Oglasi

субота, 2. мај 2015.

JAFA KEKS

STEFKA SNDAKOVSKA
 JAFA KEKS
Sastojci:
4jaja ,
4 kašike šećera,
4 kašike brašna
Žele
300 ml cedjene pomorandže,
3 kašike šećera,
1 kesica želatina
Sastojci za čokoladni preljev:
200 g čokolade za kuvanje,
1.5 žlica ulja
Priprema keksi:
Mutite jaja i šećer dok ne dobijete izdašnu smesu. Dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Rasporedite smesu jednako u 12 mafin kalupa (ili u posebnu tepsiju za keksiće, koja je malo plića od tepsije za mafin kalupe). Pecite 10-tak minuta na 180C. Izvadite i ostavite da se ohlade,
Priprema želea:
U iscedjenu pomorandžu  dodati 3 kašike šećera i rastopljeni želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Razliti na pleh 24×34 cm,  obložen papirom za pečenje. Kad se žele stegne par sati u frižideru, okruglom modlom obima 3 cm otisnuti krugove.  Krugove pažljivo prebacivati na pripremljene biskvitne podloge. 
Priprema čokoladnog preljeva:
Na pari otopite čokoladu i ulje.



Otopljenu čokoladu ostavite oko 15-ak minuta na sobnoj temperaturi da malo očvrsne.Ohlađene kekse izvadite iz frižidera i jedan po jedan umočite u čokoladu. 


Нема коментара:

Постави коментар