Oglasi

четвртак, 18. јун 2015.

Omiljeno voće otkriva karakter

Prema japanskoj teoriji, sklonost određenim ukusima odgovora "ukusu" našeg karaktera...

Razni alternativni pravci tvrde kako se određene lične karakteristike mogu odrediti iz horoskopskog znaka, iz crta lica, numeroloških odrednica dana rođenja ili broja slova u imenu i prezimenu, pa čak i omiljenog ukusa čoveka.
Prema jednoj teoriji omiljeno voće takođe govori nešto o karakteru, a čak i ako ne verujete u to - zabavno je pročitati.
Od ponuđenih, odaberite voće koje vam je najdraže:
 1.Lubenica
Omiljena letnja poslastica po svom ukusu je izrazito slatka i lagana, zbog bogatog udela vode. Ljudi kojima je ovo najdraže voće po svom karakteru su optimistični, vrlo retko se žale i ne podnose svađu. Veruju kako pravda uvek pobeđuje pa se ne bore za sebe, nadajući se kako će dobro na kraju  pobediti, ali zbog toga često "izvise" u životu.
2. Kruška
Ljudi kojima je ovo voće najdraže često imaju ekscentričnu ličnost. Koliko god ekstrovertirani i komunikativni bili, oni drže distancu s ljudima i retko kome dopuste da im se približi. Samopouzdani su, ali ponekad previše uporni i predani svom cilju.
3. Šljiva
Ovo sočno voće čije sveže plodove jedemo leti, a tokom godine u knedlama, u drevnim je kulturama simbol plodnosti. Ljudi kojima je ovo voće najdraže su veliki hedonisti koji vole da ugađaju sebi. Osetljivi su na kritiku pa je loše primaju, a drugima lako daju. Trebalo bi češće da se opuste i dopuste sebi da nekad i pogreše. Njihov perfekcionizam im donosi uspeh na poslu, ali i stres u privatnom životu.
4. Ananas
Ovo voće je egzotična poslastica koja se u našim krajevima ređe jede sveža, već najviše u kompotima i raznim desertima. Ljudi kojima je ovo voće omiljeno su obično veliki kreativci i estete koji vole da posmatraju lepotu oko sebe. Pažljivo biraju svoje reči pre nego što ih izgovore pa su omiljeni u društvu.
5. Grožđe
Slatki plodovi crnog i belog grožđa jesenja su poslastica u našim krajevima. Ljudi kojima je ovo najdraže voće su odlični u čuvanju tajni. Drugima su nepredvidljivi i teško "čitaju" njihove namere. U ljubavi su vođeni strašću i skloni dramatičnim odnosima.
6. Marela
Ovaj sladak i ukusni letnji plod odlikuje meka tekstura, glatka površina i fina aroma. Ljudi kojima je marela najdraže voće po naravi su vrlo velikodušni, spremni da pomognu i obožavaju da budu okruženi prijateljima i članovima porodice. Teško podnose samoću. Ako im se drugi zamere, mogu biti vrlo bezosećajni, pa se može lako reći kako su odlični prijatelji i jako loši neprijatelji.
7. Jabuka
Ovo voće je vrlo rasprostranjeno u našim područjima, a najčešće se jede sveže tokom cele godine. Ljudi kojima je jabuka najdraže voće su zaista ljudi od reči - uvek se trude da ispune i da se ponašaju u skladu s onim što su rekli. Filozofski su nastrojeni i drugima mogu ići na živce sa svojim pametovanjem. Odlični su roditelji i dobri radnici.
8. Kivi
Ovo egzotično voće kod nas se najčešće jede zimi, sveže. Prepoznatljive teksture i ukusa, kivi je voće koje ne nalikuje nijednom drugom. Ljudi kojima je kivi omiljeno voće po svojoj prirodi su pesimisti, što ih sprečava da u životu dosegnu sreću. Sumnjičavi su prema drugima, a u ljubavi ljubomorni. Krasi ih lepota i inteligencija.
9. Banana
Ovo tropsko voće je najčešće omiljeno voće mališana, mada i odraslima dobro dođe kao brzi obrok za podizanje energije. Ljudi kojima je ovo najdraže voće zaigrani su, pomalo naivni i nezreli. Izrazito su duhoviti i pravi magnet za ljude, a u ljubavi nepouzdani i vrlo koketni partner.
10. Pomorandža
Ovo voće često je simbol dobrog zdravlja i borbe sa slabim imunitetom. Ljudi kojima je ovo voće najdraže stoje čvrsto na zemlji, znaju šta žele i marljivi su kod ostvarenja svojih ciljeva. Šarmantni su i drugi im se često obraćaju za savet. U ljubavi su nesigurni i često nemilosrdno testiraju osećaje partnera.
Izvor:  24sata.hr

ODSTRANJIVAČ FLEKA


ODSTRANJIVAČ FLEKA
Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje fleke s odjeće, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama?
Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, često je – na dohvat ruke.
Domaći odstranjivač fleke – recept
Sastojci:
1 čaša vruće (kipuće) vode
Pola čaše sode bikarbone
Pola čaše hidrogena (3%) (kupite u apoteci)

Postupak:
Sodu bikarbonu preliti s kipućim vodom.
Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen.
Sve promiješajte i ulijte u raspršivač.
Vaš odstranjivač mrlja je gotov!
Korištenje:            
Dobro poprskajte fleku na suhoj odjeći i ostavite da sredstvo djeluje oko 5 minuta.

среда, 17. јун 2015.

Lak način da očistite tiganj od masnoće



Lak način da očistite tiganj od masnoće

Očistite jedan krompir srednje veličine. Isjecite ga napola i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Dalje, trljajte ovom polovinom, kao spužvom dno šerpe ili tiganja. Treba uložiti mali napor, ali rezultat će biti vidljiv momentalno, što će vas dodatno inspirisati.
Ako želite na ovaj način očistiti od masnoće više tiganja ili lonaca, neophodno je periodično obnavljati kolutove krompira, odnosno, povremeno odsjecati zaprljani dio. Također, češće ga treba umakati u sodu bikarbonu, jer masnoću, ustvari, čisti kombinacija soka krompira i sode bikarbone.!
Masnoću na zidovima lonca možete uklonite uz pomoć običnih kesica čaja.
Uzmite suhu, nekorištenu kesicu čaja, i jednostavno pređite sa njim po unutrašnjem zidu lonca (šerpe), na kojem je ostala masnoća. Odmah ćete primjetiti kako se masnoća rastvara, kao da se upija u čajnu kesicu. 2-3 kesica čaja i – „zbogom masnoći“. Za ovu potrebu kupite najjeftiniji čaj u kesicama, nije bitna vrsta i aroma.
Masnoću sa spoljnih strana tiganja, lonaca, šerpi možete takođe ukloniti kuhanjem istih u rastvoru sode bikarbone.Uzmite veći sud u koji može stati tiganj ili šerpa, sipajte u njega 4-5 kašika sode bikarbone i prelijte vodom. Kuhajte 30-50 minuta. Nakon toga samo prebrišite svoje sudove.
Za ovu metodu nije potreban nikakav fizički napor, ali njeno izvođenje zahtjeva vrijeme. Ako ga imate, to je najefikasniji način eliminisanja stare masnoće sa svih sudova. Na ovaj način možete iskuhavati cjediljke, viljuške, kašike, poklopce i druge predmete sa „teško dostupnim“ mjestima.
U posuđu pripremamo hranu za sebe i svoju djecu. Manje hemije, bolje je za sve nas. Budite zdravi, a vaši sudove neka vas raduju svojom čistoćom.,


Rešite se herpesa !





Rešite se herpesa !
Herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana.evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti. Sve što vam treba jeste jedan jedini čen belog luka.Češanj belog luka sitno iseckajte i stavite preko groznice. Pustite da odstoji desetak minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta, a u roku od 12 sati herpes će nestati kao rukom odnešen. Ukoliko je reč o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.
Beli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, pa ga zato mnogi nazivaju antibiotikom iz prirode.

Domaći maslac za 10 min

Domaći maslac za 10 min
Sastojci:

Domace mlijeke
blender

Priprema

1.Mlijeko prokuhajte ili ne, po želji i ostavite da se ohladi do sutradan.
Idući dan pokupite vrhnje i stavite u blender.

2 .Miksajte dok ne postane pjenasto, skinite sa stjenki i nastavite miksati dok se ne počne grudati i odvajati maslačno mlijeko. Ja obično malo “protresem blender”.

3.Maslačno mlijeko odsipajte, možete ga koristiti za kolače (buttermilk). Usipajte malo vode u maslac i isperite ga. Ocijedite, posolite po ukusu i vaš maslac je gotov!

4 .Količina maslaca ovisi o masnoći mlijeka. Obično zimi bude manje maslaca zbog slabije prehrane kravica. Jako je ukusan namaz a možete ga koristiti za sva jela i slastice. Vrlo je brzo gotov tako da nije problem napraviti ga!

5.Napomena! Mlijeko vam ostane samo pokupite vrhnje koje se odozgo nakupi! Mlijeko će i dalje biti svjetlosnim godinama bolje od kupovnoga i zadržati dio masnoće!

Izvor: http://www.coolinarika.com/

TABELA IDEALNE TEŽINE PREMA UZRASTU, VISINI I GRAĐI TIJELA

TABELA IDEALNE TEŽINE PREMA UZRASTU, VISINI I GRAĐI TIJELA






Idealna težina je težina koja je optimalna za vaše dobro zdravlje. Ako se sviđate sebi sa tom težinom, i dobro se osjećate – to je odlično, piše portal uspesnazena.com! Trend za mršavljenjem radi svoj posao, zato ljudi počinju da sumnjaju u to – da li je normalna njihova težina, čak i ako su njom zadovoljni.Postoje različite tabele odnosa visine i težine.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








 Ova tabela razlikuje se od onlajn-kalkulatora, koji izračunavaju idealnu težinu: ona je namjenjena ljekarima specijalistima, kako bi tačno izračunali odnos visine i težine zdravog čoveka. Ona sadrži idealne vrijednosti težine za krhku, normalnu i širokokostnu građu tijela. Sem toga, uveden je koncept starosti: kako je pokazala praksa, sa godinama, težina čoveka menja se po sili prirodnih razloga.
uspesnazena.com

3 rjesenja za brzo pranje prozora bez ijednog traga



3 rjesenja za brzo pranje prozora bez ijednog traga
Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a bijeli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lijep prizor. Želite li brzo i lako očistiti bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrijebite ova tri super trika, prenosi Zadovoljna.

1. Destilirana umjesto obične vode

Voda je u većini gradova tvrda te sadrži velike količine kamenca i minerala koji je odgovoran za bijele tragove koji ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilirana voda je bolji izbor.

Prije nego upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite spužvicom namočenom u destiliranu vodu.

2. Sirće umjesto sredstva za čišćenje

Alkoholni sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrtan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora.

Bočicu s raspršivačem napunite s alkoholnim sirćetom i vodom u omjeru 50:50 (pola-pola). Prozore dobro nasprejajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








3. Čarobna krpica umjesto papira

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni dio - krpica za sušenje. Najveća pogreška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirnatim ručnicima jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo vidjeti na čistom prozoru.
avaz.ba

I dok je nekada novinski papir bio definitivni broj jedan, danas posao možete odraditi puno lakše uz pomoć takozvane čarobne krpe. Riječ je o višenamjenskoj krpi napravljenoj od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.

Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se osuši staklo suhom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.