750g graha tetovca
-dve glavice crvenog luk
-ulje (grah treba obilno zaliti)
-crvena paprika
malo soli
Način pripreme
Grah krupni bijeli pristaviti da se obari (prokuha u vodi).
Ocijediti ga od prve vode, pa staviti u drugu vodu da se kuha.
Zajedno da grahom staviti edna glavica crvenog luka sitno isječenog.
Kuhati grah da bude potpuno mekan ali da se na raskuha.
Zaprška
U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje i kratko propržite crveni luk.
U propržen luk dodajte kašiku brašna, promešajte i kratko propržite.
Izvadite paprike iz vode i odstranite peteljke i semenke.
Kada je pasulj kuvan stavite zapršku i promešajte.
Dodajte beli luk, peršun i papriku.
Posolite i pobiberite po ukusu i sve dobro promešajte.
Ovako pripremljen pasulj prespite u sud od gline i zapecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
Prijatno!
-dve glavice crvenog luk
-ulje (grah treba obilno zaliti)
-crvena paprika
malo soli
Način pripreme
Grah krupni bijeli pristaviti da se obari (prokuha u vodi).
Ocijediti ga od prve vode, pa staviti u drugu vodu da se kuha.
Zajedno da grahom staviti edna glavica crvenog luka sitno isječenog.
Kuhati grah da bude potpuno mekan ali da se na raskuha.
Zaprška
U odgovarajućoj posudi zagrejte ulje i kratko propržite crveni luk.
U propržen luk dodajte kašiku brašna, promešajte i kratko propržite.
Izvadite paprike iz vode i odstranite peteljke i semenke.
Kada je pasulj kuvan stavite zapršku i promešajte.
Dodajte beli luk, peršun i papriku.
Ovako pripremljen pasulj prespite u sud od gline i zapecite u rerni na 200°C oko 40 minuta.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар