Oglasi

субота, 11. јул 2015.

GOMLEZE - Interesen makedonski specijalitet! Dekorativen i mnogu vkusen!

Interesen makedonski specijalitet! Dekorativen i mnogu vkusen!

Katerina Ristevska

Način na podgotovka
2 kg brašno gi rastvorame so voda po potreba i pravime kaša
Od prilika treba da se dobie  kaša slična kako kašata za palačinki.
Koga ќe ja dobieme potrebnata kaša posoluvame ( i gi dodavame jajcata ako veќe ѓomzeleto go pravime so jajca ).
Zemame tepsija i ja mačkame so maslo.
Nad masloto stavame kaša (potenok sloj).
Otkako ke ja izmešame kašata go palime ognot, isklučivo so treski, a ne drva. Isto taka na pirustija ja stavame tepsijata vo koja ќe go pravime ѓomlezeto i ja ostavame malku da se zagree. Na ognot veke go toplime edniot sač  koj od gore e posipan so pepel. Štom se zatopli tepsijata prvo ja popskuvame so maslo, pa stavame edna mera od kašata i ja pokrivame so zatopleniot sač, a veke vtoriot sač go stavame na ognot da se topli za naizmenično da gi koristime.
Celo vreme treba da bideme vo blizina na ognot za da gledame koga ќe bide gotov slojot od kašata (koga ќe pocrveni znaete  deka e gotov).
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Od kako ќe pocrveni kašata ja vadime tepsijata, nad veќe pečeniot sloj stavame maslo i povtorno sloj od kaša.I povtorno   go srava me zatopleniot sac,
Pred služenje isečete go ѓomlezeto na rombovi.
Ova go povtoruvame se dodeka ne ja potrošime cela kaša
Specijalitetot najčesto se konzumira so  jogurt, kiselo mleko i slično.

Katerina Ristevska

Katerina Ristevska

Katerina Ristevska


Katerina Ristevska

Katerina Ristevska
Prijatno!

Rolada od lisnatog tijesta



Rolada od lisnatog tijesta
Sastojci:
pakiranje lisnatog tijesta
300 g suhomesnatog, po izboru
300 g kačkavalja
100 ml kečapa
origano
1 žumanjak za premazivanje
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Priprema:
Lisnato testo razvući na veličinu 30cm x 20cm.
Premazati tankim slojem kečapa, poslagati suvomesnato,  pa preko njega naribani kačkavalj i origano.
Kada slažete neka sve bude na prvoj polovini rolata, do vas.
Uviti rolat, premazati razmućenim žumanjcem i staviti rolat i zatvoriti.
Zagrejati rernu na 220 stepeni i staviti da se peče 30 minuta.
Kad ohladi  rezati  debljine oko 1-2 cm.
Može se poslužiti i toplo i hladno.



                                                                     tutorialous.com 

Sjajne ideje za reciklažu u vlastitom dvorištu

Sjajne ideje za reciklažu u vlastitom dvorištu
Koliko  možemo uraditi sa materijalom koji smo mislili da bacimo. Potrebno je samo malo volje i kreativnosti. Evo nekoliko ideja za ponovnu upotrebu.






     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">



























Architectureartdesigns

OSLOBODITE SE STRESA I GLAVOBOLJE ZA SAMO 30 SEKUNDI

OSLOBODITE SE STRESA I GLAVOBOLJE ZA SAMO 30 SEKUNDI

Živimo u stresnom vremenu i osećamo se nervozno i  boli nas glava. Za samo pola minuta možemo sami da rešimo problem glavobolje i stresa, pomoću akupresure.
Akupresura je drevna kineska metoda lečenja i samolečenja za koju nisu potrebni lekovi već tehnika, znanje i  prsti.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">






Pre svega, moramo da budemo svesni svoje hoku tačke. Hoku tačka je mesto na šaci između kosti kažiprsta i palca. Kažiprstom i palcem na drugoj ruci pritisnimo hoku tačku..Zadržimo pritisak oko 30 sekundi ili dok ne osetimo opuštanje mišića, pa pustimo.
Postupak ponovimo kad god osetite napetost ili glavobolju izazvanu stresom i umorom.

tutorialous.com

петак, 10. јул 2015.

Napravite bazen od drvenih paleta



Napravite bazen od drvenih paleta
Obradujte mališane sa ovim prelepom bazenom




     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">
















43 Drvene palete pretvorio u prekrasnu terasu

43 Drvene palete pretvorio u prekrasnu terasu

Uzeo je 43 stare palete i svom dvorištu je dao potpuno novi izgled. Krajnji rezultat ćete posmatrati sa oduševljenjem..
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">







Pogledajte video

                                                             virealno.com

SOK OD GREJPFRUTA ZA PROČIŠĆENJE JETRE

Jetra ima važnu ulogu u metabolizmu obavljaјući mnoštvo funkciјa, uključuјući detoksifikaciјu, odlaganje glikogena i proizvodnju krvnih bjelančevina. Јetra također proizvodi žuč, koјi јe važan prilikom probave. Brza hrana i prerađene namirnice ostavljaju posledice na jetra. Zato je dobro da s vremena na vreme napravite malu detoksikaciju, kako bi vaša jetra funkcionisala što bolje.

SOK OD GREJPFRUTA ZA PROČIŠĆENJE JETRE



500 ml vode (prokuvane i ohlađene)
6 svežih limuna,
Koren đumbira,
3 grejpfruta,
4 čena belog luka,
3-4 prstohvata kima u prahu,
3-4 lista sveže mente,
3 kašike lanenog ulja.

Priprema:
Iscedite sok limuna i grejpfruta, beli luk i đumbir iseckajte u blenderu sa malo vode i procedite da ne bi ostali komadići. Pomešajte sok limuna i grejpfruta sa vodom i miksajte u blenderu sa kimom i lanenim uljem, dodajte beli luk i đumbir, još malo izmiksajte .