Oglasi

уторак, 9. јун 2015.

Napravite sami domaći eurokrem!


Potrebno je:

150 ml. vode
300 gr. šećera
200 gr. mleka u prahu
100 gr. čokolade
100 gr. bele čokolade
2 vanilin šećera
200 gr. putera

понедељак, 8. јун 2015.

KOLAČ OD VIŠANJA

S.Sindakovsk

Sastojci:
- 2 čaše jogurta
- 2  čaše brašna
- 2  čaše šećera
- 1  čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Navedene sastojke dobro izmiješati, sipati u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i peći na 200*c , nisam mjerila vrijeme ali već se otprilikevidi ili provjeravati . Kad je kolač pečen i ohlađen posipati šećerom u prahu. (po želji možete dodati višnje, ukusan je i bez i sa voćem

Pripremite domaću čokoladu sami kod kuće



Za njenu  pripremu potrebno je vrlo malo vremena, a rezultat će obradovati vas i vašu decu.

Sastojci:

kakao prah – 100 gr

mleko – 50 ml

šećer u prahu (ili med)- 2 supene kašike

maslac – 50 gr

malo cimeta (po želji)

Način pripreme:

Na tihoj vatri zagrevamo mleko, ne dovodeći ga do ključanja. Dodajemo šećer. Mešamo. Dodajemo maslac, cimet, mešamo.

Smesu sipamo u sud sa kakao prahom, postepeno, mešajući, ne žureći da odmah izručimo svu smesu, da se ne formiraju grudvice.

Gotovu smesu zagrevamo na tihoj vatri, ili vodenoj pari.

Po želji, možete dodati orahe, bademe, lešnike, suvo grozđe, i na taj način učinićete čokoladu, ne samo ukusnom, već i zdravom.

STALNO STE UMORNI I BEZ ENERGIJE? Prirodan recept za vas!




Sve što vam treba je beli luk, domaći i vino, crno. Ovaj lekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma te ubrzava metabolizam.
 Sastojci:
– 12 češnja češnjaka
– Pola litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
Priprema:
Beli luk očistite, narežite na četvrtine i stavite u staklenku. Dodajte pola litra crnog vina i posudu dobro zatvorite.
Držite je na sunčanom/svetlom mestu oko dve nedelje. Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmešali.
Nakon dve nedelje, procedite sadržaj staklenke i stavite u staklenu bocu.
Uzimajte 1 čajnu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mesec dana.

Voćna torta od palacinaka

Stefka Sindakovska
10 palaćinke
 Fil :
2 šolje mleka
6  žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje , pustite ih s da se dobro ohlade. Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i ostaviti da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladi pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke. Mozete ukrasiti filom ili po zelji.

Pogaca


Stefka Sindakovska
Potrebno e:
250ml.mleko
250ml.topla voda
250ML.maslo
2 lazicki mali sol
1 lazicka seker
1 kg.brasno
sirenje po vkus
zolcka za premackuvanje
malku susam


Japanski recept za masku za podmlađivanje kože

Japanski recept za masku za podmlađivanje kože
Ova čudotvorna japanska maska se sastoji od pirinča, meda i mleka i brzo će postati vaše omiljeno sredstvo za negu kože.
Prokuvajte 2-3 kašike pirinča u malo vode, dok ne omekšaju. Obavezno sačuvajte vodu u kojoj se pirinač kuvao. Prokuvana zrna zatim isperite i dodajte im kašičicu mleka, promešajte pa dodajte kašičicu meda. Sve sastojke dobro izmešajte i vaša maska je spremna. Na lice nanesite tanak sloj smese i držite tako pola sata. Nakon isteka 30 minuta isperite masku s lica vodom u kojoj se kuvao pirinač. Vaša koža će biti blistava i nežna.
Ovu mešavinu možete čuvati u frižideru do 4 dana.
izvor: stvarukusa.rs/