Aslama
Sastojci
1kg brasna,
1l vode,
1kasika sol,
2kasike sece,r
250ml ulje,
sitna tarana.
Priprema
U vecem sudu na sporetu prokuhajte litar vode sa kasikom soli i dve kasike secera.Kad smesa prokuha sklonite sud na stranu i dodajte celo brasno.Mesajte sa drvenom kasikom ili mikserom za testo dok se smesa lepo poveze.
Zatim smesu stavite na radni sto i rukama jos malo doradite testo.Gotovo testo podelite na 30 loptica i svaku lopticu rasukajte u koru.Svaku koru stavite u tepsiju br 32 namazana uljem. pa odozgo poprskajte je sa malo ulja i stavite malo sitnu taranu.
Tako radite sve do poslednje kore.Na kraj isecite je na baklave,Namazite sa uljem i posolite sa sitnom taranom.Pecite je na 200 ste peni 45 minuti.
Нема коментара:
Постави коментар