Za njenu pripremu potrebno je vrlo malo vremena, a rezultat će obradovati vas i vašu decu.
Sastojci:
kakao prah – 100 gr
mleko – 50 ml
šećer u prahu (ili med)- 2 supene kašike
maslac – 50 gr
malo cimeta (po želji)
Način pripreme:
Na tihoj vatri zagrevamo mleko, ne dovodeći ga do ključanja. Dodajemo šećer. Mešamo. Dodajemo maslac, cimet, mešamo.
Smesu sipamo u sud sa kakao prahom, postepeno, mešajući, ne žureći da odmah izručimo svu smesu, da se ne formiraju grudvice.
Gotovu smesu zagrevamo na tihoj vatri, ili vodenoj pari.
Po želji, možete dodati orahe, bademe, lešnike, suvo grozđe, i na taj način učinićete čokoladu, ne samo ukusnom, već i zdravom.
Smesu možete sipati u silikonske kalupe ili manje činijice, kako god želite. Ostavite je na sat vremena u frižider, da se stegne. Nakon toga možete uživati u ovoj ukusnoj domaćoj čokoladi.
Umesto šećera ili meda, može se koristiti fruktoza, ona ima nizak glikemijski indeks, te je mogu konzumirati i dijabetičari.
Нема коментара:
Постави коментар