Kate Ristevska |
Domaća peciva
Sastojci
1 kg brašna
2 kvasca
2 jaja
500 ml mlijeka
2 kašikice soli
4 kašikice šećera
125 gr putera
2 kašike putera za premaz
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="5930237719"
data-ad-format="auto">
Način pripreme
Otopite puter i pomiješajte sa mlakim mlijekom.
Dodajte kvasac, šećer, brašno i jedno jaje pa umijesite glatko tijesto.
Ostavite da odstoji 1 sat pa premijesite i odvajajte u loptice.
Poredajte u tepsiju i ostavite da nadođu 30 minuta.
Premažite umućenim jajetom i pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 20 minuta.
Premažite sa otopljenim puterom i ostavite da se ohladi.
Kate Ristevska
|
Нема коментара:
Постави коментар