STRANICE

среда, 19. август 2015.

Izbegavajte negativne misli

Izbegavajte negativne misli

Dok se ‘pozitivno razmišljanje’ preporučuje kao način za poboljšanje fizičkog zdravlja i stanja organizma uopšte, mnogo je važnije usredsrediti se na izbegavanje negativnog razmišljanja.

Svi smo mi svesni da ćemo u ovom nesavršenom svetu uvek imati na šta da se žalimo. Mnoge loše stvari i događaji u ovom životu ne zavise od nas i mi lično ništa nećemo moći da uradimo po tom pitanju. Za razliku od toga, ako usredsredimo svoje misli na uživanje u predivnim blagoslovima života, nećemo biti samo boljeg raspoloženja već ćemo biti i zdraviji. Čim postanete svesni da vam se javila neka nekorisna negativna misao, odmah je treba zameniti pozitivnom mišlju. To znači da osoba treba unapred da isplanira kojom će pozitivnom mišlju zameniti tu negativnu misao da ne bi bilo odlaganja u prelasku sa negativne na pozitivnu misao. Ljudski mozak može i da se prilagođava i da se uvežbava, tako da kada pozitivno razmišljanje pređe u naviku, depresija će verovatno postati stvar prošlosti.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Jedan duhovni pisac je izjavio: “Naša je dužnost da se odupremo potištenosti i osećanju nezadovoljstva isto koliko i da se molimo.” Kada bi ljudi koji su skloni negativnom razmišljanju posetili planinski predeo u vreme niske oblačnosti u ranu jesen, oni bi rekli da tu ne bi mogli ostati još jedan dan. Drugi bi uživali u veličanstvenim planinama, dolini zaodenutoj u predivnu zelenu boju i prekrasnom cveću.
zdravljesjuga

Нема коментара:

Постави коментар