Kako da napravite kupinovo vino
Kupinovo vino preporučuje se kod: anemije, iscrplenosti, slabe uhranjenosti, za regulisanje probave, regulisanje pritiska, cirkulaciju.
Pravljenje vina od kupina je krajnje jednostavno.
Kupinovo vino preporučuje se kod: anemije, iscrplenosti, slabe uhranjenosti, za regulisanje probave, regulisanje pritiska, cirkulaciju.
Pravljenje vina od kupina je krajnje jednostavno.
Odredjenoj kolicini kupine koja se malo izgnjeci doda se 20% secera i ostavi se da odstoji oko 3 nedelje.Na vrhu se usled vrenja stvori kora koja se probije crevom a vino istoci u drugi sud.Posle toga se vino pretace,sto vise puta to bolje jer je vino cistije.Vazno je da sudovi budu cisti,bez mirisa i da se ne pune do vrha da ne bi doslo do izlivanja usled vrenja.Sorte koje su najbolje za vino su thornfree i cacanska rodna,jer su krupne,slatke i pune tecnosti.
Kupinovo vino se pije ujutru na prazan stomak ili uveče pre odlaska na spavanje. Preporučuje se da se za poboljšanje krvne slike mesec dana pije decilitar kupinovog vina dnevno
Нема коментара:
Постави коментар