Oglasi

четвртак, 25. јун 2015.

Kako se otarasiti muva


Muve su  jako dosadne, mogu da izazovu mnoge probleme, naročito kada je u pitanju kontaminiranje vaše hrane. Iako obična kućna muva ne ujeda ljude, kontaminiranjem hrane može da prenese bolesti kao što su salmonela, malarija i tuberkuloza. Voćne mušice su manje, ali mogu da polože oko 500 jaja na površinu vaše hrane. Preventiva i sprečavanje muva da uopšte uđu u vaš dom je jednako bitno, kao i njihovo izbacivanje. Muva se možete rešiti na više načina:
Napravite prirodno sredstvo za zaštitu od muva
 Muve beže od mirisa ljute aleve paprike. Uzmite sprej bocu i u njoj napravite miks od vode i malo ljute aleve paprike, pa dobro promućkajte to. Ovim prirodnim sredstvom isprskajte vrata i pragove, prozore i druge otvore na koje muve mogu ući. Miris ljute aleve paprike bi trebalo da drži muve na odstojanju od vašeg doma.



     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Postavite zamku sa deterdžentom za sudove – U običnu teglu sipajte do oko 3 cm visine deterdženta za sudove i isto toliko vode. Deterdžent će privući muve, koje će se potom udaviti u vodi. Mnogo bolje rezultate ćete imati ako koristite neki deterdžent za sudove koji ima voćni miris, na primer od jabuke ili limuna.
Nadmudrite muve plastičnim kesama punim vode – Način na koji kesa puna vode reflektuje svetlost podseća na paučinu i muve će se truditi da je maksimalno izbegavaju. Vrlo je jednostavno. Napunite običnu, providnu kesu vodom, vežite čvor na vrhu i okačite je blizu vrata ili prozora. U ovu svrhu možete koristiti i neki stari CD ili DVD, jer na sličan način reflektuje svetlost.

Нема коментара:

Постави коментар