Oglasi

уторак, 26. мај 2015.

Recept za lijek s Tibeta star 5000 godina

Recept za lijek s Tibeta star 5000 godina 
Tretman završava nakon 12 dana i to s 25 kapi triput dnevno. Pripravak ne koristite više od jednom u pet godina.

Jedan je farmaceut u manastiru na Tibetu 1972. godine pronašao recept star više od 5000 godina. Glavni sastojak navodno vrlo snažne tinkture je često slavljen češnjak, odnosno bijeli luk.

Za moćnu tinkturu treba vam oko 350 grama očišćenih i izgnječenih češnjeva bijeloga luka i od 200 do 250 mililitara 95-postotnog alkohola, ruma ili drugog alkoholnog pića. Vrlo je važno da alkohol ne sadrži metanol ili benzalkonij klorid.

Pomijšajte sastojke i stavite ih u teglicu koju potom dobro zatvorite. Nakon deset dana procijedite smjesu, a potom tekućinu vratite u teglicu i čuvajte u hladnjaku još dva dana. Prema uputama na slici dodajte kapi svakodnevno u vodu ili čašu mlijeka prije obroka.

Tretman završava nakon 12 dana i to s 25 kapi triput dnevno. Pripravak ne koristite više od jednom u pet godina.

понедељак, 25. мај 2015.

Tulumbe




Tulumbe
Sastojci:
400 ml voda, 
150 ml ulja, 
300 g belog brašna (tip 400),
5 kom jaja,
1 prašak za pecivo.



Priprema:
Vodai ulje staviti da provri, skloniti sa vatre, a zatim dodati 300 g belog brašna (tip 400). Masu dobro izmešati i ostaviti da se hladi. Ohlađenoj masi dodati 5 kom jaja, (jaja dodavati jedno po jedno), dodati 1 prašak za pecivo i testo dobro izraditi rukom ili varjačom. Tulumbe se peku u rerni koja je predhodno zagrejana na 180 c. Peći dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Sirup: skuvati 1 kg šećera sa 600 ml vode, po želji dodati vanilin šećer i limun.
Prijatno

PILEĆE ROLICE SA ŠUNKOM I SIROM



S.Sindakovska



Sastojci:
1kg pileće batke,
300 gr šunke,
300 gr sir,so,
biber.



Cokoladni uzitak

Sastojci:
10 zumanaca,
10 belanaca,
500gr mlevenog keksa,
500gr piskote,
100gr prah-secera,
250ml mleka,
1 margarin,
100gr secera,
250gr istopljene bele cokolade,
250gr crne cokolade,
Stefka Sindakovska

Kokos praline

DONCE KRSTEVSKA

Kokos praline
Sastojci:
200 gr čokolade
2 žlice ulja
1 dl slatkog vrhnja
250 g margarina




300 g šećera
250 g kokosa
Priprema:
Otopit čokoladu sa uljem i premazat kalupe u dva puta.
Šećer, margarin i slatku pavlaku otopiti na srednjoj temperaturi a onda povećati temperaturu da provri

Pralini vo silikonski kalapi


.
DONCE KRSTEVSKA
500 gr.sheker i 500 gr. voda,da zovrie,se dodava 1 margarin,300,gr.meleni orevi i 400 gr.meleni biskviti.Vaka dobienata smesa ja delime  na 4 delai vo prviot dodavame seckani orevi,vo vtoriot seckani kikiriki,vo tretiot 200 gr.alva,i vo cetvrtiot suvo ovosje seckano..
Kalapcinjata prvo se premackuvaat 3 pati so rastopena cokolada so malku zejtin i koga ke se stvrdne cokoladata se pravat mali bombici se stavaat vo sekoe kalapce,se ostavaat da se stegnati odozgora pak se premackuvaat so cokolada..Za boenje vo belata cokolada se stava  prehrambena boja .
DONCE KRSTEVSKA



KOLAC SA VIŠNJE






KOLAC SA VIŠNJE
Potrebno je:
4 jaja,
10 kasika secera,
20 kas.ulja,
20 kasike mleka
24 kasike brasna,
1 pecivo,
1 kg višnje.