Oglasi

уторак, 14. април 2015.

Posna torta sa pomarandzom

Posna torta sa pomarandzom
4 šoljice kisele vode
3 šoljice ulja
3 šoljice šećera
25 kašika brašna
pola kesice praška za pecivo
1 kašika kakaoa
250 g šećera
2 zaleđene pomorandže
100 g seckanog suvog grozđa
3 kašike džema od kajsija
250 g mlevenih oraha
malo mlevenih oraha za posipanje
Priprema
Kiselu vodu, ulje, 3 šoljice šećera, brašno i pecivo izmešati, podeliti na 3 dela i u jedan staviti kakao
Ispeći 3 kore
Fil - 250 g šećera ušpinovati kao za slatko, izrendati pomorandže
Dodati suvo grozđe, džem od kajsija i mlevene orahe
Filovati kore ovim filom, a po vrhu posuti mlevenih oraha.

Torta Fantazija

Torta Fantazija
Sastojci za kore:
6 belanaca
6 kašika šećera
2 kašike vrele vode
6 kašika mlevenog keksa
6 kašika mlevenih oraha
Krem od čokolade:
500ml mleka
6 žumanaca
6 kažika šećera
6 kašika brašna
100gr crne čokolade
50gr bele čokolade
150gr margarina
100gr šećera u prahu
Beli krem:
250ml slatke pavlake
8 kašika mlevenog keksa
Glazura:
100gr crne čokolade
2 kašike ulja

Trobojni kuglof

 
Trobojni kuglof
  Sastojci
 7 kom jaja
 8 kasika secer
 6 kasika mleko
 6 kasika ulje
 6 kasika brasno
 1pecivo

  
Priprema
1.4 zumanca i 3 cela jaja sa 8 kasika secer, 6 kasika mleko, 6 kasika ulje     6 kasika brasno i 1pecivo dobro promesajte
2.Podjelite smesu na dva djelaod koji jedan ce biti otprilike 1/3, a drugi 2/3U onaj koji je manje dodajte kakao I dobro promesajte
3.bjelanca(koji su nam ostali) dobro izmutite sa 1/2 solje secera.Kad snjeg  postane gust i pjenast dodajte1/2 solje brasna
4.Kalup za kuglof namastite i pospite brasnom.
Prvo sipajte braon masu ,pa bjelu i na kraju zutu masu
5.Pecite u zagrejanoj pecnici na 150 `C, negde oko 30-35 min.
6.Kolac posle pecenja ostavite 5-10 min, pa ga onda vadite iz kalupa.
7.Prevrnite kolac, pospite prah secerom


понедељак, 13. април 2015.

Nova upotreba koka-kole

Nova upotreba koka-kole 
Da li ste znali da može da bude odlično sredstvo za čišćenje toaleta . Prospite koka-kolu i ostavite je da deluje sat vremena, a zatim operite školjku četkom za WC.

Ne morate da koristite omekšivač...

Ne morate da koristite omekšivač...
Mislite da morate da koristite omekšivač kada perete odeću? Omekšivač daje miris odeći i ona postaje mekša, ali neki mirisi su toliko jaki da preovladavaju. Sirće ima isti efekat kao omekšivač, a ne ostavlja tako jak miris. Pri tom je jeftinije i ne zagađuje u toj meri životnu sredinu. Dodajte polovinu šolje prilikom svakog pranja.

Beli zubi

Beli zubi
Osmeh moze biti najbolje oruzije za zavodjenje u slucaju da su beli! Da bi ste povratili belinu trljajte zube sa listovima presnog shpanaca..da. I svremena na vreme perite ih sa sodom bikarbonom i malo soli.

Reumatizam.

Reumatizam..
Promena vremena! Javljaju se reumatski bolovi.. Evo kako ublaziti bol. U pamucnu kesu stavite KRUPNU sol,zatim zagrejte u rerni (da bude mlako) i stavite na bolno mesto. Ponavljajte nekoliko puta proces zagrejavanja cim se ohladi..