500 gr ostrog brasna
500 gr mekog brasna
0, 5 dl ulja
200 ml kis. pavlake/ vrhnja/
1/2 l jogurta
40 gr svezeg kvasca
1 kesica praska za pecivo
malo secera
1 kasicica soli
1 dl mlake vode
Priprema
U mlaku vodu staviti secer i kvasac i sacekati da malo nadodje.
U vecu posudu za mesenje stavite brasno, nadosli kvasac i sve ostale sastojke.
Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Svi sastojci moraju biti sobne temperature.
Testo podeliti na 2-3 dela, staviti u vece kese, zavezati i ostaviti u frizideru do upotrebe.
Ako zelite da ga koristite istog dana mozete to uciniti posle 30 minuta, a ostalo moze stajati do 7 dana.
Mozete od njega praviti pizze, kifle slane i slatke, rol virsle, ustipke, piroske, pogace, pletenice i dr.
Pri koriscenju ostaviti ga na toplom mestu 10 minuta, razviti na pobrasnjenoj podlozii praviti sta pozelite.
Izvor: coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар