Oglasi

субота, 11. јул 2015.

Trikovi za njegu kose

Trikovi za njegu kose


Osvježite kosu prirodnim preparatima od svježeg voća i povrća. Zahvaljujući hranljivim sastojcima koje sadrže i pravilnoj primjeni ovih preparata, vaša kosa bit će sjajna, meka, bujna i, što je najbitnije, zdrava.

Prirodni šampon od jaja

Vratite svježinu i mekoću suvoj kosi s oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja.
Pomiješajte dva žumanceta, jedan limun, bjelance, sok od jednog limuna i jednu kašičicu maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i dobro isperite.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Pivo za oblikovanje

Ako imate bujnu kosu i želite je smiriti, ne morate koristiti gelove za oblikovanje kose koji mogu izazvati perutanje. Idealno rješenje za vas je pivo koje će na vašu kosu djelovati kao blaži gel, a pri tom će je i njegovati, jer sadrži sve potrebne hranljive tvari. Kosu operite šamponom i isperite, pa na mokru kosu sipajte pivo koje ne trebate ispirati.


Med i ocat-sirće za volumen

Med i ocat ojačat će korijen vaše kose i dati joj volumen.Kašičicu meda i kašičicu octa-sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promiješajte i stavite u bocu s raspršivačem. Opranu kosu prosušite ručnikom, poprskajte pripremljenom mješavinom i umasirajte u kosu da bolje upije. Nemojte ispirati kosu, samo je isfenirajte.
Voda njeguje kožu i održava vas u formi i izvana i iznutra.
Ljeti obavezno pijte dvije-tri litre vode na dan i priuštite sebi s vrijemena na vrijeme opuštanje uz preparate s mirisom mora.
blic

Za šta sve možete koristiti šampon za kosu?

Za šta sve možete koristiti šampon za kosu?
Osim što neguje kosu, čini je čistom i mekom vaš šampon može da napravi čuda i u domaćinstvu. Ako vam ostane malo šampona ili imate neki koji ne koristite nemojte ga baciti, već ga iskoristite za čišćenje lišća, hromiranih površina, poliranje cipela ili bezbolno skidanje flastera.

     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">














1. Ukoliko imate problema s patentnim zatvaračem koji zapinje, nanesite malo šampona na njega, pa ga nekoliko puta otvorite i zatvorite i vaš problem je rešen.

2. Slično postupite ako želite bezbolno da skinete flaster. Nanesite kap šampona na deo zalepljen na kožu, sačekajte nekoliko trenutaka da se namoči, pa lagano skinite flaster.

3. Vratite kožnim cipelama boju i sjaj. Par kapi šampona nanesite na čistu pamučnu krpicu, dobro utrljajte u obuću i očistite čistim delom krpice.

4. Za ručno pranje osetljive odeće umesto skupih deterdženata, u vodu nakapajte nekoliko kapi šampona za kosu.

5. Isto važi i za fleke na odeći. Nanesite na mrlju malo šampona, istrljajte i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta, pa odeću operite na uobičajen način.

6. Upotrebite šampon umesto pene ili kreme za brijanje. Nanesite ga na kožu i obrijte područje i isperite. Šampon ima svilenkastu strukturu zbog koje brijač lakše klizi, mnogo je blaži od sapuna i ne isušuje kožu.

7. Očistite prašinu s lišća na kućnim biljkama s mešavinom vode i kapi šampona. U mešavinu umočite krpu, iscedite je, pa prebrišite lišće.

8. Očistite četku za kosu i četkice za nanošenje šminke. Istrljajte ih šamponom i dobro isperite. Šampon savršeno odstranjuje telesne masnoće.

9. Pomešajte šampon i sodu bikarbonu i napravite pastu za čišćenje aluminijumskih felni i hromirane površine na vašim kolima.

10. Ako ne možete da odvrnete sijalicu ili vas nervira škripanje vrata grlo sijalice i šarke na vratima, podmažite šamponom i problem je rešen.
B92

7 iznenađujućih upotreba soli

 7 iznenađujućih upotreba soli

So je nezamenjiva namirnica u domaćinstvu. Ne samo što daje ukus svakom jelu već može poslužiti
kao odlično sredstvo za skidanje fleka od  od rđe ili štirka na peglu,Čisti uprljan tiganj ...
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Pogledajte video!


Palačinke u obliku životinja ? Umetnost na tanjiru !

Palačinke u obliku životinja  ? Umetnost na tanjiru !

Nathan Shields, ilustrator i nastavnik matematike, se dosetio i obradovao svoju decu, ovim komplikovanim palačinkama sa likovima od palačinke pravi zabavne   životinjе
Sastojci:
1 šolja brašna
1 jaje
1 šolja mleka
1/2 šolje šećera (može i bez ako pravite slane)
malo soli
1 kašika putera (otopljenog)
1-2 kašičice praška za pecivo
Sastojke dobro izmešajte. Zagrejte tiganj i stavite malo putera. Istisinite u nekog  oblika smesu za palačinke na tavu i pecite sa obe strane pažljivo okrećući velikom pljosnatom kašikom.

     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">























Evo kako jednostavno da oljuštite beli luk u samo nekoliko sekundi

Evo kako jednostavno da oljuštite beli luk u samo nekoliko sekundi


To možete učiniti tako da stavite glavicu beli luk  u staklenku, zatvorite je poklopcem te je jako tresete 20-tak sekundi. Otvorite staklenku i istresite sadržaj. Režnjevi češnjaka trebali bi biti bez ljuski.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Recept star 5.000 godina: Koristite ga na svakih 5 godina i zaboravite na bolesti

Recept star 5.000 godina: Koristite ga na svakih 5 godina i zaboravite na bolesti

Da biste napravili ovu moćnu tinkturu, nabavite 350 grama belog luka i 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma.

Davne 1972. godine, jedan monah u tibetanskom manastiru pronašao je neverovatan recept, star čak 5.000 godina! Leči mnoge bolesti, ali morate biti pažljivi sa njim - veoma je jak i koristi se samo jednom u 5 godina!
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Glavni sastojak recepta za prirodni lek protiv mnogih bolesti jeste beli luk. Nemojte da vas to odmah udalji, jer ga pri konzumiranju nećete ni osetiti, a podarićete organizmu pravi preporod!

Zbog alicina koji sadrži, beli luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, a odličan je i u suzbijanju virusa, gljivica i parazita.

Veruje se da ova tečnost leči aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, visok pritisak, atritis, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže mršavljenju, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrzava metabolizam.

Da biste napravili ovu moćnu tinkturu, nabavite 350 grama belog luka i 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma. Ako izaberete alkohol, vodite računa da ni slučajno ne sadrži metanol ili benzalkonijum-hlorid.

Priprema: Odvojite čenove belog luka, očistite i izgnječite. Pomešajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu. Nakon 10 dana procedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

Primena: Ova lekovita mešavina sme da se pije najviše 12 dana i to sipajući odrećeni broj kapi u čašu vode pre doručka, ručka i večere. Prvog dana stavite jednu kap pre doručka, dve pre ručka i tri pre večere.

Izvor:dnevne.rs/ Stil

GOMLEZE - Interesen makedonski specijalitet! Dekorativen i mnogu vkusen!

Interesen makedonski specijalitet! Dekorativen i mnogu vkusen!

Katerina Ristevska

Način na podgotovka
2 kg brašno gi rastvorame so voda po potreba i pravime kaša
Od prilika treba da se dobie  kaša slična kako kašata za palačinki.
Koga ќe ja dobieme potrebnata kaša posoluvame ( i gi dodavame jajcata ako veќe ѓomzeleto go pravime so jajca ).
Zemame tepsija i ja mačkame so maslo.
Nad masloto stavame kaša (potenok sloj).
Otkako ke ja izmešame kašata go palime ognot, isklučivo so treski, a ne drva. Isto taka na pirustija ja stavame tepsijata vo koja ќe go pravime ѓomlezeto i ja ostavame malku da se zagree. Na ognot veke go toplime edniot sač  koj od gore e posipan so pepel. Štom se zatopli tepsijata prvo ja popskuvame so maslo, pa stavame edna mera od kašata i ja pokrivame so zatopleniot sač, a veke vtoriot sač go stavame na ognot da se topli za naizmenično da gi koristime.
Celo vreme treba da bideme vo blizina na ognot za da gledame koga ќe bide gotov slojot od kašata (koga ќe pocrveni znaete  deka e gotov).
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Od kako ќe pocrveni kašata ja vadime tepsijata, nad veќe pečeniot sloj stavame maslo i povtorno sloj od kaša.I povtorno   go srava me zatopleniot sac,
Pred služenje isečete go ѓomlezeto na rombovi.
Ova go povtoruvame se dodeka ne ja potrošime cela kaša
Specijalitetot najčesto se konzumira so  jogurt, kiselo mleko i slično.

Katerina Ristevska

Katerina Ristevska

Katerina Ristevska


Katerina Ristevska

Katerina Ristevska
Prijatno!