Oglasi

петак, 17. април 2015.

Dekorativne salate

Dekorativne salate
Stefka Sindakovska

StefkaS

Stefka Sindakovska


Dekoracije salate

Dekoracije salate
Stefka Sindakovska


Stefka Sindakovska


Dekoracije salate

Dekoracije salate


Stefka Sindakovsak






четвртак, 16. април 2015.

Sutlijaš


Sutlijaš



Sastojci:
3 soljice pirinca
5 kasika secera
pola litra mleka
malo cimeta


Priprema:
U 5 soljica vode i secer skuvati pirinac.Kad je pirinac polukuvan  dodati hladno mleko.
Kuvati dok se pirinac ne skuva i ne zgusne.Sipati u cinije i dekorirajte.
Prijatno

Resana torta

Resana torta
Stefka Sindakovska
 Potrebno je:
800 g jaffa keksa
250 g margarina
200 g šlaga
300 g mlevenog plazma keksa
100 g prah šećera
100 g mlevenih lešnika
4 dl kisele vode
8 kašika džema od kajsije
1 šoljica mleka

Nepečena torta

Stefka Sindakovska
 Nepečena torta
Sastojci:
1 l slatke pavlake
150 gr čokolade
1 šolja vode
400 gr petit keksa
1 šolja šećera
2 kašikica rum
Priprema
Zagrejati do ključanja 200 ml mleka, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.Ostaviti da se ohladi.Izmutiti slatke pavlake i kad je na pola umućena sipati mlak ohladjeni krem od čokolade i slatke pavlake i nastaviti mućenje sve dok se zajedno lepo ne umute i dobije se fini krem.Podeliti keks na koliko hoćete delova.Prokuvati šećer i vodu, pa u mlako dodati rum.U tu mešavinu umakati keks i redjati pa filovati dok ne potrošite keks i fil.
Ostaviti 2h da odstoji pa poslužiti.


Trougao torta


Trougao torta
Sastojci:
4 žumanca,
180gr šećera,
i1 vaniln šećer.,
5 kašika mlake vode,
150gr brašna,
100gr gustina
 i 1 prašak za pecivo.
Priprema:
Dobro umutiti 4 žumanca, 180gr šećera i 1 vaniln šećer., dodati 5 kašika mlake vode. Dodati 150gr brašna, 100gr gustina  i 1 prašak za pecivo. Peći u većem Peći u većem četvrtastom plehu (35x 42) podmazanom i posutom brašnom na 180'C oko 20-25 minuta. Ispečenu koru ohladiti, pa iseći u trake: jednu traku od 8cm širine, dve od 7cm, dve od 5 cm i dve od 2,5cm.
FIL: Umutiti 200gr putera sa 200gr prah šećera, dodati 2 jaja, 200gr rastopljene čokolade i kašiku ruma. Najpre nafilovati najširu traku, od 8 pa redom do najuže.Drugi deo započeti sa trakom od 7 cm pa redom do najuže. Staviti u frižider. Ostaviti toliko fila da se spoje ova dva deia kad se izvade iz frižidera.


Додајте натпис