Oglasi

среда, 24. јун 2015.

Praline


 Praline

Sastojci
150g Fine čokolade
50g Nutele ili drugog krema
12 kom proprženog lešnika
50g slatke pavlake
2 kašike ulja
kalup za praline


Priprema
Najpre istopite čokoladu u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari.Dodate dve kašike ulja i sjedinite.
Četkicom premažete unutrašnjost kalupa i ostavite u frižideru da se prohladi.Postupak ponavljati ukupno tri puta
Umutiti slatku pavlaku,dodati otopljenu mlaku nutelu i samlevene ili krupno isackane lešnike u zavisnosti od ukusa.
Punite praline pazeći da fil ne prelazi ivice.
Zatvoriti savaku pralinu sa preostalom čokoladom.
Ostavite ih najmanje  pola sata u frižideru.Nakon pola sata možete ih izvaditi,ali tako što ćete prvo malo raširiti kalup kako bi praline lakše izašle pod blagim pritiskom prstiju.

Нема коментара:

Постави коментар