Oglasi

петак, 12. јун 2015.

LAZANJE - Osnovni recept

Stefka Shindakovska

Sastojci:
400 g lazanja,
0,5 kg miješanog mljevenog mesa,
0,5 l pasiranog paradajza,
0,5 l crnoga vina,
veća glavica crvenog luka,
bijeli luk (tri češnja),
peršin,
biber,
so,
origano,
bosiljak,
1 vrećica parmezana,
25 g maslaca,
3 kašike brašna,
0,6 l mlijeka



Priprema:
Na ulju propržiti luk, dodati mleveno meso i dinstati dvadesetak minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite, dodajte začine, beli luk sitno iseckajte, dodajte sok od paradajza i nalijte sa čašom-dve vode. Kuvajte još jedno pola sata na tihoj vatri. Tako pripremljeno meso sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Bešamel: U ulju propržiti brašno i doliti mleka, posolite, dodajte biber i začina po želji. Kuvajte sos par minuta do željene gustine.
Nauljiti pleh i slagati red tijesta, zaliti bešamelom i gore rasprostrijeti umak itd. Pospe se ribanim sirom i zapeče 30 minuta na 180 °C.
Bešamela mora biti obilatije za prvi red da ne zagori



Нема коментара:

Постави коментар