Oglasi

понедељак, 18. мај 2015.

PANJ TORTA

STEFKA sINDAKOVSKA
Za panj tortu se peku:
Prva kora:
6 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna,\
Druga kora::
6 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, i malo kakao.
Fil:
800 gr mleka, prvo umutite 5 kasika brasna sa 8 kasika secera i malo mleka, pa sve sipate u ostatak mleka i na pari skuvate fil. Kada se ohladi, dodate margarin (250 gr) i vanilin secer. Prvo namazete braon filom i urolate, zatim zutu koru namazete i obavijete oko braon kore. Onda nakoso deo rolata otsecite i prilepite na stranu torte da izgleda kao grana. 3-4 kasike fila odvojite a u ostatak dodati 2 stangle topljene i ohladjene cokolade i tim braon filom namazite tortu spolja, a krajeve belim koji ste odvojili. Sare kao na slici pravite viljuskom a na belim stranama cackalicom ucrtajte krugove da lici na godove panja.
Za cheese cake prvo napravite koru od 100 gr omeksalog i umucenog putera,200 gr mlevenog keksa, i mleka ili soka da dobijete smesu kao za plazmu, i tu koru nanesite na pleh sa obrucem i stavite u frizider.
Umutite 200 gr krem sira sa 3 kasike dzema od kajsije ili po izboru. Posebno mikserom mutiti 500 gr slatke pavlake sa 3 kasike secera,i to dodavati u sir, mesajuci kasikom. Rastopiti 6 kasicica zelatina sa 12 kasika vode, i zagrejati da ne provri, i kada se prohladi, dodati u prethodnu smesu. Dobro kasikom izmesati i sipati na koru, pa ostaviti nekoliko sati u frizideru da se stegne. Zatim tankim nozem proćiizmeđu fila i obruca i polako skinuti obruc od pleha, a onda premazati dzemom odozgo
RECEPT tortekolaci.com

STEFKA SINDAKOVSKA







Нема коментара:

Постави коментар