Oglasi
петак, 17. април 2015.
четвртак, 16. април 2015.
Nepečena torta
Stefka Sindakovska |
Sastojci:
1 l slatke pavlake
150 gr čokolade
1 šolja vode
400 gr petit keksa
1 šolja šećera
2 kašikica rum
Priprema
Zagrejati do ključanja 200 ml mleka, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.Ostaviti da se ohladi.Izmutiti slatke pavlake i kad je na pola umućena sipati mlak ohladjeni krem od čokolade i slatke pavlake i nastaviti mućenje sve dok se zajedno lepo ne umute i dobije se fini krem.Podeliti keks na koliko hoćete delova.Prokuvati šećer i vodu, pa u mlako dodati rum.U tu mešavinu umakati keks i redjati pa filovati dok ne potrošite keks i fil.
Ostaviti 2h da odstoji pa poslužiti.
Trougao torta
Trougao torta
Sastojci:
4 žumanca,
180gr šećera,
i1 vaniln šećer.,
5 kašika mlake vode,
150gr brašna,
100gr gustina
i 1 prašak za pecivo.
Priprema:
Dobro umutiti 4 žumanca, 180gr šećera i 1 vaniln šećer., dodati 5 kašika mlake vode. Dodati 150gr brašna, 100gr gustina i 1 prašak za pecivo. Peći u većem Peći u većem četvrtastom plehu (35x 42) podmazanom i posutom brašnom na 180'C oko 20-25 minuta. Ispečenu koru ohladiti, pa iseći u trake: jednu traku od 8cm širine, dve od 7cm, dve od 5 cm i dve od 2,5cm.FIL: Umutiti 200gr putera sa 200gr prah šećera, dodati 2 jaja, 200gr rastopljene čokolade i kašiku ruma. Najpre nafilovati najširu traku, od 8 pa redom do najuže.Drugi deo započeti sa trakom od 7 cm pa redom do najuže. Staviti u frižider. Ostaviti toliko fila da se spoje ova dva deia kad se izvade iz frižidera.
Додајте натпис |
Пријавите се на:
Постови (Atom)