Oglasi
уторак, 26. мај 2015.
Rafaelo kuglice
Sastojci:
200 ml. vode
120 gr. margadin,
250 gr. secera u prahu,
400 gr. kokosovog brasna
400 gr.mlijeka u prahu
ljesnjaka.
Priprema:
U šerpi na šporetu stavimo vodu, šećer i margadin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo mleko u prahu, vanilin šećer i kokosa. Sve satojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Od dobijene smese pravimo kuglice , svaku kuglicu uvaljamo u preostali kokos i stavljamo u papirne korpice.
Ostavit u frizider da odstoje prije serviranja.
Prijatno!
200 ml. vode
120 gr. margadin,
250 gr. secera u prahu,
400 gr. kokosovog brasna
400 gr.mlijeka u prahu
ljesnjaka.
MAJA |
Priprema:
U šerpi na šporetu stavimo vodu, šećer i margadin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo mleko u prahu, vanilin šećer i kokosa. Sve satojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Od dobijene smese pravimo kuglice , svaku kuglicu uvaljamo u preostali kokos i stavljamo u papirne korpice.
Ostavit u frizider da odstoje prije serviranja.
Prijatno!
Recept za lijek s Tibeta star 5000 godina
Recept za lijek s Tibeta star 5000 godina
Tretman završava nakon 12 dana i to s 25 kapi triput dnevno. Pripravak ne koristite više od jednom u pet godina.
Jedan je farmaceut u manastiru na Tibetu 1972. godine pronašao recept star više od 5000 godina. Glavni sastojak navodno vrlo snažne tinkture je često slavljen češnjak, odnosno bijeli luk.
Za moćnu tinkturu treba vam oko 350 grama očišćenih i izgnječenih češnjeva bijeloga luka i od 200 do 250 mililitara 95-postotnog alkohola, ruma ili drugog alkoholnog pića. Vrlo je važno da alkohol ne sadrži metanol ili benzalkonij klorid.
Pomijšajte sastojke i stavite ih u teglicu koju potom dobro zatvorite. Nakon deset dana procijedite smjesu, a potom tekućinu vratite u teglicu i čuvajte u hladnjaku još dva dana. Prema uputama na slici dodajte kapi svakodnevno u vodu ili čašu mlijeka prije obroka.
Tretman završava nakon 12 dana i to s 25 kapi triput dnevno. Pripravak ne koristite više od jednom u pet godina.
понедељак, 25. мај 2015.
Tulumbe
Tulumbe
Sastojci:
400 ml voda,
150 ml ulja,
300 g belog brašna (tip 400),
5 kom jaja,
1 prašak za pecivo.
Priprema:
Vodai ulje staviti da provri, skloniti sa vatre, a zatim dodati 300 g belog brašna (tip 400). Masu dobro izmešati i ostaviti da se hladi. Ohlađenoj masi dodati 5 kom jaja, (jaja dodavati jedno po jedno), dodati 1 prašak za pecivo i testo dobro izraditi rukom ili varjačom. Tulumbe se peku u rerni koja je predhodno zagrejana na 180 c. Peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Sirup: skuvati 1 kg šećera sa 600 ml vode, po želji dodati vanilin šećer i limun.
Prijatno
Пријавите се на:
Постови (Atom)