STRANICE

петак, 14. август 2015.

Banana torta

Banana torta

Kora:

3 jaja
100 g šećera
1/2 dl ulja
1 dl mleka
100 g brašna
2 kašike kakao praha
1/2 kesice praška za pecivo

Fil:
3 banane
200 g šlaga u prahu
2 kašike kisele pavlake
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Priprema:
Od sastojaka za koru umesiti masu i peći u plehu sa obručom obima 26 cm, (u ovom plehu filujemo tortu). Peći na temperaturi od 180 C. Kad se kora ispeče i ohladi prelijemo sa mlekom i rumom.


Fil:
Tri banane izgnječiti viljuškom i dobro umutiti mikserom. Dodati 200 g šlaga i sve dobro umutiti da bude čvrsto pa dodati kiselu pavlaku. Biskvit premazete polovicom fila, poredate banane i premazete ih ostatkom fila.



Нема коментара:

Постави коментар