Oglasi

среда, 24. јун 2015.

Domace rezance

Domace rezance
Sastojci:
testo
3-3,5 kg mekog bjelog brasna
4-5 , zlica  sitne soli
150ml ulja
150ml mljeka
30 jaja srednje velicine






Priprema:
Brasno odsijati na sito, pa dodajte so i dobro promesajte.
U veci sud polomite jaja i malo promesajte sa vilicom kako bi se zumance pomjesalo sa bjelankom.
U vecoj posudi stavite brasno i so ,pa dodajte jaja, ulje .Zamjesite/testo treba da bude tvrdo/.Ako je tekucine malo dodajte malo mljeka/ovih 150ml. mljeka je dovoljno za 3, 5 kg.brasna i 30 jaja.Kada se sve ljepo sjedinji/radi bolje i lakse mjesenje/ podelite testo na dva dela i mesite dok se svi sastojci ljepo ne svezu.Stavite u najlon kesu i ostavite da stoji dok mesite drugo testo.Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa.
Prvu polovinu podelite na cetiri dela ,pa od svake cetvrtine narezite oko 7-8 komada.Svaki komad testa izradite sa masinom za rezance .Regulator za debljinu testa namestite na broj1 i izradite cjelo testo u komade.Svaki uvaljani deo testa ostavite na cistom stoljnjaku da se malo susi.
Kada ste uradili cjelo testo, onda regulator stavite na broj 4 i pnovite postupak ,i opet ostavite da se prosusi/Ovaj put radite unutra kako bi se malo sporije susili.Ili kada radite onda uradite pola testa ,jer je tako lakse/.
Svaki komad testa prepolovite i ponovo istanjite sa masinom ,ali sada na broj 7 i gotovi rezanci stavite na susalicu za ves da se suse.Kada su suhi oni sami padnu na stoljnjak koji ste stavili ispod susalice. Ako zelite rezanke onda svaku koru stavite na stoljnjak i kada se malo zasusi mosete da je secete na dodatku masine koji je sa rezance, ili na sitni deo za fide za supu.
Kada se ljepo osuse ako je toplo vreme  oko 3-4 dana/,skupite ih u kartonski paketic/kutiju  prethodno stavljene u platnenu vrecicu, pa mozete da cekate zimu.



Нема коментара:

Постави коментар