Oglasi
среда, 27. мај 2015.
Dotjerajte krvni pritisak pomoću samo jedne namirnice!
Dotjerajte krvni pritisak pomoću samo jedne namirnice!
Potrebno je:
- 500 g sjemenki suncokreta
- 2 l vode
Sipajte u posudu 500 g sirovih očišćenih sjemenki suncokreta, dodajte 2 litra hladne vode i kuhajte dva sata. Nakon kuhanja sačekajte da se napitak ohladi, a zatim ga procjedite.
Polovinu procjeđenog napitka popijte u toku jednog dana, a ostatak u toku drugog. Čuvajte napitak u frižideru.
izvor: zanimljivekreacije
Tajni sastojak za neodoljive palačinke
Tajni sastojak za neodoljive palačinke!
Potrebno vam je
jedno jaje
200 ml piva
150 ml mlijeka
50 ml ulja
300 grama brašna
malo soli
malo šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatku smijesu te je ostavite u hladnjak na pola sata.
Palaćinke pecite u zagrijanoj tavi, koju ste prije toga lagano nauljili. Izlijevati po jednu žlicu na sredinu tave te lagano u krug ukositi okrećući tavu da se smjesa razlije po cijeloj podlozi. Omiljene palačinke pecite s obje strane.
Izvor: www.dnevno.hr
Potrebno vam je
jedno jaje
200 ml piva
150 ml mlijeka
50 ml ulja
300 grama brašna
malo soli
malo šećera
Od navedenih sastojaka zamijesite glatku smijesu te je ostavite u hladnjak na pola sata.
Palaćinke pecite u zagrijanoj tavi, koju ste prije toga lagano nauljili. Izlijevati po jednu žlicu na sredinu tave te lagano u krug ukositi okrećući tavu da se smjesa razlije po cijeloj podlozi. Omiljene palačinke pecite s obje strane.
Izvor: www.dnevno.hr
уторак, 26. мај 2015.
Rafaelo kuglice
Sastojci:
200 ml. vode
120 gr. margadin,
250 gr. secera u prahu,
400 gr. kokosovog brasna
400 gr.mlijeka u prahu
ljesnjaka.
Priprema:
U šerpi na šporetu stavimo vodu, šećer i margadin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo mleko u prahu, vanilin šećer i kokosa. Sve satojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Od dobijene smese pravimo kuglice , svaku kuglicu uvaljamo u preostali kokos i stavljamo u papirne korpice.
Ostavit u frizider da odstoje prije serviranja.
Prijatno!
200 ml. vode
120 gr. margadin,
250 gr. secera u prahu,
400 gr. kokosovog brasna
400 gr.mlijeka u prahu
ljesnjaka.
MAJA |
Priprema:
U šerpi na šporetu stavimo vodu, šećer i margadin. Kada provri sklonimo šerpu sa šporeta i dodamo mleko u prahu, vanilin šećer i kokosa. Sve satojke sjedinimo i ostavimo da se ohladi.
Od dobijene smese pravimo kuglice , svaku kuglicu uvaljamo u preostali kokos i stavljamo u papirne korpice.
Ostavit u frizider da odstoje prije serviranja.
Prijatno!
Пријавите се на:
Постови (Atom)