Oglasi

среда, 10. јун 2015.

Tikvice punjene šampinjonima i mozzarelom



Tikvice punjene šampinjonima, mozzarelom i mljevenim mesom
                                                                                 
                                                                                                                                                                 
Stefka Shibdakovska

Sastojci za 4 osobe:

6 tikvica srednje veličine
500 g šampinjona
1 crvena paprika
1 manji luk
1 vrećica parmezana
250g mozzarele







Priprema

Tikvice oprati prerezati napola, izdubiti ih, i slagati u posugu za pečenje premazanu s maslinovim uljem.
Na luku propržiti ono što ste izdubili iz tikvica, nasjeckane šampinjone, nasjeckanu crvenu papriku, začiniti sa paprom i vegetom, pustiti da kuha nekih 10-15 min ili dok se sve lijepo ne sjedini i omekša, kad ugasite dodajte mozzarelu nasjeckanu na kockice i promiješajte.
Tom smjesom puniti  tikvica pospite parmezanom i stvaite peći na 250 sstepena 15-ak minuta. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар