Oglasi

субота, 11. јул 2015.

Rolada od lisnatog tijesta



Rolada od lisnatog tijesta
Sastojci:
pakiranje lisnatog tijesta
300 g suhomesnatog, po izboru
300 g kačkavalja
100 ml kečapa
origano
1 žumanjak za premazivanje
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Priprema:
Lisnato testo razvući na veličinu 30cm x 20cm.
Premazati tankim slojem kečapa, poslagati suvomesnato,  pa preko njega naribani kačkavalj i origano.
Kada slažete neka sve bude na prvoj polovini rolata, do vas.
Uviti rolat, premazati razmućenim žumanjcem i staviti rolat i zatvoriti.
Zagrejati rernu na 220 stepeni i staviti da se peče 30 minuta.
Kad ohladi  rezati  debljine oko 1-2 cm.
Može se poslužiti i toplo i hladno.



                                                                     tutorialous.com 

Sjajne ideje za reciklažu u vlastitom dvorištu

Sjajne ideje za reciklažu u vlastitom dvorištu
Koliko  možemo uraditi sa materijalom koji smo mislili da bacimo. Potrebno je samo malo volje i kreativnosti. Evo nekoliko ideja za ponovnu upotrebu.






     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">



























Architectureartdesigns

OSLOBODITE SE STRESA I GLAVOBOLJE ZA SAMO 30 SEKUNDI

OSLOBODITE SE STRESA I GLAVOBOLJE ZA SAMO 30 SEKUNDI

Živimo u stresnom vremenu i osećamo se nervozno i  boli nas glava. Za samo pola minuta možemo sami da rešimo problem glavobolje i stresa, pomoću akupresure.
Akupresura je drevna kineska metoda lečenja i samolečenja za koju nisu potrebni lekovi već tehnika, znanje i  prsti.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">






Pre svega, moramo da budemo svesni svoje hoku tačke. Hoku tačka je mesto na šaci između kosti kažiprsta i palca. Kažiprstom i palcem na drugoj ruci pritisnimo hoku tačku..Zadržimo pritisak oko 30 sekundi ili dok ne osetimo opuštanje mišića, pa pustimo.
Postupak ponovimo kad god osetite napetost ili glavobolju izazvanu stresom i umorom.

tutorialous.com

петак, 10. јул 2015.

Napravite bazen od drvenih paleta



Napravite bazen od drvenih paleta
Obradujte mališane sa ovim prelepom bazenom




     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">
















43 Drvene palete pretvorio u prekrasnu terasu

43 Drvene palete pretvorio u prekrasnu terasu

Uzeo je 43 stare palete i svom dvorištu je dao potpuno novi izgled. Krajnji rezultat ćete posmatrati sa oduševljenjem..
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">







Pogledajte video

                                                             virealno.com

SOK OD GREJPFRUTA ZA PROČIŠĆENJE JETRE

Jetra ima važnu ulogu u metabolizmu obavljaјući mnoštvo funkciјa, uključuјući detoksifikaciјu, odlaganje glikogena i proizvodnju krvnih bjelančevina. Јetra također proizvodi žuč, koјi јe važan prilikom probave. Brza hrana i prerađene namirnice ostavljaju posledice na jetra. Zato je dobro da s vremena na vreme napravite malu detoksikaciju, kako bi vaša jetra funkcionisala što bolje.

SOK OD GREJPFRUTA ZA PROČIŠĆENJE JETRE



500 ml vode (prokuvane i ohlađene)
6 svežih limuna,
Koren đumbira,
3 grejpfruta,
4 čena belog luka,
3-4 prstohvata kima u prahu,
3-4 lista sveže mente,
3 kašike lanenog ulja.

Priprema:
Iscedite sok limuna i grejpfruta, beli luk i đumbir iseckajte u blenderu sa malo vode i procedite da ne bi ostali komadići. Pomešajte sok limuna i grejpfruta sa vodom i miksajte u blenderu sa kimom i lanenim uljem, dodajte beli luk i đumbir, još malo izmiksajte .

TORTA OD MALINA

TORTA OD MALINA

BISKVIT:
10jaja,
10kašika šećera,
2vanilin šećera,
10 kašika brašna i
1 prašak za pecivo.
Tijesto podijeliti na dva dijela pa ispeći 2 biskvita...
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Crveni fil:
500 g malina svježih ili smrznutih
300 g šećera
2 dl vode
2 pudinga od malina
nekoliko kašika vode da se razmuti puding,
110 g margarina,
400 ml slatke pavlake.
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuhati, pa dodati maline.
Kada se maline raspadnu  dodati dva razmućena (sa vodom) pudinga i kuhati stalno miješajući dok se ne zgusne.
Posebno izmutite slatku pavlaku da bude čvrsta ali pazite da je ne premutite. Kada se fil ohladi, dodajte omekšali margarin i 5 kašika umućene slatke pavlake i dobro izmutite mikserom.
Dodajte i preostalu slatku pavlaku, pa sve dobro promešajte kašikom, laganim pokretima, dok se sve lepo ne sjedini. Zatim filovati.
.Prijatno!