Sastojci:
- 1jaje,
- 7 supenih kašika mineralne vode,
- 4 supene kašike mekog brašna,
- 3 veće jabuke ,
- 1 pomorandža,
- naribana korica pomorandža,
- 1 vanila
- prah šećer,
- med
- cimet,
- Ulje za prženje
Priprema:
Sa žicom za mućenje umutiti jaje , dodati 7 kašika mineralne vode i na kraju 4 supene kašike mekog brašna..Dodati naribanu koricu pomorandže,Ostaviti na stranu.Jabuke oljuštiti, i izvadite sredinu sa semenkama i isećina kolutići.
Ulje zagrejati na osrednjoj temperaturi, Svaki kolut jabuke umočiti u testo pa pržiti prvo sa jedne strane, kad je fino porumenelo,okrenuti i pržiti onu drugu stranu.
Poslužiti ih sa posutim prah šećerom i cimetom.
Stefka Sindakovska |
Нема коментара:
Постави коментар