STRANICE

петак, 3. јул 2015.

Kako se osloboditi neprijatnih gasova i nadimanja

Kako se osloboditi neprijatnih gasova i nadimanja



U nedostatku vremena, prilikom izbora naših dnevnih obroka gotovo svakodnevno se odlučimo za one koji nam stvaraju fizičke neprijatnosti u procesu varenja. Nadimanje, oštri bolovi u stomaku, nekontrolisani gasovi, gorušica, su neki od simptoma sa kojima se svi susreću.

Kao i sve probleme digestivnog sistema,  i ovaj rešavamo uz pomoć par jednostavnih namirnica iz prirode.

1)RUKOLA
Rucola Pizza, Pizza, Eat, Pizza Topping
Додајте натпис

Ova biljka blago gorkog ukusa izgleda kao jedna od onih koja bi pretvorila vaš stomak u izvor neprijatnih gasova, ali ona je upravo suprotno. Ona predstavlja jednog od najvećih boraca prirode protiv nadimanja i gasova. Ona deluje kao diaretik koji će omogućiti vašem organizmu da se lakše oslobodi viška tečnosti. Takođe, ona pospešuje želudačnu kiselinu i time omogućava lakše varenje, što sprečava stvaranje gasova u organizmu. Preporučuje se kao dodatak salati.


2) ANANAS I PAPAJA
   








Iako je papaja slabo zastupljena na našem tržištu, ananas je idalje  namirnica koju možemo nači u obližnjem marketu. Ove namirnice imaju mogućnost rastvaranja proteina u mesu kao i u drugim jelima obogačenim proteinima, što pospešuje varenje jače hrane. Proteini zadaju najviše problema u procesu varenja, i što duže traje taj proces, to
se više stvara osećaj naduvenosti u organizmu.

3) KEFIR


Fermetički obrađeno kravlje, kozje ili ovčije mleko kako je kod nas poznatije kao kefir, je od ranije poznato namirnica koja pomaže vašem digestivnom sistemu, bez stvaranja gasova i nadimanja. On je obogaćen dobrim bakterijama i do čak tri puta više nego u običnom jogurtu, što omogučava digestivnom sistemu preventivnu zaštitu od neprijatnih gasova.

4) ZAČINI


Najjednostavniji način preventivne zaštite od ovih neprijatnih posledica varenja su svakako začini. Poznati čuvari mirnog stomaka među začinima su biber, morač, kim, anis, ruzmarin, korijander, bosiljak i karanfilić.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








5) ČAJ OD KAMILICE


Još jedna biljka koja umirujuće deluje po naš stomak je kamilica. U preventivnom korišćenju ove biljke, preporučena je jedna šoljica jakog čaja od kamilice pre jela.
http://zena.blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар