STRANICE

петак, 17. јул 2015.

Kupinovo vino kao lek

Kupinovo vino kao lek

Kupinovo vino od davnina je poznato kao veoma koristan i efikasan lek za lecenje anemije (malokrvnosti), pogotovo kada su u pitanju deca, trudnice i dojilje. Zatim za suzbijanje iscrpljenosti organizma nakon duze bolesti ili napornih poslova. Kupinovo vino popravlja cirkulaciju krvi, snizava pritisak, blagotvorno deluje na metabolizam, podize imunitet, podstice apetit, varenje, lucenje zuci, mokrace...
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Kupinovo vino priprema se na sledeci nacin:
5 kg svezih zrelih kupina izgnjeciti i dobro pomesati sa najvise 1 kg secera. Ovu mesavinu naliti u staklene flase i ostaviti da stoji na suncu 2 meseca. Zatvarace na flasama pri tom ne treba jako pritegnuti. Nakon toga procediti pa dobijeno kupinovo vino isto tako cuvati u staklenim flasama samo na hladnom i tamnom mestu.

Kupinovo vino se pije ujutru na prazan stomak ili uvece pre odlaska na spavanje, takodje ne bas odmah posle vecere. U lekovite svrhe sasvim je dovoljna dnevna doza od 0,5 do 1 dl ovog napitka ali u periodu od 2-3 meseca.

Нема коментара:

Постави коментар