Pečeni krompir sa parmezanom i belim lukom
Sastojci
3 veća sečenih krompira
4 kašike maslinovog ulja
soli po potrebu
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mešavine italjanski začin po ukusu
150 g parmezana
svež sitno seckan peršun, po želji
Priprema
1.Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2.Stavite krompir u veću posudu i poprskajte ga sa maslinovim uljem i promešajte.
3.U manjoj posudi pomešajte so, beli luk u prahu i italjanski začin i dodajte krompiru i promešajte.
4.Stavite krompira u pleh i pecite 30 minuta, izvadite iz rerne i dodajte parmezan i biber i pecite jos 20 minuta.
5.Gotov krompir popskajte sveže seckanim peršunom i služite vruće.
Sastojci
3 veća sečenih krompira
4 kašike maslinovog ulja
soli po potrebu
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mešavine italjanski začin po ukusu
150 g parmezana
svež sitno seckan peršun, po želji
Priprema
1.Zagrejte rernu na 200 stepeni.
2.Stavite krompir u veću posudu i poprskajte ga sa maslinovim uljem i promešajte.
3.U manjoj posudi pomešajte so, beli luk u prahu i italjanski začin i dodajte krompiru i promešajte.
4.Stavite krompira u pleh i pecite 30 minuta, izvadite iz rerne i dodajte parmezan i biber i pecite jos 20 minuta.
5.Gotov krompir popskajte sveže seckanim peršunom i služite vruće.
Нема коментара:
Постави коментар