Oglasi

недеља, 28. јун 2015.

Ratluka od jagoda

Background, Candy, Coconut, Cube
Ratluka od jagoda
 Sastojci
200 g jagoda
15 g želatina
150 g šećera u prahu
polovina limuna

     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Priprema:

U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.

Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.

Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.

Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.

Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.

Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.

Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.

 dnevno.rs

Нема коментара:

Постави коментар