Sastojci:
– 9 jaja
– 450 gr jogurt
– 3 kašike ulje
– prašak za pecivo
– 15 kašika brašno
–100 gr spanać
– 100 ml kečap
– 150 gr šunka
– 4 dl kisela pavlaka
–500 gr sir feta
– 100 ml majonez
– 2 kuvana jaja
–100 gr kačkavalj
Priprema:
Umutiti mikserom 3 jaja sa 150 gr jogurta, dodati kašiku ulja , 5 kašika brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Dodati malo soli. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, pa peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Na isti način pripremiti u druge dve kore, u jednu umešati sitno iseckan spanać a u drugi dodati kečap.
Mikserom pomešati sitan sir i pavlaku, pa dodati majonez. Smesu podeliti na tri dela. U prvi deo umešati 2 izrendana kuvana jaja. U drugi deo umešati rendani kačkavalj. Treći deo ostaviti tako.
Staviti na tacnu crvenu koru, namazati je polovinom fila sa sirom, poređati šunku, pa premazati polovinom fila sa jajima. Staviti preko zelenu koru, filovati kao i prethodnu, staviti žutu koru i namazati treći fil i ukrasiti rendanim kačkavaljem.ostaviti preko noći u frižideru.
izvor - http://www.vrhunskirecepti.com
– 9 jaja
– 450 gr jogurt
– 3 kašike ulje
– prašak za pecivo
– 15 kašika brašno
–100 gr spanać
– 100 ml kečap
– 150 gr šunka
– 4 dl kisela pavlaka
–500 gr sir feta
– 100 ml majonez
– 2 kuvana jaja
–100 gr kačkavalj
Priprema:
Umutiti mikserom 3 jaja sa 150 gr jogurta, dodati kašiku ulja , 5 kašika brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Dodati malo soli. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, pa peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Na isti način pripremiti u druge dve kore, u jednu umešati sitno iseckan spanać a u drugi dodati kečap.
Mikserom pomešati sitan sir i pavlaku, pa dodati majonez. Smesu podeliti na tri dela. U prvi deo umešati 2 izrendana kuvana jaja. U drugi deo umešati rendani kačkavalj. Treći deo ostaviti tako.
Staviti na tacnu crvenu koru, namazati je polovinom fila sa sirom, poređati šunku, pa premazati polovinom fila sa jajima. Staviti preko zelenu koru, filovati kao i prethodnu, staviti žutu koru i namazati treći fil i ukrasiti rendanim kačkavaljem.ostaviti preko noći u frižideru.
izvor - http://www.vrhunskirecepti.com
Нема коментара:
Постави коментар