ŞEKERPARE
Sastojci:
250 g brasna
75 g secera u prahu
150 g putera
1 prasak za pecivo
50 g sitnog griza
3 jaja
1 vanilin secer
ŞERBET
500 g secera
500 ml vode
sok od limuna
Priprema
Brasno, secer u prahu, puter,prasak za pecivo, sitnog griza, jaja i vanilin secer zajedno izmjesati u glatko tijesto
Formirati kuglu i ostaviti 20 min. da odstoji.
Od dobivenog tijesta praviti male kuglice velicine jedne sljive.
Pleh ili tevsiju podmazati preostalim puterom i slagati kuglice sa malim razmakom.
Peci na 180°C 20 min.
Za serbet staviti vodu, secer i 1 sok od limuna da samo kratko prokuha.
Cim kolacici budu peceni zaliti vrucom agdom i prekriti folijom.
Kad se ohlade mozete garnirati pistacijom, orahom ili ko ja posuti secerom u prahu.
Sastojci:
250 g brasna
75 g secera u prahu
150 g putera
1 prasak za pecivo
50 g sitnog griza
3 jaja
1 vanilin secer
ŞERBET
500 g secera
500 ml vode
sok od limuna
Priprema
Brasno, secer u prahu, puter,prasak za pecivo, sitnog griza, jaja i vanilin secer zajedno izmjesati u glatko tijesto
Formirati kuglu i ostaviti 20 min. da odstoji.
Od dobivenog tijesta praviti male kuglice velicine jedne sljive.
Pleh ili tevsiju podmazati preostalim puterom i slagati kuglice sa malim razmakom.
Peci na 180°C 20 min.
Za serbet staviti vodu, secer i 1 sok od limuna da samo kratko prokuha.
Cim kolacici budu peceni zaliti vrucom agdom i prekriti folijom.
Kad se ohlade mozete garnirati pistacijom, orahom ili ko ja posuti secerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар