STRANICE

среда, 7. септембар 2016.

Pečeni krompir sa parmezanom i belim lukom

Pečeni krompir sa parmezanom i belim lukom

Sastojci
3 veća  sečenih krompira 
4 kašike maslinovog ulja
soli po potrebu
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mešavine italjanski začin po ukusu
150 g parmezana
svež  sitno seckan peršun, po želji



Priprema
1.Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2.Stavite krompir u veću posudu i poprskajte ga sa maslinovim uljem i promešajte.
3.U manjoj posudi pomešajte so, beli luk u prahu i italjanski začin i dodajte krompiru i promešajte.
4.Stavite krompira u pleh i pecite 30 minuta, izvadite iz rerne i dodajte parmezan i biber i pecite jos 20 minuta.

5.Gotov krompir popskajte sveže seckanim peršunom i služite vruće.

Нема коментара:

Постави коментар