STRANICE

недеља, 9. август 2015.

Najjači prirodni antibiotik

Najjači prirodni antibiotik

Ulje divljeg origana dobija se od posebne endemske vrste Origanum minutiflorum, koja uspeva samo na planinama Taurus u Turskoj, i za njega se može reći da je najmoćniji prirodni antimikrobni agens na svetu.

Koristi se kod upala, virusnih i bakterijskih infekcija, akni, prehlade, gripa, kašlja, gljivičnih infekcija, atletskog stopala, bolova u zglobovima i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Naučno je dokazano da je ulje divljeg origana jedan od najjačih i najefikasnijih antibiotika poznatih čoveku. Uz to je potpuno prirodno i sigurno za upotrebu i, za razliku od farmaceutskih antibiotika, ne stvara otporne sojeve mutiranih bakterija.

U malim količinama ulje ubija širok spektar bakterija, a takođe je delotvorno i protiv gljivica, virusa i parazita. Može se koristiti za spoljašnju i unutrašnju upotrebu i nema negativnih nuspojava.

Divlji origano dokazano eliminiše mikroorganizme kao što su Candida albicans, Escherichia coli, Staphylococcus, Staphylococcus, Salmonella enteritidis, Klebsiella, Proteus, Enterococcus, Enterobacter, Pseudomonas, Helicobacter pylori.
Između pitomog, začinskog i divljeg origana postoji velika razlika. Začinski origano sadrži veoma mali procenat aktivnog sastojka karvakrola, koji pokazuje antiseptičko dejstvo. Od više od 50 vrsta divljeg origana, 30 raste u Turskoj, a od svih koje postoje najcenjeniji je Origanum minutiflorum, koji sadrži 80 do 90 odsto karvakrola.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










Najvažnije na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine ulja divljeg origana je količina karvakrola jer od nje zavisi i antimikrobna efikasnost ulja. Pored Origanum minutifloruma taj sastojak u velikoj meri sadrže i klasični mediteranski Origanum vulgare i Origanum onites.

Origanum minutiflorum sadrži i timol u maloj količini, jak i aktivan sastojak koji može da smeta osobama sa slabijim želucem, pa i na to treba obratiti pažnju pri kupovini ovog ulja.

Važno je pogledati i da li je ulje divljeg origana već razređeno maslinovim uljem. Ako je tako, dosta je slabije i trajaće kraći vremenski period.

Zato je najbolje kupiti čisto eterično ulje.

kucnilekar.com

Нема коментара:

Постави коментар