Sastojci:
10 zumanaca,
10 belanaca,
500gr mlevenog keksa,
500gr piskote,
100gr prah-secera,
250ml mleka,
1 margarin,
100gr secera,
250gr istopljene bele cokolade,
250gr crne cokolade,
Priprema
10 zumanaca umutiti sa 100gr prah-secera i 250ml mleka i kuvati na pari,da se zgusne.Ohladiti,pa umiksati 1 margarin.
100gr secera samo preliti sa malo vode,i kuvati 5-6minuta,da se dobije gust sirup.
10 belanaca umutiti u cvrst sneg,pa polako sipati sirup od secera,da se dobije gust sam.
Sjediniti obe mase-i od zumanaca,i od belanaca.Dodati 500gr mlevenog keksa,pa masu podeliti na pola:u jedan deo dodati 250gr istopljene bele cokolade,u drugi deo 250gr crne cokolade.
500gr piskote kvasiti u mleku,pa obloziti dno i stranice kalupa za torte,ili neku dublju serpu.Preliti crnim filom,pa belim.Ostaviti da se stegne,izvaditi iz kalupa i dekorisati slagom.
10 zumanaca,
10 belanaca,
500gr mlevenog keksa,
500gr piskote,
100gr prah-secera,
250ml mleka,
1 margarin,
100gr secera,
250gr istopljene bele cokolade,
250gr crne cokolade,
Stefka Sindakovska |
Priprema
10 zumanaca umutiti sa 100gr prah-secera i 250ml mleka i kuvati na pari,da se zgusne.Ohladiti,pa umiksati 1 margarin.
100gr secera samo preliti sa malo vode,i kuvati 5-6minuta,da se dobije gust sirup.
10 belanaca umutiti u cvrst sneg,pa polako sipati sirup od secera,da se dobije gust sam.
Sjediniti obe mase-i od zumanaca,i od belanaca.Dodati 500gr mlevenog keksa,pa masu podeliti na pola:u jedan deo dodati 250gr istopljene bele cokolade,u drugi deo 250gr crne cokolade.
500gr piskote kvasiti u mleku,pa obloziti dno i stranice kalupa za torte,ili neku dublju serpu.Preliti crnim filom,pa belim.Ostaviti da se stegne,izvaditi iz kalupa i dekorisati slagom.
Нема коментара:
Постави коментар