno rešenje za vas ponudila je  nutricionistkinja Sintija Sas, koja je osmislila dijetalni napitak pomoću koga se obim struka može smanjiti za čak 10 centimetara, što je proporcionalno gubitku od tri kilograma, za samo 4 dana!

Kako bi vam ovaj „plan“ uspeo, neophodno je da tokom četiri dana konzumiranja napitka izbegavate slatkiše, grickalice, masnu i kaloričnu hranu, a okrenete se zdravijim namirnicama.

Da biste napravili ovaj moćni sagorevač masti, biće vam potrebno 2 l vode, 1 krastavac, 1 limun, kašika đumbira u prahu i 12 listića mente.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Priprema: Limun dobro operite, nemojte ga ljuštiti, isecite na kolutiće i ubacite u 2 l vode. Krastavac oljuštite, isecite na kolutove i dodajte u vodu, a zatim stavite i listiće mente i đumbir. Promešajte kašikom, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru celu noć.

Čim ustanete počnite sa konzumiranjem moćne tečnosti, popijte sve, a uveče napravite novi za sutra. Da biste videli rezultate, neophodno je da pijete ovaj napitak bar 4 dana i da ne pijete nijednu drugu tečnost.

Nakon četiri dana, toliko će vam se osladiti, da nećete ni pomisliti da prestanete da ga pijete!
najdrazi-receptii