Oglasi

среда, 5. август 2015.

SVAKA EMOCIJA IMA SVOJ ORGAN !

SVAKA EMOCIJA IMA SVOJ ORGAN ! Uzbuđenje ubija srce, strah bubrege, tuga pluća

Postoji sedam osnovnih emocija – ljutnja, sreća, briga, zamišljenost, tuga, strah i šok, a svaka je povezana sa funkcionisanjem i zdravljem određenog organa.

Zbog previše uzbuđenja pati srce, brige se odražavaju na slezeni, od stalnog straha stradaju bubrezi, a od tuge pluća.

Kad smo pod stresom, imamo „grč u želucu“, kad zbog tuge plačemo – „gušimo se od suza“, a kad nas nešto preplaši – „tresemo se od straha“. Emocije su usko vezane uz fizičko zdravlje, a mnoge bolesti uzrokovane su potiskivanjem osjećanja.

“Sve ide iz misli, iz kojih se rađaju emocije, a one deluju na telo tako što pojačavaju rad ili simpatikusa ili parasimpatikusa. Ova dva djela autonomnog nervnog sistema tako mogu da dođu u neravnotežu, što uzrokuje fizičko oboljenje”, objašnjava dr. Meri Bura.

Dokazano je da emocije poput straha i depresije u tijelu izazivaju bitno različite hemijske reakcije od onih koje izazivaju sreća i zadovoljstvo. To međutim, ne znači da dobro zdravlje podrazumjeva život u savršenim uslovima – nije toliko važno ono što se događa oko nas koliko je važna naša reakcija na životne događaje, slažu se stručnjaci. Emocije je nemoguće kontrolisati, ali je moguće naučiti prihvatiti ih, posmatrati ih i učiti od njih.

Ipak, emocije nisu jedini uzrok bolesti – neki psiholozi tvrde da su za razvoj bolesti u 75 odsto slučajeva odgovorne potisnute emocije, a da je za ostatak kriv genetika.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










“Emocije su sistem upozorenja. One su najpouzdaniji pokazatelj onog što se zaista događa u životu čoveka i pokazuju put koji treba slijediti”, kaže dr. psihologije Moris Elias.

Ignorisanje ili potiskivanje emocija uzrokuje ozbiljne bolesti poput raka, artritisa, ali i brojna hronična oboljenja. Često se pojavljuje i osjećaj depresije koji dodatno otežava liječenje i oporavak. Emocije su utemeljene na vjerovanjima iz djetinjstva. Sistem uvjerenja koji se formira do djetetove sedme godine određuje kako će kao odrasla osoba vidjeti svijet i situacije oko sebe.

Postoji sedam osnovnih emocija – ljutnja, sreća, briga, zamišljenost, tuga, strah i šok, a svaka je povezana sa funkcionisanjem i zdravljem određenog organa. Čim se pojavi neravnoteža u radu organa, to je znak da su osjećanja počela da djeluju na zdravlje.

To funkcioniše i u drugom smjeru. Na primer, ako jetra prikuplja previše toksina, pojaviće se ljutnja i čovjek je iz njemu nepoznatog razloga razdražljiv.

Isto tako, ljutnja će uzrokovati neravnotežu u funkcionisanju jetre i to postaje začarani krug. Ljutnja je povezana sa zamjeranjem, frustriranošću i bijesom i ako se ne suočimo s njom, može da bude okidač za glavobolje, vrtoglavice i visok pritisak.

Ljudi skloni želučanim problemima zbog potisnute ljutnje patiće od gastritisa ili čira na želucu. Ako se potiskuju briga i teskoba, to će izazvati loše varenje, nadutost nakon obroka, grčeve i bolove u stomaku.

Pretjerana zabrinutost uzrokovaće i probleme poput zatvora ili sindroma iritabilnog creva.

Izvor : Aura.ba

TINKTURA OD GAVEZA, LIJEK ZA SVE BOLESTI

TINKTURA OD GAVEZA, LIJEK ZA SVE BOLESTI


Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospješuje granulaciju i regeneraciju tkiva.
Od davnina pa do danas, mnogi ljudi su posvjedočili o ljekovitoj moći biljke gavez.

“Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilama gavezovog korijena”, kaže stara izreka, koja aludira na to da je ljekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod svake boljke, čak i one najteže.

Latinsko ime gaveza je “Symphytum officinale”, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, korijen za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volov jezik. Ova biljka ima vrlo dugačku i šaroliku istoriju upotrebe. Zbog njegove ljekovitosti, u narodu se vjerovalo da potiče iz rajskog vrta.


Stručnjaci u oblasti alternativne medicine kažu da ovaj korijen pomaže baš kod svega.

Kod preloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, bolova usljed amputacije udova, pa čak i kod proređenog koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima,laktu i kolenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje i poremećaja cirkulacije.

Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, liječi tinktura napravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin, koji sa lakoćom stvara novo tkivo, pa stoga rana brzo zaraste, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korijena, pospješuje granulaciju i regeneraciju tkiva. Gavez je nezamenjiv kod upale tetiva, artritisa(upala zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzija (naboj, nagnječenje), hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upale vena) i drugog.

Tinktura od gaveza zauzima počasno mjesto i u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i preporađa opuštenu i naboranu kožu, naročito bore oko očiju. Nakon duže upotrebe tinkture koža lica i ruku se sasvim regeneriše.

Za spoljašnju upotrebu protiv gihta nema boljeg lijeka od tinkture gaveza, koja se kod teškog gihta lagano utrljava.
Izvrsno se pokazala i u liječenju upale nerava – gde god su na tijelu bolna mjesta osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

“Tinktura od gaveza krije u sebi čudesnu snagu. Bolesnicima koje su bezuspešno godinama lečili svim mogućim sredstvima bolesne zglobove i reumu, tinktura od gaveza brzo će pomoći”, tvrdi Maria Treben u knjizi Biljke iz Božje apoteke
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










Recept za tinkturu od gaveza

Staviti 100 g korjena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da “odleži” na tamnom mjestu 14 dana. Promućkati svaki treći dan. Nakon 14 dana procjediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mjestu.

Ovom tinkturom mazati oboljelo mjesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Napomena: Čisti alkohol umesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom vrlo neprijatno miriše.Imajte u vidu i da je ova tinktura veoma ljepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu!



Izvor:webtribune

Strahovi uništavaju štitnu žlezdu: Ovo je jedina vežba koja podstiče hormon sreće! (INFO)

Strahovi uništavaju štitnu žlezdu: Ovo je jedina vežba koja podstiče hormon sreće! (INFO)

U nekim slučajevima ove bolesti simbolizuju razočaranje zbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najpre od roditelja, a kasnije od partnera za kojim trčimo

Problemi sa štitnom žlezdom povezani su s razvojem, odnosno sazrevanjem. Predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za životom, potrebu za uspehom. Doživljavamo ih kao da nas nešto guši ili steže oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomernih očekivanja od sebe, piše Lovesensa.rs.

Bolesti štitne žlezde mogu da nam ukazuju da se bojimo da nešto pustimo. Baš kao što joj ime kaže, ona trajno pokušava da poveća spremnost na odbranu i zaštitu, zato ukazuje i na konflikte. U nekim slučajevima ove bolesti simbolizuju razočaranje zbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najpre od roditelja, a kasnije od partnera za kojim trčimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadržavanje osećaja i strah od smrti.

Šta učiniti: Treba osvestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo da sepokrenemo, da pojačamo tempo, da budemo budni i da koristimo prilike koje su nam date, da se usudimo na borbu i da idemo do vrha. Tegobe sa štitnomžlezdom ukazuju na podvojenost između straha od smrti i velike volje za uspehom i delovanjem. Dobro je da priznate sebi i paniku, ali da ipak dopustite delovanje.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">











Obolele bolest poziva da stanu u centar vlastitog života sa svim njegovim mogućnostima. Oslobodite energijuzarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu! Smanjena funkcija štitne žlezde ukazuje na beg iz spoljašnjeg sveta, skrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

Da bismo se bolje nosili sa životnim teškoćama, slavni nemački lekar i psihoterapeut dokor Ridiger Dalke nas savetuje da svaki dan koristimo vežbu osmeha. Svaki put kad se osmehnemo, naše telo luči endorfine, tzv.hormone sreće, i zbog toga tumačenje naše stvarnosti može da postane pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

Probajte sledeću vežbu: Zatvorite oči, prizovite u sećanje situaciju u kojoj ste bili jako srećni i to vam sećanje izaziva osmeh. Zamislite kako osmeh dolazi iz dubine i ulazi u vaše oči i lice koje postaje nežnije, blaže.

Pošaljite osmeh u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osetite kako se područje oko srca širi i opušta. Dišitemirno i ravnomerno i zamislite kako vaše srce širi nežnost. Završite vežbu i ponesite taj osećaj u dan.

Ako se, pak, suočite s nekom zastrašujućom situacijom, zamislite kako se smešite i pozdravljate strah. Tako vas strah neće opsedati i vama zagospodariti, nego će da protekne i da nestane.

(Lovesensa.rs)

LEČENJE DIJABETESA KORIJANDEROM

LEČENJE DIJABETESA KORIJANDEROM

Ovo je stari mongolski recept za snižavanje nivoa šećera u krvi.


  Deset grama sitno iseckane ili samlevene biljke korijander prelijte sa 200 grama vode. Ostavite da čaj odstoji poklopljen 3 minuta.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










Procedite čaj i podelite dobijenu količinu na 3 dela. Popijte  ga  u toku dana u tri prijema, izmedju obroka.

Kurs lečenja je 2 – 3 meseca.


  Kod hroničnih bolesnika, ovaj recept znatno snižava nivo šećera u krvi, a kod početnog dijabetesa dovodi do potpunog izlečenja.


prirodna-medicina

Zlatna mješavina, najjači prirodni antikancerogeni lijek

Zlatna mješavina, najjači prirodni antikancerogeni lijek

Naša želja i težnja za prirodnim zdravstvenim riješenjima dovela nas je do preporuke za još jedan sjajni recept koji možete lako napraviti i isprobati.

Riječ je o “zlatnoj mješavini” prirodnom lijeku koji izgledom ali i djelovanjem asocira na na zlato. Zlatna mješavina preporučuje se kod baketrijskih i virusnih upala, kod alergijskih problema posebno sezonskih, kao izuzetno sredstvo za jačanje imunog sistema te na kraju kao sjajan sastojak za prevenciju kancerogenih oboljenja.

 
Iako vam sve nabrojano možda zvuči pretenciozno ako se osvrnemo na nove naučne studije te osnovicu sastojaka postaće vam jasno zašto je zlatna mješavina uistinu tako moćna kao što smo naveli. Prije svega tu je sprega dva super moćna sastojka i to meda i kurkume čija mješavina daje zlatnu boju po čemu je ovaj recept i nazvan.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









>> Čaša zlatnog mlijeka – Piće koje mijenja život

Med je u narodu stoljećima poznat kao jedan od najboljih prirodnih lijekova a isto se može reći za kurkumu samo što se to odnosi na područje Azije, posebno Kine i Indije gdje je kurkuma osnovni sastojak većine narodnih lijekova. Potvrda ovog narodnog iskustva došla je nedavno nizom naučnih studija obavljenih u najuglednijim istraživačkim centrima na svijetu.

Kurkuma i med kao glavni sastojci zlatne mješavine odvojeno a posebno u sprezi djeluju antiupalno, antibakteriski te antikancerogeno. Za razliku od hemijskih lijekova koji često imaju mnoštvo štetnih nuspojava zlatna mješavina predstavlja idelnu kombinaciju koji nema neželjenih efekata, dok istovremeno unaprijeđuje crijevnu floru i poboljšava probavu.

Za zlatnu mješavinu potrebno je:

– 100 grama prirodnog meda
– 1 puna supena kašika kurkume (turmerika)
– prstohvat crnog bibera (papra)
– 2 supene kašike prirodnog jabukovog sirćeta
– čajna kašika sitno naribane kore limuna

Pomješajte kurkumu, biber i jabukovo sirće, te ih dobro izmješajte.. Dodajte na to limunovu koricu i na kraju med. Mješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Smjesu držite obavezno u staklenoj posudi sa poklopcem u frižideru. Ukoliko niste sigurni da imate neprskani limun onda njegovu koru tretirajte jabukovim sirćetom kako što smo već ranije pisali ili koristite samo limunov sok umjesto korice. Biber se u smjesu dodaje kako bi se značajno pojačala absorcija kurkume što je dokazano naučno i praktično.

 
Način korištenja:

– Za antikancerogeno djelovanje, jačanje imuniteta, opšte zdravlje, te protiv sezonskih alergija potrebno je uzimati jednu supenu kašiku zlatne mješavine svaki dan najbolje ujutro.

– Ukoliko osjećate da dobijate prehladu, gripu ili neku drugu infekciju (pluća, grla, i sl. sa povišenom temparaturom) potrebno je koristiti pola čajne kašikice svaki sat prva dva dana bolesti, te po pola čajne kašikice svaka dva sata trećeg I četvrtog dana, I na kraju po pola čajne kašikice tri puta na dan ostali period bolesti dok simptomi potpuno ne prestanu.

>> Med – zlatni nektar

Veoma je važno da koristite zlatnu mješavinu na pravilan način. Potrebno je smjesu staviti u usta , te sačekati da se potpuno rastopi bez sapiranja usta. Nakon toga sačekajte par minuta prije nego popijete neku tečnost ili saperete usta. Nećete pogriješiti ako zlatnu mješavinu koristite i kao namaz za hljeb uz doručak , ili je dodate u čaj pod uslovom da je mlak kako se ne bi uništili pozitivni sastojci.

O antikancerogenom djelovanju kurkume i bibera u kombinaciji već smo pisali, kao i o načinu čišćenja voća od pesticide. Linkove za ova dva teksta možete naći na dnu ispod.Preporučujemo vam da probate ovaj jednostavni ali veoma efikasni recept te da iskustva podjelite sa nama.



izvor: Dnevni.rs

KAKO POSVIJETLITI KOSU ZA 2-3 NIJANSE: BONUS – SJAJNA, MIRISNA I SVILENKASTA KOSA

KAKO POSVIJETLITI KOSU ZA 2-3 NIJANSE: BONUS – SJAJNA, MIRISNA I SVILENKASTA KOSA

Kako posvijetliti kosu za 2-3 nijanse: BONUS – sjajna, mirisna i svilenkasta kosa!
Cimet nije samo aromatičan i zdrav začin, to je i sigurna alternativa komercijalnim kemijskim sredstvima za izbjeljivanje kose, prenosi uspesnazena.com. On, ne samo da će pomoći da posvijetlite svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti nevjerojatan!
Kod korištenja maske za kosu s cimetom, možete postići ne samo željeni učinak, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni prirodni proizvod sa bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










  Najbolji učinak postiže kod posvjetljivanja svijetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se mijenja za 2-3 nijanse.
Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Poslije maske s cimetom, kosa će zagarantirano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizirat će se.
Maska sa cimetom za prirodno posvjetljivanje kose
Za pripremu ove maske bit će nam potrebno:
3 žlice meda
3 žlice cimeta
5-6 žlica balzama za kosu
Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.
U staklenoj ili plastičnoj zdjeli pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine.
Kad se smjesa ujednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promiješajte. Sad je ova smjesa spremna za nanošenje.
Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, počešljajte je širokim češljem i podijelite je na pramenove.



    Nanesite smjesu na kosu četkom za bojenje kose, pokušavajući temeljito obojati svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smjesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Također, nemojte utrljavati smjesu u vlasište.
Kada ste nanijeli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i ručnik. Držite ručnik 30 minuta, poslije ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrijavanje kose. Ostavite samo najlonsku vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljito isperite kosu toplom vodom.
REZULTAT: vaša kosa će postati svjetlija i do 3 nijanse.
Ako želite više posvijetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska ​​će osobito prijati osobama s masnom kosom. Ako imate suhu kosu, u masku slobodno dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.
Moja iskustva u vezi maske s cimetom
Nije mi bila neka velika želja posvijetliti kosu, više onako, radoznalost. Mogu reći da ova maska ​​djeluje, ali ne na tamnosmeđu (kao moja) kosu, već na prirodnu svijetlosmeđu ili plavu boje kose. Kod mene je ispala neka bakrena nijansa :)
Prilikom ispiranja trebalo mi je dobrih 5 minuta da isperem sav cimet iz kose, uz korištenje i češlja. Nema potrebe koristiti šampon, samo vodu. Kada se kosa osušila, čini mi se da je dobila na volumenu, lijepo se češlja i ne leti na sve strane, kosa je sjajna i meka na dodir. Miris je božanstven … cijeli dan sam mirisala na cimet :)
Za razliku od mene, moja susjeda je imala više sreće, već poslije prve uporabe. Nemojte utrljavati masku u kožu glave, da ne biste izazvali iritaciju kože, ali osjećaj blagog peckanja za vrijeme držanja maske je normalan. I, naravno, maska ​​ima učinak samo na prirodnu boju kose (ne farbanu).
donosimo

Ne pijte vodu koja je preko noći bila u čaši

ZAŠTO IMA ČUDAN UKUS? Ne pijte vodu koja je preko noći bila u čaši


Jeste li primetili da voda koja je nekoliko sati stajala u čaši ima čudan ukus? Da li to znači da se pokvarila, ili je možda nešto drugo u pitanju?

Obična voda, za razliku od hrane, ne sadrži šećere ni belančevine te ju je lakše zagaditi mikrobima. Za neobičan ukus vode koja je stajala u čaši preko noći postoji objašnjenje.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Naime, kako je voda bila izložena vazduhu upila je malo ugljendioksida, a delić njega pretvorio se u karbonsku kiselinu. To znači da je promenila svoj hemijski sastav, piše "Discovey News".

Kad karbonska kiselina otpusti jedan ili dva protona te se pretvori u bikarbonat ili karbonat, to snižava pH vode zbog čega ona menja ukus.

Osim toga, voda koja je stajala u čaši nekoliko sati bila je izložena i bakterijama, te je u njoj završila i određena količina prašine. To ne znači da se pokvarila, ali zbog svega ovoga što smo naveli, sledeći put dobro razmislite da li ćete popiti ustajalu vodu ili sipati svežu.
alo.rs