STRANICE

недеља, 19. јул 2015.

Savjeti za savršeno ispeglan veš

Savjeti za savršeno ispeglan veš

Većini žena peglanje je, pored pranja suđa, jedan od najomrženijih kućnih poslova. Međutim to veoma brzo možete promijeniti uz ove lake i brze trikove peglanja.

Povećajte jačinu pegle tako što ćete na dasku za peglanje, ispod navlake, staviti aluminijsku foliju. Na ovaj način skratićete vrijeme peglanja. Naime, zahvaljujući toploti koju reflektuje folija, istovremeno ćete peglati obje strane.
Uvijek, ali uvijek, koristite destilovanu vodu. Obična voda iz česme puna je kamenca i kad tad će vam uništiti peglu.
Crnu tkaninu uvijek peglajte sa unutrašnje strane. Na taj način ćete izbjeći ružne tragove koji se često stvaraju na tamnim tkaninama.
Kad peglate košulju, prvo ispeglajte kragnu pa rukave, a tek onda ostale dijelove. Na ovaj način ćete spriječiti gužvanje.
Peglu redovno čistite da vam na odjeći ne bi ostajali tragovi od kamenca. Najbolji način je uz pomoć mlake vode i sode bikarbone.

     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










Vodite računa da uvijek peglate “gore-dolje”. Nikada nemojte koristi kružne pokrete, jer na taj način rastežete tkaninu i skraćujete joj vijek trajanja.
Nakon peglanja odjeću odmah stavljajte na vješalicu. Na ovaj način ćete se osigurati da vam sav trud nije bio uzalud.
Ako ne želite da vam se u isto vrijeme ispegla i druga strana tkanine, između prednje i zadnje strane stavite karton ili deblji papir.
U toku peglanja morate obratiti pažnju na nabore na tkanini. Učvrstite ih spajalicama i lagano peglom pređite preko njih.
Ako na odjeći imate neki print ili detalj koji ne želite da uništite peglom, uradite sljedeće: na dasku stavite peškir i na njega tu stranu tkanine koja se ne smije peglati. Zatim jednostavno pređite peglom.
 minimagazin

Нема коментара:

Постави коментар