Ratluka od jagoda
Sastojci
200 g jagoda
15 g želatina
150 g šećera u prahu
polovina limuna
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="5930237719"
data-ad-format="auto">
Priprema:
U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.
Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.
Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.
Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.
Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.
Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.
Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.
dnevno.rs
Нема коментара:
Постави коментар