Oglasi

понедељак, 29. јун 2015.

Umak za salatu od 4 sastojka omogućava zdravo mršavljenje

Umak za salatu od 4 sastojka omogućava zdravo mršavljenje

"Limun, češnjak i đumbir otapaju masno tkivo, te omogućavaju zdravo mršavljenje"
Priprema:
Sitno nasjeckajte češnjak i naribajte đumbir na što sitnijem situ, stavite ih u staklenu zdjelicu i dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko salate.


     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">










Savjet: Dobivenu količinu dresinga prelijte u slaklenu bočicu i višak nakon korištenja pospremite u hladnjak. Kako bi izbjegli neugodan zadah češnjak možete zamijeniti svježe nasijeckanom ljutom papričicom. Zahvaljujući ljekovitim svojstvima sastojaka češnjaka i đumbira te obilja vitamina C ovaj dresing osim na otapanje masnoća u tijelu i čišćenje od nakupljenih toksina, poboljšava cirkuaciju i djeluje poput prirodnog antibiotika.
zadovoljna.dnevnik.hr

недеља, 28. јун 2015.

Noćno ubrzavanje metabolizma - med i cimet magicna kombinacija

Noćno ubrzavanje metabolizma:- med i cimet magicna kombinacija

Nedovoljno je poznato da magična kombinacija meda i cimeta ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma.

 Med  je poznat kao zdrava i ljekovita namirnica, dok je cimet omiljeni začin u mnogim poslasticama.

Najvažniji element u djelovanju dijetalnog napitka od meda i cimeta je vrijeme primjene.Polovina se pije pred spavanje, kada će ubrzati metabolizam, a druga ujutru na prazan stomak kada će snažno djelovati na krvotok i čitav organizam.

Sastojci:

– 2 velike kašike meda,
– 1 kašika cimeta,
– 250 ml vode
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Priprema:

Prokuhajte vodu, prelijte preko cimeta, a kad se prohladi dodajte med i dobro izmješajte. Prvu polovinu popijte prije spavanja, a drugu ujutru prije obroka.


31 Budina izreka koja će vas zamisliti: Sagledajte sebe i svijet drugačije nego što su vas učili

African Daisy, Osteospermum, Calenduleae, Asteraceae
Додајте натпис
31 Budina izreka koja će vas zamisliti: Sagledajte sebe i svijet drugačije nego što su vas učili

Sidarta Gautama je bez sumnje jedan od najvećih mislilaca, filozofa i učitelja u povijesti čovječanstva, i ne prestaje inspirirati milijarde ljudi ni dan danas. Ono što je pričao aktualno je danas kao i prije 2.500 godina kada je hodao Zemljom. Ako nam ne vjerujete, samo pročitajte neke od njegovih izreka.

Buda doslovno znači “budni”, “onaj koji je budan” i odnosi se prvenstveno na Sidartu Gautamu, indijskog mudraca koji je živio oko 500 godine p.n.e, koji je doživio prosvijetljenje i podučavao ljude kako postići isto.

Buda, međutim, može postati bilo tko tko se potpuno oslobodi od svih grijeha i mentalnih prepreka, tko se probudi iz sna neznanja i tako spozna pravu prirodu svijeta, kosmosa, prostora uopće, vremena, sebe, živih bića oko sebe.

Postoji mnogo Budinih izreka koje su ostale zablježene za buduća pokoljenja i koja se danas s velikom pažnjom čitaju u cijelom svijetu, ne samo među onima koji su ovu religijsku filozofiju prihvatili, prvenstveno na Dalekom istoku.

Evo nekih od njih:

1. Ono što jesmo rezultat je onoga što smo mislili. Um je sve. Što mislimo to i postanemo.

2. Zlodjela nastaju zbog uma. Ako promijenimo um mogu li zlodjela opstati?

3. Tisućee svijeća se može zapaliti jednom jedinom svijećom, a da se život te svijeće ne skrati. Sreća se nikada ne umanjuje njenim dijeljenjem.

4. Ne živite u prošlosti, ne maštajte o budućnosti, koncentrirajte svoj um samo na sadašnji trenutak.

5. Ma koliko da svetih riječi pročitate, ma koliko da ih izgovorite, kakvo dobro od njih ako ne radite po njima?

6. Čak se ni smrti ne boji onaj koji je živio mudro.

7. Mir dolazi iznutra. Ne tražite ga izvan.

8. Na nebu nema razlike između istoka i zapada. Ljudi prave razliku u vlastitom umu i onda vjeruju da je istinita.

9. Ako bismo jasno mogli vidjeti čudo jednog jedinog cvijeta, čitav naš život bi se promijenio.

10. Jedini pravi neuspjeh u životu je ne biti vjeran onome što znaš da je ispravno.

11. Nećete biti kažnjeni za svoj bijesom, bit ćete kažnjeni svojim bijesom.

12. Vi sami, jednako koliko i sve ostalo u cijelom univerzumu, zaslužujete ljubav i privrženost.

13. Tri stvari se ne mogu dugo skrivati: sunce, mjesec i istina.

14. Onaj koji se oslobodi ozlojeđenih i uvredljivih misli sigurno nađe mir.

15. Razumijeti sve znači oprostiti sve.

16. Kada je um čist, sreća dolazi kao sjenka koja nikada ne odlazi.

17. Ne možete putovati dok sami ne postane put.

18. Kada shvatite koliko je sve savršeno, zabacit ćete glavu unazad i smijat ćete se nebesima.

19. Krčag se puni kap po kap.

20. Ne vjerujte ničemu, bez obzira gdje ste to pročitali i tko je to rekao, čak i ako sam ja to rekao, ako se to ne slaže s vašim zdravim razumom.

21. Pas se ne smatra dobrim psom ako dobro laje. Čovjek se ne smatra dobrim čovjekom ako dobro priča.

22. Ništa nije smrtonosnije od navike sumnjičavosti. Sumnja dijeli ljude. To je otrov koji uništava prijateljstvo i razbija ugodne odnose. To je trn koji iritira i povređuje; to je mač koji ubija.

23. Put nije na nebu. Put je u srcu.

24. Imajte suosećanje prema svim živim bićima, bogatim i siromašnim podjednako. Svatko ima svoje patnje. Neki pate mnogo, neki premalo.

25. Podučajte ljude ovim trima istinima: velikodušno srce, ljubazna riječ i život službe i suosećanja su stvari koje obnavljaju čovječanstvo.

26. Cijela tajna postojanja je nemati strah. Nikada se ne plašite onoga što će vam se dogoditi, ne ovisite ni od koga. Samo ste u trenutku kada odbijete svaku pomoć istinski oslobođeni.

27. Nitko nas ne može spasiti osim nas samih. Nitko neće i nitko ne može. Mi sami moramo hodati putem.

28. Osvojiti sebe je veći zadatak od osvajanja drugih.

29. Tvoj posao je otkriješ svoj posao i onda mu se posvetiš svim srcem.

30. Bolja od tisuću praznih riječi je jedna riječ koja donosi mir.

31. Mržnja nikada ne prestaje kroz mržnju. Mržnja prestaje kroz ljubav. Ovo je nepromjenjivi zakon.
Telegraf

OBLANDE

S Shindakovska
OBLANDE
Potrebno je:6 jaja,
300 gr.šećera,
100 gr. čokolade,
150 gr.  samlevenih  lešnika,
150 gr. putera,
5 listova oblandi,
50 gr. marmelade od kajsija.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Na pari kuvati jaja, šećer i čokoladu dok se ne zgusne.
U ohladjenu masu dodati umućen puter i lešnike pa njome filovati oblande.Gornju oblandu premazati marmeladom od kajsija i preliti sa glazurom od čokolade

Mlecnik

Katerina Ristevska
Katerina Ristevska
Mlecnik
Potrebni sostojki:
2 paketcinja gotovi kori,
eden i pol findzal maslo ,
12 jajca,
 mleko 1kg
 i jogurt edna casha a mozit i pojke ...sol po vkus
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">








Se matat dobro jajcata so sol se stavat vo mlekoto, dobro se promesuva i se polivaa t korite.
Vo zagreana rerna na 200 stepeni se pece 40 minuti ili dobro da porumeni.
Koga se pece mnogu e interesno, se duva, se duva uste da izleze od tepsijata, toa go pravi jajcata i mlekoto.Stom dobro porumeni gotovo e so pecenjeto i se ostava da se oladi..
Prijatno

Dzem od jagoda


Dzem od jagoda
Sastojci:
1kg jagoda,
pomorandza,
1kg secera.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Način pripreme:  
Jagode operite, odstranite peteljke te ih isijecite na komade srednje veličine.
Ubacite jagode u šerpu i dodajte šećer. Dobro oprati pomorandzu vrelom vodom,ocediti i fino oguliti kozu.Onda dodati  isitnjenu koru od narandze.Prekrijte poklopcem i sačekajte da provri. Promiješajte par puta i sačekajte da se stvori bijela pjena koju ćete ukloniti pomoću  kašike. Kuhajte ne duže od deset minuta, računajući vrijeme kada su jagode prokuhale.Sipati dzem i odmah zatvoriti tegle.

Ratluka od jagoda

Background, Candy, Coconut, Cube
Ratluka od jagoda
 Sastojci
200 g jagoda
15 g želatina
150 g šećera u prahu
polovina limuna

     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









Priprema:

U blenderu isitnite jagode. Možete koristiti sveže ili zamrznute.

Smesu preručite u drugi sud i dodajte u nju želatin. Promešajte i ostavite na 15-20 minuta da nabubri.

Nakon toga dodajte 120 gr šećera u prahu i sok od polovine limuna. Temeljno promešajte smesu i ugrejte je na tihoj vatri.

Grejte dok se želatin ne otopi, nekoliko minuta. Nemojte da proključa.

Skinite smesu sa šporeta i ohladite je. Nakon toga mutite je mikserom 5-6 minuta, da se smesa zgusne i posvetli.

Smesu izručite na papir za pečenje, koji ste prethodno stavili u neku tepsiju. Poravnajte i stavite na prohladno mesto na 5-6 sati da se stegne.

Kada se ratluk stegne, izvadite ga iz tepsije, pospite preostalim šećerom u prahu i iseckajte na kocke.

 dnevno.rs