Stefka Shindakovska |
Za biskvit
7 jaja
7 kašika šećera
malo ruma
7 kašika brašna
5 dl mlijeka
2 pudinga od vanile,
2 vanilija šećera
250 gr margarin
150 gr šećera u prahu
2 banane
Priprema
Umutite jaja, šećer i brašno. Sve izmiješajte. Pecite u velikoj tepsiji 10-15 minuta na 180 stepeni.
Krema: 2 dl mlijeka stavite da se kuha, pomiješajte ostatak mlijeka sa pudinga, vanilija šećerom i zakuhajte u kipuće mlijeko.
Posebno umutite margarin sa šećerom u prahu. Kada se krema ohladi, umiješajte margarin.
Biskvit poprskajte rumom, premažite kremom i po dužini poslažite dvije cijele banane. Zarolajte biskvit. Preko njega možete preliti glazuru ili posuti šećerom u prahu
Нема коментара:
Постави коментар