Oglasi

уторак, 30. јун 2015.

Lijek ovog drveta može vam pomoći “iskorijeniti” velik broj bolesti!

 Lijek ovog drveta može vam pomoći “iskorijeniti” velik broj bolesti!




U 12. stoljeću znali su za njenu izvanrednu ljekovitost!


  Za svaku bolest Bog je stvorio po jednu ljekovitu biljku. Kad bi krenuli u prirodu sakupiti sve ljekovite boljke i sjemenje, ne bi mogli sve ponijeti koliko bi pronašli. Gdje se pojavi neka bolest, izraste također i prikladan lijek. Tamo gdje se u čovjeku izgubilo poštovanje prema životu, jednostavno i iskreno divljenje pred ljepotom cvijeta, ili nevidljivom snagom nekog sjemena, izgubila se i moć zapažanja svega stvorenog za dobrobit čovjeka.
Imamo primjerice brezu. Iako mnogi, ponajviše alergični ljudi, od breze bježe u vrijeme cvjetanja trebali bi znati kako je breza iznimno ljekovito drvo o kojemu je još u 12. stoljeću pisala sveta Hildegarde a preporučivala je cvjetove breze protiv rana i čireva sa sporim zarastanjem dok je u 16. stoljeću talijanski liječnik Mattioli otkrio izvanrednu učinkovitost breze protiv kamenaca u bubregu i mjehuru, nazvavši je “stablom protiv bubrežnih bolesti”.
Tajna je u tome što listovi i pupoljci breze sadrže saponin, tanine, eterična ulja, saharoze, betulin, smole i vitamin C a sve to zajedno pravi je blagoslov za čovjeka.
U brezovu katranu nalaze se gvajakol i krezol – tvari koje imaju ljekovito i antiseptično djelovanje, pa se često koriste protiv kožnih bolesti.
Breza je najcjenjenija kada se koristi kao diuretik, te se koristi za pospješivanje mokrenja, protiv kamenaca, bubrežnih bolova i albuminurije. Breza potiče znojenje i liječi sve bolesti mjehura.
Listovi breze smanjuju kolesterol, čiste krv i djeluju protiv bolesti jetre. Srčani edemi uzrokovani oslabljenom cirkulacijom, arterijskom hipertenzijom i aterosklerozom također se liječe uz pomoć breze.
Breza se preporučuje i u liječenju gripe, prehlade i kroničnih upala sinusa. Snižava temperaturu, ublažava glavobolje i jača imuni sustav.
Čajevi od lista breze su odlični protiv povišenog krvnog tlaka. Razni biljni preparati od breze poboljšavaju cirkulaciju i razgrađuju trombove. Preporučuju se kod tromboflebitisa, upala na koži, upale pluća, bronhitisa. Breza se koristi i kod bolesti izazvanih radijacijom.

  Čajevi od listova i pupoljaka uspješno pomlađuju tkivo i ubrzavaju zacjeljivanje bez ožiljaka čak i dubokih rana. Breza također poboljšava koncentraciju, jača pažnju i osnažuje organizam. Liječiti se brezom možete i lokalno i oralno. Možete napraviti sok ili čaj od breze ili pak listove breze stavljati na kožu, ovisno o bolesti koju planirate eliminirati.
zdravlje-porodica.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар