STRANICE

четвртак, 20. август 2015.

Tvoj um je cilj sotonskog napada: Kako prepoznati njegove laži i oduprijeti mu se na vrijeme?

Tvoj um je cilj sotonskog napada: Kako prepoznati njegove laži i oduprijeti mu se na vrijeme?

Filozofi i znanstvenici se stoljećima bore s problemom kakve je prirode razum. Nerješena su pitanja kao: Što su misli? Kakav je odnos između uma i materije?

Međutim, jedno izgleda jasno, misli ne zauzimaju prostor kakvog ga mi znamo; ne postoje u posebnom prostoru.

Naprimjer, bilo bi besmisleno govoriti o mislima kako su 2, 5 cm duge ili da zauzimaju neki određeni prostor. Misli postoje u duhovnoj sferi; tvoj um zalazi u svijet duhova.

Danas se dosta čuje o parapsihologiji i vanosjetilnoj percepciji. Nesumnjivo, ljudski um posjeduje prirodne sile, koje prevazilaze obična iskustva. Ali se upravo u tome krije opasnost, jer um zadire u duhovne sfere. Bavljenje pitanjima, kao što su vanosjetilne percepcije, doziva upliv i moguću kontrolu neprijateljskih duhova.

Sotona ima pristup ljudskom umu, jer se nalazi u području koje nije ograđeno prema duhovnim silama, bilo one dobre ili zle. Odakle Judi misao da izda Krista? Ivan kaže da je đavao stavio tu misao u Judino srce (um) (Ivan 13,2). Sjećate se kako je Sotona ispunio um vjernika Ananije i Safire da slažu Bogu. Um, tvoj um je cilj sotonskih napada.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Metoda protivnika je da u naš um toliko lukavo usadi neke misli i prijedloge, kako bi mislili da su to naše osobne misli. On raspaljuje naše strasti, našu pohlepu, napuhuje naš ego, te budi mržnju i odbojnost. Sve ovo i mnogo toga više je posao tog ričućeg lava, koji juri zemljom, tražeći one koje bi moga prevariti. Budi uvjeren, on je krije iza grijeha koji te muči.

Oslobađa li te njegova aktivnost svake odgovornosti da počiniš grijeh? Ni najmanje. Petar nije osudio Ananiju i Safiru zašto što ih je Sotona potaknuo na laž. Njihova prerana smrt stoji kao podsjetnik da su oni bili odgovorni, iako je Sotona ispuio njihovo srce da lažu Duha Svetoga.

Ili sjetite se Jude. Sotona je osobno ušao u njega prije one noći izdaje. Ali sin prevare je skupo platio ovaj grijeh i to za vječna vremena.

Ako u svom životu dopustiš sotonske aktivnosti, Bog će te pozvati na odgovornost, jer ti imaš moć odlučiti hoćeš li dati svoj teritorij kraljevstvu Sotone, ili nećeš. Da, možda će ti Sotona predložiti laž, ali tvoja je odluka hoćeš li taj prijedlog ostvariti ili nećeš. On ti može predložiti svaki zamislivi grijeh, ali u konačnici ti odlučuješ. On ne može raditi nezavisno od tvoje suradnje.

Autor: Erwin Lutzer; prema poglavlju iz knjige ”Kako reći NE tvrdoglavoj navidi čak kada biste radije rekli DA”

Нема коментара:

Постави коментар