Oglasi
четвртак, 30. април 2015.
уторак, 28. април 2015.
Omlet sa jaja
Stefka Sindakovska |
Sastojci:
2-j3 jaja po osobi
puter ili ulje
so, biber
Priprema:
Razbijte jaja u činiji i začinite solju i biberom. Izmesajte i malo umutite, ali ne previše - tako će omlet biti vazdušastiji.
Ugrejte tiganj na vatri srednje jačine, a onda sipajte pola kašičice ulja i pola kašičice maslaca. .
Čim se maslac otopi, i kada počne da peni, sipajte jaja. Ostavite tako desetak sekundi, a onda počnite da prikupljate krajeve prema sredini, pri čemu će se šupljine puniti tečnom masom. . Sad uzmite veću varjaču i preklopite omlet na pola, a posle desetak sekundi sve prevrnite. Pržite jos par trenutaka, a onda prevrnite na tanjir.
S.Sindakovska |
SLADOLED TORTA
SLADOLED TORTA
Za pandispanj so belki :10 belki,10 lazici seker,8 lazici brasno ;
za polivanje :1/2l. mleko i 1 vanila.
Za fil: 1/2 l. mleko,7 zolcki,7 lazici seker,4 lazici brasno,125 gr.margarin (puter).
Belkite se matat so sekerot,se dodava brasnoto.se se mesa i se tura vo cetvrtast pleh (od elektricen sporet).Se peci.
Otkako ke se ispeci se preliva so 1/2 l. toplo mleko,pomesano so 1 vanila.
F i l :Vo 1/2 l.toplo mleko se dodavaat prethodno izmateni zolckite i sekerot (x7) i brasnoto (4 l.).Se vari kremSe ostava da izladi 125 gr.puter ili margarin se mati i se mesa so kremot. Pandispanjata so belki se seci na 3 dela po dolzina i se filova.Odzgora moze da se ukrasi po zelba.
Tortata moze da se zamrzne i ne mora,samo da bidi na ladno(vo friziderot za odrzuvanje.)
Stefka Sindakovska |
Stefka Sindakovska |
Stefka Sindakovska |
понедељак, 27. април 2015.
Пријавите се на:
Постови (Atom)