Tikvice punjene šampinjonima, mozzarelom i mljevenim mesom
Stefka Shibdakovska |
Sastojci za 4 osobe:
6 tikvica srednje veličine
500 g šampinjona
1 crvena paprika
1 manji luk
1 vrećica parmezana
250g mozzarele
Priprema
Tikvice oprati prerezati napola, izdubiti ih, i slagati u posugu za pečenje premazanu s maslinovim uljem.
Na luku propržiti ono što ste izdubili iz tikvica, nasjeckane šampinjone, nasjeckanu crvenu papriku, začiniti sa paprom i vegetom, pustiti da kuha nekih 10-15 min ili dok se sve lijepo ne sjedini i omekša, kad ugasite dodajte mozzarelu nasjeckanu na kockice i promiješajte.
Tom smjesom puniti tikvica pospite parmezanom i stvaite peći na 250 sstepena 15-ak minuta. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар