Sastojci:
- 1jaje,
 - 7 supenih kašika mineralne vode,
 - 4 supene kašike mekog brašna,
 - 3 veće jabuke ,
 - 1 pomorandža,
 - naribana korica pomorandža,
 - 1 vanila
 - prah šećer,
 - med
 - cimet,
 - Ulje za prženje
 
Priprema:
Sa žicom za mućenje umutiti jaje , dodati 7 kašika mineralne vode i na kraju 4 supene kašike mekog brašna..Dodati naribanu koricu pomorandže,Ostaviti na stranu.Jabuke oljuštiti, i izvadite sredinu sa semenkama i isećina kolutići.
Ulje zagrejati na osrednjoj temperaturi, Svaki kolut jabuke umočiti u testo pa pržiti prvo sa jedne strane, kad je fino porumenelo,okrenuti i pržiti onu drugu stranu.
Poslužiti ih sa posutim prah šećerom i cimetom.
| Stefka Sindakovska | 
Нема коментара:
Постави коментар