Oglasi

недеља, 26. јул 2015.

Svaka negativna emocija izaziva bolest i poremećaj određenih organa!

Spisak: Svaka negativna emocija izaziva bolest i poremećaj određenih organa!



“Kako razmišljaš, koliko se bojiš, koliko veruješ ili ne veruješ, koliko si spreman na borbu ili predaju, šta želiš zaboraviti i od čega se zaštititi” – sve se to negde “zapiše” u umu i telu.

Ovakvo objašnjenje bolesti i poremećaja možda vam može pomoći kako bi bolje razumeli svoje telo, svoje misli i njihovu povezanost. Naravno da je svaki čovek jedinka za sebe i ne može se sve generalizovati, ali ovo je zaista zanimljivo gledište…

Glavobolje – pojavljuju se kad kažnjavate sebe. Migrene imaju oni koji žele biti savršeni i sami stvaraju pritisak pod kojim žive. Ima tu i dosta potisnutog besa.

Sinusi – ukoliko vam prave problem, može biti da vas u životu iritira neko vama vrlo blizak. Možda ćete imati osećaj da se taj okomio na vas.

Oči – problemi sa očima ukazuju da postoji nešto što o sebi, svojoj prošlosti ili budućnosti ne želite videti. Poricanje i želja da “ne gledate’” to što se događa, uzrokuje probleme sa čulom vida.

Sluh – takvi problemi govore da postoji nešto što ne želite čuti. Bol u uhu kaže da je u vama bes zbog nečega što ste čuli. (Jeste li primetili da ponekad partner osobe koja mnogo priča ima problema sa sluhom?)
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Kosa – kosa je snaga. Kada ste napeti i uplašeni, stvarate ‘čelične okove’ koji počinju u mišićima ramena i šire se prema vrhu glave, a ponekad i na područje oko očiju. Kosa raste na tom vrhu i ako postoji napetost koja duže traje, vlasište se skupi, kosa ne može disati i zato umire i opada. Nastaje ćelavost.

Glava – kada nešto nije u redu s glavom, to znači da osećate da nešto nije u redu s vama. Glavu pokazujete svetu i po njoj vas prepoznaju.

Vrat i grlo – vrat predstavlja vašu sposobnost da budete fleksibilni u razmišljanju, sagledavanje i druge strane – znači videti gledište drugih ljudi. Kad imate problema sa vratom, znači da ste bili tvrdoglavi u procenjivanju svoje situacije, uvereni da je vaše gledište jedino ispravno. Grlo predstavlja sposobnost da kažete što mislite, tražite što želite. Kada vas boli grlo, to uglavnom znači da mislite kako nemate pravo na takav stav. Ne zauzimate se za sebe i potisnuli ste bes. Laringitis znači da ste toliko ljuti, da ne možete ni da govorite. Grlo je i stvaralački protok kroz telo. Ako je vaše stvaralaštvo ugušeno, moguće je da ćete imati problema s grlom. Isto tako, ako se pokušavate promeniti ili ste usred promene, primetićete promene u grlu.

Ruke – predstavljaju sposobnost da obuhvatite sva životna iskustva. Gornji deo je povezan sa sposobnostima, a donji s veštinama. Stare emocije čuvate u zglobovima, a laktovi predstavljaju fleksibilnost u menjanju pravca u životu. Svaki prst ima svoje značenje. Ako posečete kažiprst, u vama su bes i strah povezani sa egom u trenutnoj situaciji. Palac predstavlja brigu, srednji prst seks i bes, kažiprst  zajedništvo i tugu, a mali prst ima veze s porodicom i pretvaranjem.

Leđa – ako imate problema s leđima, može značiti kako osećate da vas okolina ne podržava dovoljno. Gornji deo leđa ima veze sa osećajem manjka emocionalne podrške (muž, žena, šef,…). Srednji deo je povezan s osećajem krivice – bojite se pogledati šta je iza vas. Strah da nećete imati novca i da ćete živeti u oskudici izraženi su bolovima u donjem delu leđa.

Pluća – predstavljaju sposobnost davanja i uzimanja u životu. Ako imate problema sa plućima, moguće je da se bojite uzeti to što vam treba ili možda osećate da nemate pravo živeti život kakav želite.

Grudi – su materinski princip. Ako imate problema s grudima, to obično znači da ste preterali s materinskim, zaštitničkim ili posesivnim stavom prema nekoj osobi, mestu, stvari ili pak iskustvu.

Srce – predstavlja ljubav, a krv je radost. Srce pumpa radost kroz telo. Kada u životu sebi uskratite radost i ljubav, vaše se srce skupi, skvrči i postaje ‘hladno’. Rezultat je sporiji protok krvi i otvoren je put ka anemiji, angini pektoris ili infarktu. Ljudi koji su preživeli srčani udar često se nikada nisu zaista radovali životu.

Želudac – vari sve vaše nove ideje i iskustva. Boli vas želudac – što ili koga ne možete svariti? Ili, koja to nova iskustva ne možete upiti? Uplašeni ste.




Noge – nose vas kroz život. Problemi s nogama često ukazuju da postoji strah od kretanja, da se ide napred ili oklevanje da se krene u određenom pravcu. Kada nešto ne želite raditi, osetićete probleme sa nogama.

Kolena – su fleksibilnost. Kao i leđa. Izražavaju i sposobnost prilagođavanja, ponos, ego, tvrdoglavost. Kada vas zabole kolena zapitajte se gde ste to tako tvrdi, nepopustljivi i odbijate se prilagoditi.

Stopala – vezuju se za razumevanje sebe i života oko sebe, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Koža – predstavlja vašu individualnost. Kada imate problema sa kožom, osećate da ste na neki način ugroženi, da drugi vama vladaju.

Previše kilograma – predstavlja potrebu za zaštitom. Debeli ljudi traže zaštitu kako ne bi bili povređeni, omalovaženi, kritikovani, prevareni. Imaju strah od života.

Bol – bilo koje vrste govori o osećaju krivice. Krivica uvek traži kažnjavanje, a kažnjavanje je bolno. Hroničan bol je hroničan osećaj krivice toliko duboko usađen da ga čovek nije ni svestan.

(Atma.hr)

Drevni narodni recept koji leči sve bolesti


Drevni narodni recept koji  leči sve bolesti 

U starim travarskim knjigama smo pronašli drevni narodni recept za koji se kaže da leči sve bolesti, a potiče još iz antičkih vremena.
Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čoveka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lekom protiv svake bolesti.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Za pravljenje ovog leka su vam potrebni:

1/2 kilograma svežih borovnica (kao zamenu možete upotrebiti smrznute bobice)
1/2 kilograma bobica smreke poznate i pod sledećim imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja
1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
pola litre jake domaće rakije
3 kašike meda
3 kašike šećera
Uputstvo za pripremu i upotrebu

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Naspite vino preko bobica. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smesu dodajte pola litra rakije, med i šećer. Sve dobro promešajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.

Lek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i uveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati pre gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite celokupnu dozu. Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

   

 

(Izvor: ZdravljeBezDoktora)

Kako da ojačate vaš imunitet

Kako da ojačate vaš imunitet


Matična mliječ
Istraživanja epidemiologa pokazala su da čak 600 milijuna ljudi širom svijeta nikada tijekom svog života ne obole od prehlade ili gripe, i to samo zahvaljujući izuzetnoj jačini svog imunološkog sustava.

Imunološki sustav možemo poboljšati, odnosno ojačati kvalitetnom ishranom ili gotovim preparatima koji će nas čuvati od svih sezonskih i drugih bolesti. Da bi ojačali naš imunološki sustav možemo se poslužiti prirodnim izvorima potrebnih spojeva kao što je cink, vitamin C, a pored spomenutih, priroda nam nudi već gotove lijekove koji će ojačati imunološki sustav u čovjeka. Tu se prvenstveno misli na matičnu mliječ i propolis.

Matična mliječ je već gotova prirodna namirnica koja ima sve ono što traži naš imunološki sustav – Naime, matična mliječ sadrži veliku količinu supstanci koje stimuliraju stvaranje antitijela, odnosno materija koja se bore protiv svih stranih tijela koja dospiju u naš organizam. Matična mliječ djeluje kao prirodni antibiotik koji sprječava razmnožavanje bakterija. Spominjali smo i prije na našem portalu matičnu mliječ pa pročitajte.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Mineral cink – Ovaj mineral sudjeluje u izgradnji bijelih krvnih zrnaca ili leukocita koji nas štite od svih uzročnika bolesti. Namirnice bogate cinkom su žitarice, plodovi mora, mahunarke, meso i jaja. Gledajte u vašu svakodnevnu prehranu uvrstiti namirnice bogate ovim mineralom. To je još jedan dobar način da ojačate vaš imunološki sustav.

Propolis – Propolis će dokazano osnažiti imunološki sustav u čovjeka. Djeluje na bakterije i viruse sprečavajući veliki broj infekcija, prehlade i kašlja. Ovaj pčelinji proizvod, pored matične mliječi, je pravi lijek iz prirode koji je već pripremljen i spreman za upotrebu.

Vitamin C – Ovaj vitamin spada u grupu antioksidanasa, za koje znamo da su neophodni za očuvanje otpornosti našeg organizma. Vitamin C je topiv u vodi, a organizam ga ne može pohranjivati kao zalihu, što znači da je potreban njegov svakodnevni unos hranom ili preko dodataka ishrani.

SNIMALA JE DVORIŠTE TOKOM SNEŽNE OLUJE: Ono što je usledilo je zastrašujuće! (Video)

SNIMALA JE DVORIŠTE TOKOM SNEŽNE OLUJE: Ono što je usledilo je zastrašujuće! (Video)
Stanovnici na istočnoj obali Severne Amerike se pripremaju za najveću snežnu oluju ove godine , ili bi barem trebali to raditi .

Kada živite u blizini Njujorka , onda morate biti spremni na sve vremenske uslove .

Često se desi da snežne oluje okrenu svet naglavačke …

Pogledajte video:












Kako se otarasiti bubašvaba zauvek

Kako se otarasiti bubašvaba zauvek

Bubašvabe su problem koji ne nestaje sam po sebi. Bubašvabe su naši nezvani i nepoželjni  gosti.  Zato, svako ko ima bubašvabe u svojoj kući, želi da ih se otarasi.
Postoji jedan provereni način kako da se otarasite bubšvaba i bubarusa, koje se više neće vraćati i zagorčavati vam život.

Kako se otarasiti bubašvaba zauvek:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Mešajte do stvaranja guste smese. Od ove smese napravite loptice prečnika oko 1-2 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i  rasporedite ih po celoj kući na vidnim mestima i po ćoškovima.

Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega sto se nalazi iznad vaših očiju.

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brkovima i biće osuđena, ako ne na smrt, onda  na pakleni svrab.

Neće moći da upozori svoju braću, i ne samo zato što nihova komunikacija nije dostigla visoki stepen razvoja, već zato što bubašvaba nije u stanju da poveže lepu privlačnu lopticu sa posledičnim patnjama.

Dakle, lopticama će prilaziti sve više novih i zdravih bubašvaba, a odlaziti smrtno obolele. Štaviše, takva bubašvaba je u stanju zaraziti zdravog kolegu u kontakta sa njim.

Ispočetka će vam izgledati kako  bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću  po vašim lopticama i ne osećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedelje ćete  svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba (naravno ako ste ih imali puno). Posle toga bubašvabe nestaju! Da li  zauvek?
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Ako se nakon 6 meseci pojave  ponovo, znači ženke (ili samo jedna) su  uspele  da polože jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista. Ponekad bubašvabe mogu dotrčati od komšija, gde su  pokušavali da ih otruju. Ako su vaše loptice na mestu, ne sekirajte se, kako su dotrčale, tako ce mahnito i pobeći.

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i  mala deca, psi ili mačke. Borna kiselina nije otrovna, služi za dezinfekciju, 3% borne kiseline je acidi borici, rastvor za ispiranje oka. Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj ceni. Jedno sirovo žumance pomešajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i  zamesite loptice.
uspesnazena

субота, 25. јул 2015.

Ove tri namirnice RAZBIJAJU zakrčenja arterija i masnoću u krv

Ove tri namirnice RAZBIJAJU zakrčenja arterija i masnoću u krvi

liječenje zakrčenja arterijaKombinacijom i svakodnevnim konzumiranjem ove tri namirnice uništiti ćete zakrčenja u arterijama i riješiti se masnoće u krvi. Radi se o napitku sastavljenom od bijelog luka (češnjaka), limuna i đumbira.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Nebrojene su koristi od ovog napitka, radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim dejstvom mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam, prenosi Haber.ba

Glavne namjene eliksira su liječenje i prevencija zakrčenih arterija (arteroskleroza), regulisanje povišenih masnoća u krvi, spriječavanje opšteg umora organizma, spriječavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima, spriječavanje slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.



Kako je najveći problem sa bijelim lukom njegov neugodan miris, odmah ćemo napomenuti da je u ovome receptu pomješan sa limunom i vodom i njegov neprijatni miris skoro potpuno neutralisan a dejstvo zadržano te vam to ne treba biti zapreka za korištenje eliksira.

Potrebni sastojci:

– 4 cijele veće glavice bijelog luka (40 čena)
– 4 kompletna limuna sa korom
– manji korijen đumbira (3-4 cm) ili dvije supene kašike praha
– 2 litra čiste vode

Priprema napitka

Limun dobro operite i isjecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga perite otopinom sirćeta i vode. Ogulite bijeli luk i skupa sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litra vode i zagrijte sve skupa uz mješanje do tačke ključanja. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procjedite kroz srednje gustu cijediljku i napunite u staklene boce.

Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela , odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti cijeđenje i piti gustu kompletnu smjesu). Napitak čuvajte u frižideru.

Kura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po želji.

Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u spriječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutralisaće miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja morate promućkati flašu sa smjesom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomješao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe i da im vraća energiju i snagu te ih podmlađuje jer nakon nekoliko sedmica poboljšava njihovu cirkulaciju.
narodnilijek

Nikad nećete dobiti rak debelog creva ako poštujete ovih 8 “zakona”

Nikad nećete dobiti rak debelog creva ako poštujete ovih 8 “zakona”

„Procenjeno je da zdrava ishrana sprečava rak debelog creva u 70 do 90 odsto slučajeva„, kaže gastroendokrinolog Kerol Burk.. Evo liste namirnica koje bi trebalo da konzumirate, a ukoliko to ne činite – dodajte je svojoj ishrani,kako bi sprečili rak debelog creva.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Dijana Rodrigez je pisac koja je radila ekskluzivno za HealthDay, sa zavidnim iskustvom pisanja vesti i priča vezanih za zdravlje.

Ona je na portalu Everydayhealth pisala o tome kako prema Američkom udruženju za istraživanje i borbu protiv karcinoma (ACS) postoji čak100.000 ljudi sa dijagnozom raka debelog creva svake godine.

Dok su neizbežni faktori rizika starost i genetika, nad drugim faktorima svoga zdravlja – nepravilna ishrana, pušenje, gojaznost, fizička neaktivnost – možete preuzeti kontrolu.

1. Izbegavajte šnicle i kobasice.

Mesne prerađevine, mesne nareske, velike količine crvenog mesa pripremane u dubokoj masnoći, jednostavno, izbegavajte. U studiji objavljenoj u januaru 2014. godine navodi se da svakih 100 grama crvenog mesa dnevno povećava rizik od karcinoma debelog creva za 14 odsto. „Ograničite se na i manje od pola kilograma crvenog mesa nedeljno, i potpuno izbegavajte mesne prerađevine poput slanine, kobasica i hot dogova“, kaže Lindzi Maloun, specijalista klinike u Klivlendu.

2. Birajte samo zdrave masnoće.

Nisu baš sve masnoće zabranjene – birajte nezasićene, a izbegavajte zasićene masti. Polinezasićene masti vam, takođe, mogu pomoći u regulacijiholesterola u krvi, kao i da poboljšate zdravlje ćelija. Istraživanje objavljeno u decembru 2013. godine pokazalo je da su zasićene masti (obično životinjskog mesa, crvenog mesa, butera) usko povezane sa povećanjem rizika od karcinoma debelog creva, dok omega-3 masti i konzumiranje ribljeg mesa umanjuje taj rizik za 12 odsto.

3. Jedite dosta voća i povrća.

Kako biste sprečili rak debelog creva potrebno je više od jedne jabuke na dan. „Ustanovljeno je da konzumiranjem voća i povrća možemo redukovati rizik od raka debelog creva“, kaže Maloun. Istraživanje objavljeno u januaru 2014. godine je pokazalo da dijeta bogata voćem i povrćem umanjuje rizik od ovog karcinoma za 25 odsto. „Hrana koja obiluje bojama je odličan početak. Svaka boja sa sobom nosi određene vitamine i razne antioksidante koji pomažu u održavanju zdravlja ćelija“, dodala je Maloun.

4. Potrudite se da na tanjiru što češće budu žute i narandžaste namirnice.

Svakodnevna ishrana koja redukuje rizik od karcinoma debelog creva trebalo bi da obiluje, slikovito rečeno, žutim i narandžastim namirnicama. „Studije pokazuju da hrana koja sadrži visok nivobeta-karotena umanjuje rizik oboljevanja od karcinoma“, kaže dr Erin Palinski-Vejd. Zato konzumirajte dosta šargarepe, batata (slatkog krompira), bundeve.

5. “Mršavi” proteini su idealan sastojak vaše dijete.

Američko udruženje za istraživanje i borbu protiv karcinoma pokazuje da se 4 odsto svih karcinoma kod muškaraca a 7 odsto kod žena pojavi usled gojaznosti. Zato, na primer, kako bi unosili više potrebnih proteina, nemojte jesti kožicu s piletine, i unesite više oraha, semenki ili pasulja u svoju dijetu, savetuje Palinski-Vejd.

6. Namirnice bogate vlaknima pospešuju celokupno zdravlje.

Doktor Burk smatra da namirnice bogate vlaknima svakako čine vašu dijetu boljom, iako nisu jedina opcija u borbi protiv karcinoma debelog creva, i dodaje kako su „smeđi pirinač, voće, povrće, orasi, semenke, pasulj, sve je to izuzetno dobro za vaše zdravlje“. Maloun ima svoje favorite: jabuke, kruške, šargarepu, batat, brokoli, ovas, i crni pasulj. „Studije koje se bave ukupnom konzumacijom kalorija po obroku pokazuju kako ljudi koji jedu salatu ili jabuku pre samog obroka imaju tendenciju da pojedu manje tog glavnog jela“, kaže ona, što svakako smanjuje opasnost od gojaznosti uzrokovane prejedanjem.




7. Postavite sebi granicu do koje pijete alkoholna pića.

Po koje alkoholno piće s vremena na vreme nije strašna stvar, ali preterivanje je jedan od faktora rizika za karcinom debelog creva. Studije pokazuju kako bi u proseku muškarci trebalo da se ograniče na dve čaše alkoholnog pića dnevno, a žene na jednu.

8. Pažljivo pripremajte hranu.

Važno je izbegavati metode kuvanja koje povećavaju rizik od oboljevanja od kancera debelog creva. „Pržena, posebno prepržena mesa sadrže kancerogene materije“, kaže Palinski-Vejd, i dodaje da „ukoliko se odlučite za roštilj, izbegavajte parčiće koji su ugljenisani ili garavi, i pokušajte da spremate s folijom kako bi tako nešto svakako izbegli“.

„Takođe, ako podgrevate hranu u mikrotalasnoj peći, nemojte to činiti dok su namirnice u plastičnoj posudi, jer ona može osloboditi kancerogene materije, koji bi išli pravo u ono što ćete pojesti. Vodite računa o tome da li je posuda u kojoj podgrevate posuda koja sme da se stavi u mikrotalasnu, pre svega“, dodala je ona.


webtribune