Stefka Sindakovska |
Fil :
2 šolje mleka
6 žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje , pustite ih s da se dobro ohlade. Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i ostaviti da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladi pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke. Mozete ukrasiti filom ili po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар