Oglasi

субота, 13. јун 2015.

Selsko meso

Sastojci :
1 kg svinsko meso,
250 gr sampinjone,
lovorov list
1 glavica luk
ulje
so
vegeta
mjevlen crn piper
vino
senf
brasno
ulje
mjevlen crveni piper
Priprema
Sitno seckano svinsko meso da se dinsta.Dodajte 1 glavicu sitno seckan luk.
Kad se izdinsta mjeso dodaje se lovorov list,so,vegeta i mjevleni crni biber.
Seckane sampinjone  se dodaju mjesu.
Stavlja se malo vino,2 kasike senf.Pravi se zaprska i sipuje u sve ovo.
Zaprska:zagrijte ulje i u nejmu proprzite malo brasna....Dodajte i mjevlen crven piper i jos malo przite.
Stavite zemjanu tavu u rerni.Lovorov list i senf se moze staviti u tavi i onda se moze staviti meso,sampinjoni.

Pohovane tikvice


Pohovane tikvice
Sastojci
500 g tikvica,
100 g brašna,
200 ml vode,
2 žlice ulja,
jaje,
sol,
papr,
Priprema :
Tikvice operite, oljuštite, isijecite na tanke listiće i stavite u cjediljku da se voda iz tikvica ocijedi. Brašno, vodu, jaja, žlicu ulja, sol i papar dobro izjednačite.Sećene  tikvice, stavite ih na čistu kuhinjsku krpu . U pripremljenu masu od brašna spustite parčiće tikvica, pažljivo ih  vadite i stavljajte u zagrijano ulje da se prže. Pržite jednu, pa drugu stranu tikvica.Servirajte vruće.

Sarme s vinovom lozom

Sastojci :
25 kom listova vinove loze,
1 kašičice bibera,
500 g mlevenog mesa,
1 kašičice soli,
1 kašičice mlevene crvene paprike,
1 kašičice vegete,
1 kom crnog luka,
2 srednje rendane sargarepe,
100 gr pirinca,
5 kašike suncokretovog ulja.
Priprema fila
Isecite što crni luk.
Sipajte ulje u odgovarajuću posudu i stavite ga da se greje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte crni luk.
Propžite crni luk, a zatim dodajte mleveno meso.
Odmah potom dodajte i začine, so i biber.
Dodajte i vegetu radi boljeg ukusa i crvenu papriku da meso dobije lepu rumenu boju.Po začinjavanju dodajte i i pirinac pa iskljuciti ringlu..


Umesto da ih juri, mačka zaspala sa pilićima!

Ko kaže da mačke i kokoške moraju nužno da budu neprijatelji? Jedna dobroćudna maca pokazala je da ona, ne samo da voli pernate životinje, već da je spremna da im, kada zatreba, bude i mama!
Pogledajte video!

Napravite sami prirodne boje za kosu


Napravite sami prirodne boje za kosu
Svako ponekad želi male promjene u svom životu. Kada ne znate šta da promijenite ofarbajte svoju kosu. Ukoliko ne želite otići kod frizera i ako ne želite štetne hemikalije na svojoj kosi, onda sami napravite svoju boju za kosu. Sastojci su dostupni i nisu skupi.
Za farbanje kose vam nisu više potrebni hemijski preparati bez amonijaka, koje navodno “ne uništavaju kosu”. I ptice na grani znaju da sve hemikalije kojima tretirate kosu imaju negativan uticaj na njen kvalitet i ljepotu. Ne zaboravite da je kosa najljepši ukras žene.
Klasične farbe za kosu su štetne. Nove farbe za kosu "bez amonijaka" su obično prodavanje magle.
U nastavku slijedi nekoliko savjeta o pripremi farbe za kosu u vlastitom domu. Svi recepti su provjereni i ne treba da se plašite da će nešto krenuti naopako.
Brinetama vrhove posvetljuju limun i kamilica
Ako je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svijetlija na vrhovima, istaknite njen sjaj i prelaze, tako što ćete napraviti pramenove. Za pramenove možete koristiti čaj od kamilice. Stavite pola šoljice osušene kamilice na dvije šoljice vode, prokuhajte i ostavite da se ohladi. Kamilicu nanesite na kosu nakon pranja bez da ispirete kosu. Sličan efekat dobićete i sa iscjeđenim sokom od limuna koji ćete nanijeti na vrhove, a sunce će pojačati efekat posvetljivanja.


Za plave pramenove koristite  med i cimet

Pomoću cimeta kosu možete posvijetliti i za nekoliko nijansi. U plastičnoj posudi  pomiješate dvije velike kašike regeneratora za kosu, 4 male kašikice cimeta u prahu i  tri velike kašike meda. Nanesite smjesu na opranu i vlažnu kosu i raščešljajte, ali smjesu nanesite samo na pramenove, ne i na tjeme. Na glavu stavite foliju i ostavite da djeluje 2 do 3 sata, potom kosu operite šamponom. Što duže držite smjesu, ali i ponavljate postupak, rezultati će biti sve više vidljiv.

Čaj od nevena i hibiskusa za crvenu kosu

Sanjate da ste prirodna crvenokosa i htjeli biste da pojačate tu nijansu, ili ako je vaša kosa braon ili plave boje, ali htjeli biste dobiti bakarni sjaj, ​​napravite čaj od dvije šoljice vode, 1/2 šoljice latica nevena i dvije kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuhati na laganoj vatri oko pola sata, procijediti i ohladiti. Nakon šamponiranja kosa se ispira čajem, a poželjno ju je osušiti na suncu. Šta se češće ponavlja postupak, bakarne nijanse će biti izraženije.


Žalfija za čokoladno smeđu boju

Smeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu uz pomoć čaja od sušenog bilja pripremljenim od 1/4 šoljice žalfije, 1/4 lišća ružmarina, 1/4 lišća koprive na 2,5 šoljice vode. Bilje treba kuhati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procijediti i ohladiti. Rastvor koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja ili ga možete staviti u raspršivač s kojim ćete povremeno špricati kosu.



Crni čaj ili kafa za tamne nijanse

Kosu možete potaminiti  i za pet nijansi  ako budete dovoljno uporni. Sve što treba da uradite je da skuhate nekoliko šoljica jake crne kafe li crnog čaja, ohladite i potom time isperete već opranu kosu. Potom na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta sedmično dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete.

http://doktormedicine.blogspot.com/

Zahvaljujući ovom receptu, struk se dnevno smanjuje za 1 cm



Zahvaljujući ovom receptu, struk se dnevno smanjuje za 1 cm

Glavni sastojci ovog recepta su sviježi hren, ne prskani limuni s korom i med.
Hren zbog svoje ljekovitosti bio je poznat još u antičko doba. Sadrži vitamine C, B1, B2 i B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, željezo i fosfor. Djeluje antibakterijski.

U hemijskom sastavu ima sinigrin, koji se raspada na alil-izo-sulfocijanid, glikozu i kalijum-hidrogensulfat. Sadrži i šećer, asparagin, glutamin i dr. Hren je omiljen narodni lijek i zdrav začin. Djelovanje mu je slično gorušici, koja se koristi za izradu senfa.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">








Sastojci:
- 125 gr hrena
– 3 neprskana limuna
– 3 kašike meda
Postupak:
Izmiksajte u blenderu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasjecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom također izmiksajte i pomješajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmješajte.

Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 sedmice i gledajte kako se obim struka smanjuje.

Izvor: aura

Kako uzgojiti avokado

Avocado.jpeg


Oslobodimo sjemenke mesa iliti ogulimo avokado. Sjemenka je mekana i lako se da ovako probosti čačkalicama kako se vidi na slici. Bitno je , donji dio bude zaronjen u vodu, pa ovisno o tome kolika je posuda koju ste namijenili za ovo – na toj visini se postave čačkalice.
Vodu nije potrebno mijenjati - nego samo nadolijevati da sjemenka bude uronjena.
Posle dva mjeseca – javlja se  korijen!
Zatim avokado presaditi u zemlju.
како да расте авокадо од seed- wonderfuldiy
wonderfuldiy.com