Oglasi

субота, 5. септембар 2015.

Peršin liječi upale i infekcije te diže raspoloženje, vraća snagu


Peršin liječi upale i infekcije te diže raspoloženje, vraća snagu
Peršin djeluje kao diuretik, liječi reumatizam, giht, natekle noge, oboljenja jetre, ublažava menstrualne bolove... Cijenili su ga i gladijatori, jeli su ga prije borbi...

Bez peršinova slatkastog korijena i aromatičnih listova danas je nezamisliva domaća juha ili varivo, ali prije dvije tisuće godina stari Grci i Rimljani ovu mediteransku biljku nisu koristili u kulinarstvu. Sve do srednjeg vijeka peršin se uglavnom koristio kao ljekovita biljka ili kao sredstvo ukrašavanja u raznim svečanim prigodama, da bi tek kasnije postao jedna od glavnih začinskih biljki u kuhinji. 

Stari Grci smatrali su je svetom biljkom povezanom s podzemnim svijetom pa su njome ukrašavali grobove, ali i kitili svoje ratne heroje, junake i pobjednike u natjecateljskim igrama. Rimski gladijatori jeli su ga prije borbi jer su vjerovali da će im dati posebnu snagu, spretnost, brzinu i lukavost. Peršin pripada porodici štitarki, latinski naziv mu je petroselinum crispum, a farmaceuti koriste i nazive fructus petroselini i oleum petroselini.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Izuzetno je bogat vitaminima, mineralima i ljekovitim eteričnim uljima te flavonoidima. Možda niste znali da peršin sadrži dva i pol puta više vitamina C od limuna? To se odnosi samo na njegovo lišće, dok korijen ima četiri puta manje vitamina C nego list. Lišće je bogato i vitaminom A (karoten), vitaminima B skupine, vitaminom K, dok cijeli peršin sadrži dosta minerala, poput kalija, magnezija, kalcija, fosfora i željeza. 

Također, sadrži dvije korisne fitokemikalije, aromatična ulja i flavonoide. Pušači bi ga svakako trebali uvrstiti u svoj svakodnevni jelovnik jer njegova eterična ulja neutraliziraju djelovanje kemijskih tvari poput onih u dimu cigarete i štite od raka, posebice raka pluća. Flavonoidi djeluju kao antioksidansi i time štite od negativnog utjecaja slobodnih radikala u organizmu. Ima i jaka antiupalna svojstva pa peršin može smanjiti učestalost gripa, prehlada, upala grla i pojavu artritisa. 

Dobar je izvor folne kiseline koja je važna u održanju zdravlja srca i krvnih žila. Dobro je poznato da peršin djeluje kao diuretik jer pospješuje mokrenje. Ta su svojstva peršina poznavali i stari Egipćani koji su divlji peršin koristili za liječenje bolesti bubrega i mokraćnih putova. Koristi se i kod liječenja reumatizma, gihta, nateklih nogu i oboljenja jetre te u prehrani dijabetičara. Radije ga koristite svježeg jer je dostupan gotovo tijekom cijele godine, ali može se koristiti sušen ili zamrznut. 

Prilikom kupovine birajte peršin sa zdravim, tamnozelenim listovima. Izbjegavajte svijetlozelene i žućkaste listove jer su znak da je peršin već star i uveo. Grančice peršina koje nećete iskoristiti isti dan možete staviti u čašu s vodom i ostat će svježe nekoliko dana, ali mijenjajte redovito vodu. 

Želite li osušiti veću količinu od koje ćete pripremati ljekovite čajeve, rasporedite listove na čistoj krpi, ostavite da se osuše, isjeckajte ih i čuvajte u staklenki na tamnome mjestu. Iskoristite ga za pripremu čaja protiv natečenih kapaka. Uzmite stotinu grama osušenog lišća i stavite u decilitar hladne vode. Neka odstoji cijeli dan i potom procijedite. Uzmite blazinicu, namočite je u tekućinu i stavite na kapke prije spavanja ili ujutro nakon buđenja. 

Istu tekućinu možete iskoristiti i u borbi protiv bora. Natopljenu vaticu natapkajte na mjesta na kojima se bore najviše pojavljuju, oko očiju, usana, nosa, na čelo i vrat. Ne ispirite nego pustite da se tekućina osuši na koži te ponovite postupak nekoliko puta.

Sirup liječi infekcije izazvane bakterijom

Sirup od peršina primjenjuje se u borbi protiv bakterija, a može biti koristan i kod liječenja infekcije mokraćnih putova uzrokovanih bakterijom Escherichijom coli. Sameljite 10 g peršinova korijena, dodajte istu količinu limuna s korom i sve skupa sameljite. Mješavini dodajte 10 g meda i 100 ml maslinova ulja. Dobro promiješajte, prelijte u staklenku i uzimajte žlicu prije svakog obroka. Kad sve potrošite, provjerite kakvi su nalazi.

Protiv bolnih mjesečnica

Za pripremu ovog čaja uzmite tri dekagrama peršinova lista i prelijte s pola litre kipuće vode. Neka odstoji desetak minuta pa procijedite. Popijte od dvije do tri šalice tijekom dana kako biste olakšali simptome bolne menstruacije. Ovaj čaj djeluje kao diuretik (pospješuje mokrenje), pa time djeluje i na izlučivanje štetnih tvari iz organizma.

Prirodni oblog uklanja celulit

Tri šake isjeckanog peršinova lista kuhajte dvije minute u litri vode. Procijedite i kad se čaj ohladi, namočite njime pamučnu krpu i masirajte navečer dijelove tijela s celulitom. Ostavite preko noći krpu na tome mjestu. Kako biste je učvrstili, preko mokre krpe stavite plastičnu vrećicu, omotajte suhim ručnikom i stegnite elastičnim zavojem ili povežite nekom trakom.

Čaj za čišćenje bubrega i protiv kamenaca

Uzmite po stotinu grama lista, korijena i sjemena peršina. Uzmite dvije žlice mješavine i prelijte s dva decilitra vruće vode. Ostavite da lagano kuha oko pet minuta. Poklopite, ostavite da odstoji oko sat vremena i procijedite. Pripremajte svježi čaj i pijte ga prije jela dok ne potrošite mješavinu. Ovaj čaj dobar je za kamenac u bubregu, protiv žutice i za jetru.

Svakodnevni sirup za bolje raspoloženje

Peršin ne liječi samo tijelo nego i dušu. Uzmite čašu meda, dva decilitra soka od peršina i neki slatki sok poput maline ili jagode. Sok koji ćete dobiti kuhanjem peršinova lista u vodi ostavite da se ohladi, pomiješajte s medom i nekim slatkim sokom po želji kako bi sirup bio ukusniji. Uzimajte nekoliko žlica svaki dan kako biste se osjećali vedrije.

(VIDEO) Pogledajte što je napravila od obične košulje, poželjet ćete ovo u svom ormaru

(VIDEO) Pogledajte što je napravila od obične košulje, poželjet ćete ovo u svom ormaru
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">











Svaka žena je opsjednuta odjećom. Ponekad to prelazi u opsesiju, pa ormari počinju pucati.



Počnite da od starih stvari pravite nove. U videu pogledajte kako od jedne košulje napraviti odličnu haljinicu.

Pogledajte video:

Čuveni recept profosera Mermerskog: 4 kašike dnevno protiv svih vrsta raka

Čuveni recept profosera Mermerskog: 4 kašike dnevno protiv svih vrsta raka



Ovaj recept je namenjen lečenju celog tela. U pitanju je lek koji čisti krvne sudove, srce, obnavlja imuni sistem, čisti jetru, bubrege, sistem za izlučivanje i uklanja patogenu mikrofloru iz sistema za varenje.

Ovaj lek poboljšava funkciju mozga i pamćenje, štiti od srčanog udara i potpuno oporavlja one koji su se već suočili sa pomenutim zdravstvenim problemima. Ovo je odličan lek koji pomaže kod upala u zglobovima i daje izuzetne rezultate u borbi protiv svih vrsta raka. Takođe, reguliše telesnu težinu.

Sastojci:

520 grama proklijale pšenice
15 svežih limunova
12 glavica belog luka
1 kilogram organskog meda
520 grama svežih oraha
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Priprema:

Priprema proklijale pšenice: Stavite 520g pšenice u preparenu, tj. sterilisanu staklenu teglu, prelijte vodom i ostavite da stoji. Najbolje je da tegla sa pšenicom odstoji preko noći. Nakon 10-12 sati procedite pšenicu koristeći komad gaze ili neke čiste tkanine, dobro operite pšenicu i ponovo je procedite kroz gazu.

Proceđenu pšenicu ostavite u tegli. Nakon 24 sata, dobićete proklijalu pšenicu, sa dužinom klice od oko 1-2mm.

Zajedno sameljite proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka.  Zatim sameljite 5 limunova sa korom i sve pomešajte u emajliranoj posudi. Iscedite sok iz preostalih limunova i dodajte ga smesi. Promešajte smesu jer treba da postane homogena. Dodajte med i sve ponovo promešajte koristeći drvenu kašiku.

Zatim smesu sipajte u tegle, a tegle stavite u frižider. Nakon tri dana, vaš lek je spreman za upotrebu.

Doziranje:

Potrebno je da uzimate 1-2 kašike ove smese 30 minuta pre doručka, pre ručka, pre večere i pre odlaska na spavanje. Uzimajte lek u navedenim dozama dok ne utrošite pripremljenu smesu. Primenjujte ovu terapiju jednom godišnje kao preventivu.

Ovaj recept garantuje dug i zdrav život, telu pruža svežinu i energiju, i to zahvaljujući tome što sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljene hidrate i biljne masti. Ovaj neverovatni lek poboljšava rad žlezda i svih unutrašnjih organa.

Webtribune.rs

Prišla je kavezu lava koga je othranila, a onda je usledio šok – VIDEO

Prišla je kavezu lava koga je othranila, a onda je usledio šok – VIDEO



Žena iz Kolumbije, pronašla je lava dok je još bio mladunče, kako povređen i na granici smrti leži u šumi.

Odlučila je da ga povede sa sobom i da se brine o njemu dok ne ojača.

Nakon što je lav ojačao odlučila je da ga preda u zoološki vrt gde će imati bolju negu i srećan dom sa drugim životinjama.
Na ovom videu je prikazan njihov prvi susret u zoološkom vrtu.

Reakcija lava kada je ugledao ženu sve govori.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">












Zaista ovako nešto nema cenu!


Majka Tereza: Isusa možemo primiti u svoje srce moleći ovu molitvu


Isusa možemo primiti u svoje srce moleći ovu molitvu:



"Dragi Isuse, vjerujem da si Ti Sin Božji i moj Spasitelj. Potrebna mi je Tvoja ljubav, da me očisti od mojih grijeha i nedjela. Potrebno mi je Tvoje svjetlo da odagna moju tamu. Potreban mi je Tvoj mir da ispuni i zadovolji moje srce. Otvori vrata svoga srca i molim Te da uđeš u moj život i udijeliš mi dar vječnoga života. Amen."

medjugorje

KAKO DA NAPRAVITE KUPINOVO VINO

KAKO DA NAPRAVITE KUPINOVO VINO

Kupinovo vino služi u ishrani ljudi (naročito dece) rekovalescenata – ljudi slabog imuniteta.
Kako je količina koja se treba piti za punu dozu 1 dcl na dan podeljen na 3 dela mogu ga konzumirati i trudnice i dojilje.

Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, što doprinosi rastvaranju sluzi, bržoj i zdravijoj razmeni sastojaka u organizmu. Povoljno deluje i na kožne bolesti (razne lišajeve, osipe)… Sa obiljem vitamina C, raznih minerala a posebno gvožđa izrazito je dobro kod malokrvnosti, umora, vrtoglavica.

Kad u organizmu nedostaje gvožđa kiseonik ne može normalno dopreti do ćelija tela i javlja se klonulost. Nažalost kako je kiseonik zavisan o gvožđu tako je gvožđe zavisno o vitaminu C, a to je davno poznata veza koju ne slede proizvođači sintetskih tableta vitamina.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Ne samo da stvaraju tablete za koje je pod sumnjom absorbcija zbog nedostatka grupe spojeva, nego sintetišu veštačko gvožđe. Ono je toliko sumnjivo za absorbciju da se mnogi ljudi danas sve više pitaju da li to veštačko gvožđe uopšte deluje i kolikim delom ili je to pod uticajem placebo efekta. Pogotovo što nakon tih vitamina ljudi moraju da piju nove da im smire uništen želudac, i tako u nedogled.

Kupinovo vino od davnina je poznato kao veoma koristan i efikasan lek za lečenje anemije (malokrvnosti), pogotovo kada su u pitanju deca, trudnice i dojilje. Zatim za suzbijanje iscrpljenosti organizma nakon duže bolesti ili napornih poslova. Kupinovo vino popravlja cirkulaciju krvi, snižava pritisak, blagotvorno deluje na metabolizam, podiže imunitet, podstiče apetit, varenje, lučenje žuči, mokraće…

Kupinovo vino priprema se na sledeći način:

10 kg svežih zrelih kupina izgnječiti i dobro pomešati sa najviše 2 kg šećera. Ovu mešavinu naliti u staklene flaše i ostaviti da stoji na suncu 2 meseca.

Zatvarače na flašama pri tom ne treba jako pritegnuti.

Nakon toga procediti pa dobijeno kupinovo vino isto tako čuvati u staklenim flašama samo na hladnom i tamnom mestu.

Mada je najukusnije piti ga nakon jela kupinovo vino je mnogo korisnije ukoliko se pije ujutru na prazan stomak ili uveče pre odlaska na spavanje, takođe ne baš odmah posle večere.

U lekovite svrhe sasvim je dovoljna dnevna doza od 0,5 do 1 dl ovog napitka ali u dužem vremenskom periodu (recimo 2 do 3 meseca).
pravda.rs

Uradi sam fantastičan jesenji ukras.

Uradi sam  fantastičan jesenji ukras.

Danas predlažemo da od starih teglica napravite dekorativne svećnjake.

Unutrašnjost tegle možete ispuniti raznolikim sadržajem. Tegle prilagodite sezoni, napravite dekupaz od esensko lisce i dobiti fantastičan jesenji ukras.