Oglasi

субота, 4. јул 2015.

Pobedite ciste na dojkama


Pobedite ciste na dojkama
untitled.JPG

Ciste na dojkama su veoma česta pojava,a jedan od glavnih razloga njihovog nastanka je sve veći stres kome smo svakodnevno izloženi.
Mi vam danas otkrivamo kako da se protiv cista na dojkama borite biljkama i prirodom.
Med i čuvarkuča kao lek
Sastojci
1/2 kg listova čuvarkuče
1 kg meda
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Priprema
Listove čuvarkuče samleti u multipraktiku. Sipati u plasticnu ciniju i pomesati sa medom. Smesu dobro sjediniti drvenom ili plasticnom kasikom.
U vecu teglu sipati smesu i teglu zatvoriti. Celu teglu obloziti alufolijom, da ne bi svetlost dopirala.
Ostaviti 5 dana u frizideru.
Od 6 dana na prazan stomak uzimati po 2 plasticne kasicice i narednih 20 minuta nista ne jesti, popiti malo vode.

Napravite napitak za detoksikaciju i mršavljenje

Napravite napitak za detoksikaciju i mršavljenje

Peršun, oko obična, začinska biljka, predstavlja pravo skladište vitamina i minerala nephodnih za normalno funkcioniranje ljudskog organizma: poslije šipka i borovnice, peršunov list sadrži najviše vitamina C.
Zatim, tu je znatna količina provitamina A, vitamina B skupine, čak izuzetno rijedak B12 vitamin, koji je vrlo važan za izgradnjucrvenih krvnih zrnaca. Slijedi i čitava paleta minerala: željezo, kalcij, mangan, magnezij, bakar.

Osim što je odlična za čišćenje bubrega, ova biljka ima još mnogo korisnih svojstava, a mi vam donosimo neke korisne recepte.

Čaj za razne tegobe
Preliti 50 g svježeg peršunovog lista litrom kipuće vode. Poklopiti i ostaviti 10 minuta. Dnevno piti 2,5 dcl. Pomaže kod groznice, poboljšava izlučivanje mokraće i regulira menstrualni ciklus.

Sirup za jačanje živaca
Dobro izmiješati 1kg bagremovog meda, 2dl soka od korijena i lista peršuna i 5dl soka od maline. Uzimati tri puta po žlicu napitka prije jela.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">











Napitak za detoksikaciju i mršavljenje
Potrebno je: 1 šalica svježeg peršuna, 2 mrkve srednje veličine i 2 vezice celera.

Mrkve su bogate vitaminom A i djeluju kao odličan antioksidans, a celer sadrži magnezij i željezo.

Priprema: Sve biljke očistiti i isjeckati, pa staviti u sokovnik. Dobijeni napitak piti jednom dnevno.

Lišće peršuna sadrži eterična ulja i najbolje je uzimati ga u svježem stanju, jer se jedino tako održavaju sva njegova svojstva. Ne valja ga sušiti i konzervirati, ali zato može zamrznuti.

Da biste ga imali svježeg tijekom godine, može se primijeniti sljedeći recept: oprati lišće u vodi i umotati ga u suhu, čistu, pamučnu krpu, ostaviti da odstoji tijekom noći kako bi se prosušila, sutra ga sitno isjeckati i staviti u plastične čaše, a svaku čašu napuniti kuhinjskom solju i staviti u zamrzivač.
Izvor:  http://zenstvena.com/                     dijeta.net

REŠITE SE NAJVEĆIH NEPRIJATELJA VAGINE PRIRODNIM PUTEM!

REŠITE SE NAJVEĆIH NEPRIJATELJA VAGINE PRIRODNIM PUTEM!

sh.wikipedia.org/wiki/Klitoris

Ne postoji žena koja nema problem s vaginalnim infekcijama. Doktori kažu da je način ishrane, stil odevanja kao i mnoge druge savremene navike dovele do ovog masovnog problema!

Vaginitis, vaginalne infekcije praćene su svrabom, peckanjem, nadraženošću vagine i bolovima u predelu donjeg dela stomaka. Može doći i do promene količine i mirisa iscedka. Javlja se kod gotovo svih žena (češće onih koje su polno aktivne) i spada među najčešće razloge odlaska ginekologu.

Ističu se najčešće tri tipa vaginalnih infekcija: bakterijska vaginoza (neravnoteža vaginalnih bakterija), vulvovaginalna kandidijaza (rast i razmnožavanje gljivica) i trihomonijaza (uticaj parazita Trihomonas vaginalis).

Posetite ginekologa prvenstveno da utvrdite o kojoj se vrsti infekcije radi, jer su simptomi poprilično slični. Pored propisanih lekova mnoge žene se okreću čajevima od uve i brusnice, a ako je reč o gljivičnoj infekciji postoji još nekoliko načina da sami sebi pomognete. (Za druga dva tipa infekcija treba vam isključivo pomoć doktora).
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">











Čajevi

Protiv svraba i peckanja delotvoran je čaj od ruzmarina. Možete ga koristiti kao sredstvo za intimnu negu (za pranje intimnih delova tela) ili samo ga natapkati na vaginalni otvor. Možete ga i piti – prelijte 1 kašičicu sušenog ruzmarina sa 1 šoljom kipuće vode, ostavite 10 minuta poklopljeno, pa procedite. Pijte 1 do 4 šolje na dan ako imate gljivičnu infekciju.

Brusnice

Brusnice su korisne u borbi protiv infekcije urinarnog trakta (ili bešike), ali i protiv gljivičnih infekcija. U slučaju gljivica preporučuje se da pijete nezaslađeni čisti sok od brusnica nekoliko puta na dan.Možete konzumirati i tablete od brusnica ili suve brusnice. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi, piše

Ulja

Ulje čajevca ima jaka antigljivična svojstva. Par kapi ulja čajevca stavite na tampon, pa ga stavite u vaginu. Ostavite dva do 3 sata da deluje. Ponavljajte dva puta dnevno.
Na sličan način deluje i ulje origana. Možete ga naneti površinski, ali razređenog u maslinovom ulju; ili oralno u vidu kapsula 2 puta na dan. Možete se problema sa gljivičnom infekcijom rešiti za par sedmica sa ovim tretmanom.

Beli luk

Jedite beli luk ukoliko imate gljivičnu vaginalnu infekciju. Jedna od opcija je i da napravite pastu od iseckanog belog luka i nanesite na inficirani deo. Možete nanositi i smesu ulja belog luka, vitamina E (iz kapsula) i kokosovog ulja. (Pročitajte i Lečite kandidu belim lukom).

Sirće

Koristiti možete i obično belo i jabukovo sirće i to u toplim kupkama. Kupite organsko čisto sirće (najbolje jabukovo). U kadu sa toplom vodom uspite 1 šolju ovog sirćeta. Natapajte se 20 minuta i onda lagano obrišite peškirom.

biljnaapoteka.info/  dnevno.rs



Kakvo voce jedemo - Ovo bi svi trebali da vide!

Ovo bi svi trebali da vide!

 Danas većina ljudi kupuje voće i povrće a da prvo gledaju na cijenu, a ne na to kako je ono uzgajano i koliko je zapravo (ne)zdravo. Jako mali broj ljudi traži organski gajeno voće, no ono što vidite u nastavku sigurno će promjeniti mišljenje velikog broja ljudi.Jedan stariji gospodin uzeo je nož i krenuo strugati jednu jabuku prelijepog izgleda…


     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">












Pogledajte video i uvjerite se sami:

Kakvo voce jedemo by ludodobola

http://www.dailymotion.com/











Kako napraviti čokoladni balon

Kako napraviti čokoladni balon

Naduvajte  balon, obrišite  dno, umočite ga u rastopljenu čokoladu i odložite na foliju za pečenje. Ostavite da stoji 10-ak minuta i probušite balon.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










петак, 3. јул 2015.

OVO ČUDOTVORNO ULJE SPREČAVA SVE BOLESTI! SPREMITE GA SAMI (RECEPT)

OVO ČUDOTVORNO ULJE SPREČAVA SVE BOLESTI! SPREMITE GA SAMI (RECEPT)

Napravite sami ovo čudotvorno ulje koje sprečava, ali i pomaže u lečenju mnogih bolesti

Ovo fenomenalno ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sveže ulje sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje organizma.

Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline – omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan). Sadrži i lecitin, belančevine i salicilnu kiselinu.

U pitanju je ulje bundeve, a kad budete saznali koliko je zdravo, poželećete da ga konzumirate svakodnevno.

Lečenje bundevinim uljem daje najbolje rezultate kod sledećih zdravstvenih problema:

– reguliše problem uvećane prostate

– leči infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena

– poboljšava kvantitet i kvalitet sperme

– reguliše nivo holesterola u krvi

– pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

– pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i crevnih parazita

– pospešuje normalan rad bubrega

– poboljšava imuni sistem

– pozitivno utiče na vid

– pozitivno utiče na raspoloženje

– smanjuje opekotine i različita oboljenja kože

– povoljno deluje na ten

– povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose

Evo kako da sami napravite ulje od bundeve:

Za pravljenje ulja koriste se samo semenke bundeve. Najbolje je uzeti semenke vrste “Styrian”.

Semenke poređajte u tepsiju, tako da ne budu jedna preko druge, dok ne pokrijete dno. Zatim ubacite tepsiju u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 60 stepeni i pecite tri do četiri minuta.


Nakon toga izvadite semenke i stavite ih u presu kako biste iscedili ulje. Ako nemate pristup presi pod visokim pritiskom, možete da iscedite semenke ručno, ali manje efikasno, pomoću avana i tučka, a u tom slučaju treba ga procediti kroz gazu. Ako koristite semenke neke druge vrste bundeve, potrebno je oljuštiti ih pre ceđenja.

Ulje treba čuvati u čistim staklenim posudama, treba da bude tamnozelene boje, a može da bude i tamnocrvenkasto, ako ste koristili semenke neke druge vrste bundeve.

Kako koristiti bundevino ulje u terapijske svrhe?

Ulje treba uzimati tri meseca: po dve supene kašike dva puta dnevno (ujutru uz doručak i uveče uz večeru)

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja kada će neprijatni simptomi vezani za mokrenje nestati, već sa terapijom treba nastaviti najmanje sledećih šest nedelja. Prestanak neprijatnih simptoma desiće se već nakon par dana ili nedelja, jer bundevino ulje ima antibakterijsko dejstvo koje će uspešno zaustaviti upalne procese, ali to ne znači da je proces uvećanja prostate zaustavljen.


Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak bundevinog ulja, delta 7-sterol, mogao da uradi svoj deo posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.

Napomena: Ukoliko bolujete od benigne hiperplazije prostate najbolje bi bilo da se pre početka korišćenja bundevinog ulja u terapijske svrhe posavetujete sa svojim lekarom.

Upotreba bundevinog ulja u preventivne svrhe

Dve supene kašike bundevinog ulja dnevno, jednu uz doručak i drugu uz večeru.

Bundevino ulje treba čuvati na tamnom i hladnom mestu u dobro zatvorenenoj flaši ili tegli. Nakon otvaranja najbolje bi bilo čuvati ulje u frižideru.

(Telegraf.rs / ReceptiTorteIKolači)

Ova namirnica je NAJBOLJA PREVENTIVA za rak želuca i druge želučane probleme!

Ova namirnica je NAJBOLJA PREVENTIVA za rak želuca i druge želučane probleme!

Jeste li znali da vas redovno konzumiranje samo jedne namirnice može spasiti od toga da dobijete rak želuca, jedan od najsmrtonosnijih oblika malignih bolesti?

On je uvijek je na trpezi – ljeti u svježem, a zimi često u ukiseljenom obliku.

Kiseli kupus je našim precima bio jedna od glavnih zimskih namirnica i izvor vitamina C. Danas još uvijek slijedimo tradiciju spravljanja kiselog kupusa za zimnicu. Istina je da mnoge tradicije izumiru, ali ovoj se to ne bi smjelo dogoditi, jer je kiseli kupus izuzetno hranjiv i ljekovit.

Kiseli kupus oduvijek je bio cijenjen, posebice kao lijek. Način njegove pripreme potječe od Slavena, a koristi se i dan danas. Poznato je da je moreplovac James Cook svoju posadu hranio kiselim kupusom za prevenciju od opasnog skorbuta. Sebastian Kneipp njime je liječio dijabetes, giht, opekline i upale.

Ljekovitost kiselog kupusa nadilazi ljekovitost mnogih poznatih biljaka.

Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slijede vitamin A, folna kiselina, magnezij, željezo, fosfor, kalcij, kalij, natrij, balastne tvari i bjelančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima, piše Atma.

Crveni kupus je i do sedam puta ljekovitiji od bijelog, a njegova boja ukazuje da sadrži i ljekovite antocijanine.

Ono po čemu se kiseli kupus razlikuje od sirovog su probiotičke bakterije. Kiseli kupus je izvorna fermentirana hrana prirodno bogata probiotičkim kulturama.


     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">














Pored toga što je ukusan, kiseli kupus je i izuzetno zdrav, budući da sadrži fitonutrijente koji naše tijelo štite od raka želuca. Zbog toga ga često liječnici i preporučuju ljudima koji imaju problema s probavom i generalno osjetljiv želudac.

Ovo su ljekovita svojstva kiselog kupusa:

– iscjeljuje kožu oštećenu prekomjernim izlaganjem UV zrakama, a pored toga je i pomlađuje
– ublažava stres
– poboljšava raspoloženje
– pomaže stvaranju crvenih krvnih zrnaca jer je bogat vitaminom B12
– pomaže pri izgradnji kostiju
– jača imunitet
– blagotvorno djeluje na probavne organe, želudac i crijeva
– pomaže pri izlučivanju štetnih tvari iᴢ organizma
– snižava povišeni kolesterol

Priprema kiselog kupusa kod kuće:

– 15 kg zelja (kupusa)
– 0,5 kg soli
– šest lovorovih listova
– žlica papra u zrnu
– komadići dunje radi žuće boje
– po izboru ljupčac, kim, komorač, vinova loza ili jabuke

U plastičnu bačvu složite red rezanog kupusa, a zatim red soli i začina. Nastavite tako dok sve ne potrošite. Sve zalijte vodom dok ona prekrije kupus i hermetički zatvorite.

Prvo držite zelje na sobnoj temperaturi dok se ne ukiseli, za što je potrebno oko mjesec dana.

Zatim ga premjestite na hladno mjesto poput podruma i čuvajte na temperaturi ne većoj od pet stupnjeva.

Ako bačva nije puna do vrha, napunite najlonsku vreću vodom i stavite je kao uteg na zelje, da ga pritišće.
zanimljivekreacije.com