STEFKA SNDAKOVSKA |
Sastojci:
4jaja ,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna
Žele
300 ml cedjene
pomorandže,
3 kašike šećera,
1 kesica želatina
Sastojci za
čokoladni preljev:
200 g čokolade za
kuvanje,
1.5 žlica ulja
Priprema keksi:
Mutite jaja i
šećer dok ne dobijete izdašnu smesu. Dodajte brašno, pa dobro izmešajte.
Rasporedite smesu jednako u 12 mafin kalupa (ili u posebnu tepsiju za keksiće,
koja je malo plića od tepsije za mafin kalupe). Pecite 10-tak minuta na 180C.
Izvadite i ostavite da se ohlade,
Priprema želea:
U iscedjenu
pomorandžu dodati 3 kašike šećera i rastopljeni želatin pripremljen prema
uputstvu sa kesice. Razliti na pleh 24×34 cm, obložen papirom za pečenje.
Kad se žele stegne par sati u frižideru, okruglom modlom obima 3 cm otisnuti
krugove. Krugove pažljivo prebacivati na pripremljene biskvitne
podloge.
Priprema
čokoladnog preljeva:
Na pari otopite
čokoladu i ulje.
Otopljenu čokoladu
ostavite oko 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da malo očvrsne.Ohlađene kekse
izvadite iz frižidera i jedan po jedan umočite u čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар